İngiliz Tekstil Makinecileri Techtextil 2024'te

Elyafların ve gelişmiş malzemelerin test edilmesine yönelik sofistike sistemler, Almanya'nın Frankfurt kentinde Techtextil 2024 fuarında BTMA’nın temel bileşenleri tarafından sergilendi.

  13 Mayıs 2024 08:50 Pazartesi
İngiliz Tekstil Makinecileri Techtextil 2024'te

Her katılımcı, aşağıdaki başlıklar altında, ana gösterim ve yeteneklerine vurgu yapan aşağıdaki inovasyonlar, teknolojiler ve ürünleri vitrine çıkaracaktır;

James Heal Performansı

Örneğin James Heal, uzun yıllar boyunca büyük teknik tekstil üreticileriyle güçlü bağlar kurmuştur ve en yeni Performans Testi araç koleksiyonuyla, testleri basit, hızlı ve sezgisel hale getirmeye vurgu yapmıştır.

En yeni James Heal AirPro hava geçirgenlik test cihazı, dokuma, örme veya nonwoven kumaşlar tekstillerdeki hava akışının direncini test etmek için kullanılır. Yazılımı, standartlar ve kapsamlı raporlama seçenekleriyle esneklik sunar ve farklı test başlığı ölçüleri mevcuttur, bu da onu bir dizi uygulama ve standart yelpazesine uygun hale getirir.

HydroView hidrostatik başlık test cihazı ise medikal, jeotekstil ve nonwoven kumaşlar sektörleri gibi su direnci gerektiren son kullanıma sahip malzemelerdeki suyun penetrasyonunu ölçmek için tasarlanmıştır. Ayrıca koruyucu eldivenler, dalgıç kıyafetleri ve kış sporları kıyafetlerinden balıkçı çizmelerine, çatı kaplamalarına, çadırlara, yer örtülerine ve daha fazlasına kadar uzanan teknik tekstillere yönelik son kullanım uygulamalarının test edilmesinde de önemini kanıtlanıyor.

Su geçirmezlik, güvenlik ve konfor perspektifinden teknik kumaşların bir diğer önemli işlevidir ve James Heal, TruRain ile su geçirmezlik testlerinde tüketilen atık su ve enerji hacmini rakip ürünlere göre çok daha düşük bir seviyeye indirmiştir.

Görsel Doğruluk

Renk, VeriVide'ın ana odak noktasıdır ve sistemleri otomotiv, havacılık ve diğer ulaşım araçlarının iç dekor malzemeleri, emniyet kemerleri, hava yastıkları, kasklar ve eldivenler dâhil olmak üzere ve hatta medikal implantlar ve protezlerde bile son kullanım uygulamaları için teknik tekstil üreticileri tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Temassız renk ölçümü ve dijital görüntüleme için VeriVide'ın yerleşik DigiEye sistemi, anında iletilebilen ve paylaşılabilen verileri toplayıp işleyerek imalatçıların, üreticilerin ve işleyicilerin kalite kontrolünü hızlandırmasına, ürün bütünlüğünü sürdürmesine ve israfı azaltmasına olanak tanır. DigiEye ayrıca kavisli ve dokulu tekstüre parçaların temassız ölçümünü sağlar ve ayrıca objektif ve doğru renk verileri sağlar.

Desenli Kumaş Denetimi

Teknik kumaşların üretimi sırasında hataların hassas tespiti, yakın zamanda Shelton Vision'ın en yeni WebSpector otomatik kumaş denetim sisteminin piyasaya sürülmesiyle büyük bir ilerleme kaydetti.

Düz, tek renkli tekstillere yönelik pazar lideri görüntüleme sistemini temel alan Shelton'ın patent bekleyen görüntü işleme teknikleri, artık karmaşık desenleri ­–büyük ölçüde bozulma ve deformasyona sahip kumaşlardaki desenleri bile– tanıyor ve bunlara uyum sağlıyor.

