Dilo Group, Techtextil ve ITMA'da

Dilo Group, Tekstil Business dergimize verdiği röportajda Techtextil ve ITMA katılımını duyurdu.

  25 Nisan 2019 00:00 Perşembe
Dilo Group, Techtextil ve ITMA'da

1. Dilo Group nonwoven sektörü için hangi yenilikçi teknolojileri üretiyor?

DILO’nun 117 yıllık tarihinin önemli bir parçası yeniliktir. Bazı gelişmeler (ör. DI-LOUR, DI-LOOP) dokunmamış ürünler için yeni pazarlar açmıştır. Makinelerimizin ve bileşenlerimizin sürekli iyileştirilmesi, üretim kapasitemizi ve kalitemizi yükseltmemizi sağlar.

Yeni bir gelişmenin ilk örneği “HyperLayer” - teknolojisidir. Camelback lapper teknolojisini yeniden keşfettik ve 200 m / dk'ya kadar besleme hızını arttırdık. İki ekranlı önlük ("donmuş ağ") arasındaki kumaş nakliyesi, düşük ağırlıklı kumaşlar için uygundur; mesela Spunlace çizgilerinde. Geçen sene bu lapper tipini çeşitli hatlara yerleştirebildik.

Bir başka ilginç yenilik ise “HyperTex” - süreci. OnTec'in bir iplik katmanlama makinesi ve bir DILO iğneli dokuma tezgahından oluşan takviyeli iğneli keçelerin üretimini sağlar. Yüksek esneklik ve üretkenlik (en fazla 20 m / dak) ve hat içi üretim, sürecin ana faydaları.

2. Dilo Group ürün yelpazesi hakkında bilgi verir misiniz?

DILO, mükemmel performansı ve dayanıklılığı güvenilir servisle birleştiren yüksek kaliteli makineler üretmesiyle dünya çapında bilinir. Müşterilerimizin taleplerini en iyi şekilde karşılamaya odaklanır ve kişiye özel nonwoven hatları sunarız. Elyaf hazırlığından başlayarak DiloTemafa'nın makineleri elyafların açılıp karıştırılmasında en iyi sonucu verir. Kart besleme sistemleri ve DiloSpinnbau kartları, çok çeşitli elyaflar için yüksek verimlilik ve kumaş kalitesi sağlar. Son olarak, en önemlisi, DiloMachines'in ihtiyaç duyduğu ihtiyaçlar ve çarpışmalar, sektördeki en yüksek talepleri yerine getirmek ve standartları belirlemek için bilinmektedir. ABD, Çin, Hindistan, Türkiye ve Rusya'daki iştirakleri ile çok güçlü hizmet ve yüksek yedek parça bulunabilirliği sağlayabiliyoruz.

3. Nonwoven teknolojinin mevcut konumunu nasıl değerlendirirsiniz? Medikal ve hijyen sektöründeki gösterimlerle yorumlarınızı bu kapsamda genişletir misiniz?

2018 yılı, 2015'ten 2017'ye kadar olan önceki yıllarda olduğu gibi, ortalama dokunmamış üretim hatlarının ortalamanın üzerinde bir üretim ile işaretlendi. Nonwoven pazarının, özel iğneleme teknolojisinin yüksek üretkenliği, elyaf türleri, proses parametreleri ve kumaş ağırlığı bakımından çok yönlülüğü nedeniyle istikrarlı bir şekilde büyümesi nedeniyle geleceğe çok olumlu bakıyoruz. Sonuç olarak, iğne yapraklı ürün, artan uygulama aralığında amaçlanan işleve göre kolayca uyarlanabilir ve tasarlanabilir.

Özellikle hijyen sektörü öngörülerde belirtildiği gibi büyüyecek. Daha az aktif olan pazarlar yetişmektedir ve tek kullanımlık malzemelerin doğası gereği yüksek üretim kapasitelerine ihtiyaç duyulacaktır. Medikal ürünler son derece uzmandır ve çok katı koşullar altında üretilir. Medikal ürünlerin değer yaratması ve medikal sektörün hızlı gelişmesi nedeniyle umut verici bir pazardır.

 

4. Dilo Grubu, müşterilere sürekli olarak kompakt üretim hatları sunmaktadır. Pazara özel çözümler ve teknolojiler sunar mısınız?

Ana işimiz 15 m. ‘ye kadar çalışma genişliğine sahip hatların üretimidir. Daha küçük kapasiteler, son derece özel ürünler ve araştırma görevleri için DILO, “CompactLine” gibi iğne uçlu üretim hatları ve hatta “LaboratoryLine” gibi daha küçük ürünler sunuyor. Bu dar hatlar esnektir, ayarlanabilir ve büyük standart hatlarımızla benzer bir ürün kalitesi seviyesi sağlar.

Tüm DILO hatları müşteriyle birlikte tasarlanır ve özel çözümler ve teknolojiler içerir.

 

5. Sürekli üretilen makinelerle hem Türkiye hem de dünya pazarlarındaki pozisyonunuzu nasıl değerlendirirsiniz?

DILO, kesikli liflerden oluşan nonwoven kumaşlar için, eksiksiz bir dikiş teknolojisi üzerine vurgu yapan komple hatların ana tedarikçisidir. Geçtiğimiz yıllarda, nonwoven endüstrisinin dünya çapındaki büyümesine katılarak konumumuzu güçlendirmeyi başardık. Özellikle Türkiye pazarı giderek daha önemli hale geldi. Önemli Türk müşterileri ile verimli ilişkiler kurarak hijyen, tıbbi, otomotiv ve jeotekstil uygulamalarında çok ilginç projeler hayata geçirdik.

6. Türkiye pazarının önemini nasıl değerlendirirsiniz? Türkiye pazarındaki hedefler ve yatırımlar hakkında bilgi verir misiniz? Türkiye’nin nonwoven üretim kapasitesine ilişkin yorumlarınızı paylaşır mısınız?

Türkiye pazarının daha önce de söylediği gibi çok önemli ve her yıl ortalamanın üzerinde büyüyerek, önümüzdeki yıllarda bize umut vaat ediyor. Yakın gelecekte, komple hatlardan eski makinelerin yerini alan ve mevcut üretim tesislerini modernize eden tekli makinelere kadar başka projeler bekliyoruz.

 

7. Eklemek istediğiniz herhangi bir şey…

Bize sunduğunuz fırsat ve bizi değerli okuyucularınıza takdim ettiğiniz için teşekkür ederiz, lütfen önümüzdeki Techtextil (14 -17 Mayıs 2019, Frankfurt am Main, Salon 3.0 Stand H33) ve ITMA (20- 26 Haziran 2019, Barselona) fuarlarında bizi ziyaret etmekten çekinmeyin

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.