Çin’den Kuşak Yol Ülkelerine Tekstil Yatırımı

Çin Ulusal Tekstil ve Konfeksiyon Konseyi, Kuşak Yol Projesi’nde bulunan ülkelerdeki tekstil endüstrisine yatırımlarını arttıracak.

  22 Kasım 2019 14:16 Cuma
Çin’den Kuşak Yol Ülkelerine Tekstil Yatırımı

Çin Ulusal Tekstil ve Konfeksiyon Konseyi (CNTAC), Çinli tekstil firmalarının Kuşak Yol Projesi üzerinde yer alan ülkelerle işbirliklerini artırdıklarını açıkladı. CNTAC, uluslararası platformlar kurarak denizaşırı yatırımlardaki projelerin imzalanmasında önemli bir rol oynuyor.

Kapasite Artırılacak

CNTAC verilerine göre, 2015 ila 2018 yılları arasında Çinli tekstil ve konfeksiyon firmalarının küresel anlamda yatırımlarının yüzde 80’inden fazlasını, Kuşak Yol ülkelerine yaptı. Konsey sekreteri Gao Yong, Kuşak Yol ülkelerine gelecek yıllarda da yatırım yapmayı planladıklarını ve kapasitelerini daha da artıracaklarını ifade etti.

Hedef Nokta Türkiye

Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasında stratejik köprü konumu, sanayileşmede hızlı büyümesi, vasıflı işgücü ve Çin şirketleri ile çeşitli ticari bağları, ülkeyi önümüzdeki yıllarda Kuşak ve Yol Projesi'nin gelişmesinde bir kapı ve ticaret noktası haline getirecektir. Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi son beş yılda toplam 100 milyar doları bulurken, iki ülkede de altyapı, enerji, hizmet, tarım, tekstil ve konfeksiyon gibi sektörlerde daha da fazla işbirliği yapıldı. Çin, ikili ticareti daha da geliştirmek için Lianyungang’dan Kasım 2018’de İstanbul’a bir yük treni hattı açtı. Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan’dan geçerek İstanbul’a varan tren, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan lojistik ağını daha da güçlendirdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.