Deri Sektörü 2017 Yılı İhracatını Şimdiden Geçti

Deri ve deri mamulleri sektörü ihracatı 1 Ocak – 23 Kasım 2018 tarihleri arasında yüzde 11’lik bir artışla 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşerek 2017 yılı ihracat rakamlarını şimdiden geride bıraktı.

  27 Aralık 2018 00:00 Perşembe
Deri Sektörü 2017 Yılı İhracatını Şimdiden Geçti

Türk deri sektörü, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) destekleri, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin (TDKD) çalışmalarıyla Rusya başta olmak üzere Kanada, Dubai, Beyrut, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan, Tunus, Lübnan gibi 15 ülkeden gelen binin üzerinde iş insanını Antalya’da ağırlıyor. Türkiye’den 46 firmanın stand açtığı Leather & Fur Fashion Show’ a gelen 1000 iş insanı ile Türk deri ihracatçıları B2B görüşmeler gerçekleştiriyor.

Leather & Fur Fashion Show’un altıncı edisyonunun açılışında konuşan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “Deri ve deri mamulleri sektörü ihracatımızda her geçen gün artış yaşanıyor. Deri ve deri mamulleri sektöründe 1 Ocak – 23 Kasım döneminde yüzde 11 artışla 1,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu rakamlarla birlikte geçtiğimiz yıl yakaladığımız ihracat rakamlarımızı şimdiden geçmiş olduk. 1 Ocak – 23 Kasım döneminde 191 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bu dönemde ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerin 118’inde deri ve deri mamulleri ihracatımız arttı.” dedi.

Lokomotif Pazarımız Rusya’ya 227 Milyon Dolarlık İhracat

Deri sektörü ihracatında lokomotif pazar olan Rusya’ya gerçekleştirdikleri deri ve deri mamulleri ihracatını değerlendiren Şenocak, “1 Ocak – 23 Kasım döneminde lokomotif pazarımız olan Rusya’ya yüzde 34’lük artışla 227 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Aynı dönemde Almanya’ya yüzde 2,7’lik artışla 112 milyon dolar ihracat, İtalya’ya ise yüzde 33’lük artışla 102 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Rusya’ya, ayakkabı sektöründe yüzde 98’lik artışla 123 milyon dolar, deri giyim sektöründe yüzde 4’lük artışla 43 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. 1 Ocak – 23 Kasım döneminde Rusya’ya deri konfeksiyon ihracatımız yüzde 4’lük artışla 43 milyon dolar, kıymetli kürk ihracatımız ise yüzde 108’lik artışla 11 milyon dolar olarak gerçekleşti.” diye konuştu.

İhracata 20 Milyon Doların Üzerinde Katkı

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı (TDKD) Gürkan Gözmen bu sene altıncısı gerçekleşen Leather & Fur Fashion Show’da, “Bu fuarımızı sonbahar ve ilkbahar olmak üzere bir sene içerisinde iki kere yapıyoruz. Rusya başta olmak üzere Kanada, Dubai, Beyrut, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan, Tunus, Lübnan, Beyaz Rusya, Çeçenistan, Moldovya, Yunanistan ve Kırgızistan’dan gelen binin üzerinde iş insanının uçak biletlerinden konaklama masraflarına kadar tüm masraflarını karşılıyoruz. 400’den fazla yabancı firma 1000’in üzerinde iş insanını ağırlıyoruz. Katılan her firma en az 50 bin dolarlık deri ve kıymetli kürk alışverişi gerçekleştiriyor. İlk fuarımızdan beri bizi destekleyen İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğimize ve destek veren tüm kurumlara çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.