Cerruti ve İtema’dan İnovasyon Adına İkili İşbirliği

Lanificio F.lli Cerruti, Made In Italy imzalı ürünlerin prestijini ortaya koyan otuz yeni dokuma makinesi için dokuma tedarikçisi olarak gelişmiş dokuma çözümlerinin lider üreticisi Itema'yı seçti.

  03 Mart 2022 08:58 Perşembe
Cerruti ve İtema’dan İnovasyon Adına İkili İşbirliği

Hasan Keleşer/ Haber Merkezi

Yeni dokuma makineleri, üretim kapasitesini ve genel üretim verimliliğini artıracak şekilde kuruldu, ancak ilk etapta kumaş kalitesini ve proses sürdürülebilirliğini daha da artırmaya katkıda bulunacaklar.

Titiz bir pazar ve rekabetçi analizlere dayalı stratejik bir çalışmanın ardından, Lanificio Cerruti, Itema kancalı (rapier) dokuma makinesini talepkar beklentileri karşılamak için en iyi teknoloji olarak seçerken aynı zamanda Itema'yı ortak değerlere dayalı bir ortaklık kurmak için ideal aday olarak belirledi. Itema kancalı (rapier) R9500², Lanificio Cerruti'ye üç farklı alanda en yüksek sürdürülebilirlik temin eder:

-Çevre dostu, enerji tüketimini ve hammadde israfını azaltmak için tasarlandı

-Sosyal, dokumacıların işletmelerini basitleştiren ve koruyan ergonomik özelliklere atıf
-Ekonomik, hammadde tasarrufuna ve kalite iyileştirmelerine olanak veren ipliklerin hassas işleme süreçleriyle ekonomik; ayrıca, uzaktan izleme, kopmaları ve kayıpları en aza indirmeye imkan sağlar.

Mükemmelliğin Birlikteliği

Lanificio Cerruti ve Itema arasındaki bu anlaşma ile, Made in Italy imzalı mükemmelliğin sırası ile moda ve dokuma makineleri endüstrilerindeki yansıması olan birliktelik, çevreye ve bireylere saygıyı prensip edinirken aynı zamanda değer üretimini ifade ederken yükselen bir grafiği olan sürdülebilir inovasyona  yönelik ortak oryantasyonlu bir işbirliğini başlatıyor.

Başkan ve CEO Filippo Vadda, "Lanificio F.lli Cerruti, şirketimizin DNA'sında bulunan kreatif konfor konseptini daha da geliştirmemize yardımcı olacak bir seçime önderlik etmek için Itema olarak mükemmellik partner’ine büyük bir memnuniyetle iştirak ediyor’’ dedi ve ekledi , "Bu ortaklık, gezegen ve gelecek nesiller üzerinde giderek daha fazla olumlu etki yaratma noktasındaki güçlü bağlılığımızın ifadesidir - çünkü Lanificio Cerruti'de sürdürülebilirlik, mevcut en iyi teknolojiyi kullanarak geleceğe odaklanmak anlamına gelir."

Itema Group CEO'su Ugo Ghilardi, “Lanificio Cerruti ile çalışmaktan gurur duyuyoruz  Bu sadece teknolojiye dayalı bir ortaklık değil, aynı zamanda büyük değerleri yansıtan çözümleri tasarlamamıza ve uygulamamıza olanak sağlayacak bir ortaklı gelişim serüvenimizin bir başlangıcıdır" dedi ve ekledi, ‘’Tüm dünyada hayranlık uyandıran Made in Italy yaratıcılığına ve yeniliğine prestij kazandırıyor."

Yeni Itema dokuma makineleri, Mart 2022'den itibaren Lanificio Cerruti'nin Biella fabrikasına kurulacak.

Yakın Plan: Lanificio F.lli Cerruti dal 1881

140 yıllık geçmişiyle Lanificio Fratelli Cerruti, en ünlü İtalyan Yün Fabrikalarından biridir. 1881'de üç Cerruti kardeş tarafından Biella'da kurulan Lanificio, 50'lerde mükemmellik ve yaratıcılığın önemli bir gerçekliği haline geldi. Dünyada 100'den fazla ülkede bulunan Lanificio Cerruti, küresel yenilik ve kaliteyi temsil etmektedir. Lanificio F.lli Cerruti, Temmuz 2018'den bu yana, tarihi markanın potansiyelini daha sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeyi ve stratejik uluslararasılaştırma ve geliştirme sürecinde desteklemeyi amaçlayan Londra merkezli fon Njord Partners tarafından kontrol ediliyor. İtalya'da üretilmiştir.

Yakın Plan: Itema Group

Itema, sınıfının en iyisi dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre hizmetler dahil olmak üzere gelişmiş dokuma çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcısıdır. Şirket, geniş bir ürün portföyü ve dokuma makinelerinde sürekli yenilik ve teknolojik ilerleme taahhüdü ile en iyi üç atkı atma teknolojisini sunan dünyadaki tek üreticidir: kanca (rapier), hava jetli (airjet) ve mekikli (projectil)

Itema, gelişmiş kompozit ürünlerin lider üreticisi Lamiflex'in tek hissedarıdır ve tekstil endüstrisi aksesuarları üreticisi Schoch'un çoğunluk hissesine sahiptir.

Itema'nın yüzde altmışı, Gianni Radici'nin aile mirasçıları (Angelo, Maurizio, Paolo, Maria Grazia ve Bruna kardeşler) tarafından tutulmaktadır. Kalan hisseler ise Arizzi ve Torri ailelerine ait. Itema hakkında daha fazla bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.