Denizli’den 650 Milyon Dolarlık Tekstil İhracatı

Türkiye’nin ev tekstilinde öncü kentlerinden olan Denizli’den yılın ilk 6 ayında 650 milyon dolarlık tekstil ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildi.

  11 Kasım 2019 00:00 Pazartesi
Denizli’den 650 Milyon Dolarlık Tekstil İhracatı
Türkiye’nin ev tekstilinde öncü kentlerinden olan Denizli’denihracatı artırmak isteyen Denizli İhracatçılarBirliği (DENİB) üyeleri, katıldıkları uluslararası organizasyonlardaTürk tekstilinin bilinirliliğini arttırmak için yoğunmesai harcıyor. Tekstilciler özgün ve yenilikçi tasarımlarsayesinde ürünlerin katma değerini artırarak ihracat rakamlarınıdaha üst noktalara taşımaya odaklanıyor. DENİB Yönetim KuruluBaşkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye’nin havlu ve bornozihracatının yaklaşık yüzde 70’inin Denizli’den gerçekleştirildiğinisöyledi. Dünyada Türk havlusu ve ev tekstili denilince ilk olarakDenizli’nin akla geldiğini dile getiren Memişoğlu, dünyanınneresinde olursa olsun ev tekstili müşterisinin mutlaka kentinürünlerini tercih etmeye çalıştığını ifade etti.
“Kilogram Başına İhracat Fiyatı Yükseldi”
Kentin yenilikçi tasarımlarla ürettiği katma değerli ürünler sayesindekilogram başına ihracat fiyatını yükseldiğini anlatan Memişoğlu, “Denizli yılın ilk yarısında toplamda yaklaşık 1,6milyar dolarlık ihracat yaptı. Aynı dönemde tekstil ve konfeksiyonihracatımız 650 milyon dolar olarak gerçekleşmiş durumda.Toplam tekstil ve konfeksiyon ihracat rakamımızın önemlibir kısmı ev tekstili ürünlerinden. Bu ihracatımızı en az yüzde10-15 dolaylarında arttırmak istiyoruz.” dedi.Kilogram başınaihracat değerinin arttırılması için ürüne farklı bir dokunuş vedeğer katılması gerektiğini belirten Memişoğlu, marka ve tasarımsayesinde ihracatın da artırılacağını vurguladı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.