Dornbirn-GFC’de Elyaf Dünyası Bir Araya Gelecek

Fikir ve ağ üreticisi olan Dornbirn-GFC, yeniden düşünmeyi teşvik etmek için sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi platformları sunuyor.

  17 Ağustos 2019 00:00 Cumartesi
Dornbirn-GFC’de Elyaf Dünyası Bir Araya Gelecek

Sürdürülebilirlik/döngüsel ekonomi, dijitalleşme, teknik tekstiller, nonwovenlar ve ilk Startup Günleri, Dornbirn Küresel Elyaf Kongresi’nin ana temalarını oluşturacak. 100'den fazla uluslararası uzman tekstil endüstrisindeki en son yeniliklerini sunacak.

Robert Rosellen / Dir Microsoft, teknolojiyi yazılım endüstrisinden oyuna taşıyor. Bu geri dönüşüm yönetimi ve sürdürülebilirliğe olumlu katkıda bulunabilir mi? Dijitalleşme uzmanı, bu alanla ilgili yeni yönler ve inovasyonları konferansta gündeme getirecek.

Startup Günleri

Dornbirn-GFC’nin ilk Startup Günleri, 11 - 12 Eylül tarihlerinde PricewaterhouseCoopers (PwC) ile işbirliği içinde gerçekleşecek. Kurulan şirketlere kıyasla farklı bir gelişme dinamiği ile karakterize edilen Startup’lar genellikle başarısızlıkla karşı karşıya kalmaktadır. İnovatif fikirlerine rağmen, teknoloji ile pazar arasındaki uçurum düzenli olarak eksik kalmaktadır. Startup Günleri genç şirketler için bir ağ platformu sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

Startup Günleri’nin başlıca değineceği alanlar;

  • Akıllı Elyaflar,
  • Akıllı Uygulamalar,
  • Akıllı Spor Teknolojisi ve Outdoor,
  • Akıllı Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi

Dornbirn-GFC 2019 katılımcıları, kongre alanındaki “Startup Çadırı” nda fikir ve vizyonlarla karşılanacak.

Açılış Gününde Birinci Sınıf Genel Konferanslar

Bu konferans Necat Altın / CEO CIRFS tarafından ilk günün açılış konferansı olacak. Indorama Ventures’in CEO’su Uday Gill, sentetik elyafların sürdürülebilirlik ile ilgili zorluklarını derinlemesine araştıracak ve konferansta gelecek umutlara ışık tutacak.

CEO Paneli: Dünya çapındaki en büyük üç elyaf üreticisiyle “Döngüsel ekonomi” hakkında oldukça ilginç bir tartışma gerçekleşecek.

Panel: Avrupa’da Dijitalleşme

Uzmanlık ve pratik tecrübeye sahip olan uzmanlar, dijitalleşmenin Avrupa ekonomisindeki yeniliği artırıp artırmayacağını tartışacak. Sektör ve IT'nin üst düzey temsilcileri bu durum hakkında münazara edecek. Panelde görüşülecek konular arasında, Avrupa, inovasyon ortamı açısından “Silikon Vadisi” ile rekabet edebilir mi, yoksa zaten “Silikon Vadisi ve ötesi” noktasında mı? da yer alıyor.

Ayrıca, Dornbirn-GFC katılımcıları aşağıdaki ana konular hakkında 100'den fazla uzmanın konferanslarına katılabilir:

  • Elyaf inovasyonları,
  • Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik,
  • Dijitalleşme ve Akıllı Tekstiller,
  • Yüzey Modifikasyonu ve Katkı Maddeleri,
  • Spor ve Rahat Giyim,
  • Nonwoven ve Teknik Tekstiller,

Genç Bilim İnsanları Forumu: “Startup’lar geleneksel Endüstri İnovasyonuyla eşleşiyor”

Genç bilim insanları ayrıca, endüstri danışmanlığı şirketi SYNGROUP'ın rehberliğinde gündemde olan “Startups” başlıklı konuyu tartışacaklar. Geleneksel inovasyon süreçleri Startup şirketleri ile nasıl eşleştirilebilir? sorusu, inovasyonların başlatılması ve işbirliğinin arttırılması için önemli sorular arasında yer alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.