Ev Tekstilinde 650 Milyon Dolarlık İhracat

Türkiye'nin ev tekstilinde öncü kentlerinden olan Denizli'den yılın ilk 6 ayında 650 milyon dolarlık tekstil ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildi.

  09 Ekim 2019 00:00 Çarşamba
Ev Tekstilinde 650 Milyon Dolarlık İhracat

Türkiye'nin ev tekstilinde öncü kentlerinden olan Denizli'den ihracatı artırmak isteyen Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) üyeleri, katıldıkları uluslararası organizasyonlarda Türk tekstilinin bilinirliliğini arttırmak için yoğun mesai harcıyor.

Tekstilciler özgün ve yenilikçi tasarımlar sayesinde ürünlerin katma değerini artırarak ihracat rakamlarını daha üst noktalara taşımaya odaklanıyor.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye'nin havlu ve bornoz ihracatının yaklaşık yüzde 70'inin Denizli'den gerçekleştirildiğini söyledi.

Dünyada Türk havlusu ve ev tekstili denilince ilk olarak Denizli’nin akla geldiğini dile getiren Memişoğlu, dünyanın neresinde olursa olsun ev tekstili müşterisinin mutlaka kentin ürünlerini tercih etmeye çalıştığını ifade etti.

"Kilogram Başına İhracat Fiyatı Yükseldi"

Kentin yenilikçi tasarımlarla ürettiği katma değerli ürünler sayesinde kilogram başına ihracat fiyatını yükseldiğini anlatan Memişoğlu, "Denizli yılın ilk yarısında toplamda yaklaşık 1,6 milyar dolarlık ihracat yaptı. Aynı dönemde tekstil ve konfeksiyon ihracatımız 650 milyon dolar olarak gerçekleşmiş durumda. Toplam tekstil ve konfeksiyon ihracat rakamımızın önemli bir kısmı ev tekstili ürünlerinden. Bu ihracatımızı en az yüzde 10-15 dolaylarında arttırmak istiyoruz." dedi.

Kilogram başına ihracat değerinin arttırılması için ürüne farklı bir dokunuş ve değer katılması gerektiğini belirten Memişoğlu, marka ve tasarım sayesinde ihracatın da artırılacağını vurguladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.