Kumaşlar sert değildir ve yerel deformasyona maruz kalırken kesilebilir veya gerilebilir, ancak WebSpector sistemi, düz kumaşla aynı seviyelerde güvenilir bir denetleme işlemi sağlamak için bu tür anormalliklerle gerçek zamanlı olarak başarılı bir şekilde ilgilenir.

Benzersiz ve gelişmiş yazılım teknikleri, tamamen temiz bir görüntü sağlayarak, yüksek hızlarda çalışan kumaşlardaki hataların tam olarak tespit edilmesini sağlar.

Otomotiv iç yüzey mekanları ve tek parça dokuma hava yastıkları sektörleri bu ileri teknoloji için ana hedef olmaya devam ederken, daha fazla bitmiş kumaş WebSpector sistemleri şu anda performans giyim ve üst düzey moda, denim, dış mekân döşemesi, güneş kremi, yatak kaplaması, vitrin giydirme ve hatta karbon fiber kompozitler üreticileri için bugün tedarik edilmektedir.

Splayser

Karbon ve aramid gibi son derece pahalı malzemelerin işlenmesinde kaynak verimliliği, Airbond'un en yeni birleştirme teknolojilerinin temel bir faydasıdır

Pnömatik iplik birleştirme, tekstil endüstrisinde iplikleri birleştirmek için oluşturulmuş akıllı bir işlemdir ve düğümlerden daha güçlü ve daha düz bir destek oluşturmak için tek tek filamentlerin birbirine yakın bir şekilde birbirine karıştırılmasıyla çalışır.

Airbond'un en yeni ürün yelpazesindeki patentli splayserler 3D baskılı olup, bu onları hem daha hafif hem de daha güçlü hale getiriyor- çoğu splayser makinesinin kaldırabileceği 1.200 teks’e kıyasla- ve artık 16.000 teks’e kadar boyutlarda ipliklerin birleştirilmesine olanak tanıyor.

Yeni Elyaflar

Fiber Ekstrüzyon Teknolojileri ,niş uygulamalar için- bugüne kadar 70'in üzerinde- özel multifilament, monofilament ve nonwoven kumaşlar polimerlerin geliştirilmesi konusunda müşterileriyle yakın iş birliği içinde çalışır ve ısmarlama fiber ekstrüzyon ve bunları başarıyla üretecek spunbond ve eriyik üflemeli nonwoven kumaşlar sistemleri tasarlar.

Kapasiteyi iki katına çıkaran ve verimliliği artıran büyük ölçüde geliştirilmiş tesislerle genişletilmiş Fiber Geliştirme Merkezi'nin 2023'ün başında açılmasının ardından şirket, müşteriler için gerçekleştirdiği teknik denemelerin sayısını büyük ölçüde hızlandırdı.

Genişleyen Pazarlar

Techtextil 2024'te katılım sağlayacak diğer BTMA üyeleri arasında Cetaflam yüksek performanslı alev geciktirici (FR) kimyasalların üreticisi Avocet ve iplik kılavuzlarının geliştirilmesi ve uygulanmasında uzman olan Ascotex ve Bonas Textile Machinery'nin dokuma endüstrisi için yüksek kapasiteli jakar teknolojisinde uzmanlaşmış Birleşik Krallık kolu Vandewiele UK yer alıyor.

BTMA CEO'su Jason Kent, "Techtextil, birçok BTMA üyesi için önemli bir etkinlik ve hızla genişleyen birçok pazarda katlanarak büyüyen fırsatlar var" dedi. ‘’Teknik tekstil pazarlarının bundan sonra nereye gideceğini gözlemlemek için her zaman temel bir barometre olan Techtextil 2024'te bazı çok verimli toplantılar ve oturumlar için sabırsızlanıyoruz."

BTMA Hakkında

1940 yılında kurulan İngiliz Tekstil Makineleri Birliği, İngiliz tekstil makine üreticilerini ve ürünlerini dünyaya aktif olarak tanıtıyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, üyeleri ile tekstil imalat sektöründe artan bir biçimde çeşitlenen endüstriler arasında bir köprü görevi görüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.