BB Engineering, Avrupa’da Finale Kaldı

BB Engineering, PET geri dönüşüm hattı VacuFil® Visco+ ile Geri Dönüşüm Makineleri Inovasyonu kategorisi’nde Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Avrupa 2022’de finale kaldı.

  04 Temmuz 2022 08:38 Pazartesi
BB Engineering, Avrupa’da Finale Kaldı

BB Engineering Mühendislik Geri Dönüşüm Teknolojisi Departmanı Başkanı Bay Matthias Schmitz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hâlâ geri dönüşüme yeni dahil olan bir şirketiz ve bu nedenle, teknolojimizin şu aşamada finale kalmamızda ikna edici bir rol oynamasından ötürü gururluyuz. Kökenimiz ekstrüksiyon, filtrasyon ve eğirme teknolojisinde yatmaktadır. Bu alanlardaki onlarca yıllık bilgi birikimimizi VacuFil® Visco+ sürecimizin gelişimine dahil ettik. Yüksek kaliteli rPET iplik üreten bir elyaftan elyafa geri dönüşüm süreci geliştirmeyi başardık. Finalist olarak anılmak bizim için şimdiden büyük bir başarı” dedi.

BB Engineering GmbH (BBE), 1997 yılında Oerlikon Textile GmbH & Co. KG'nin bir yan kuruluşu olan Oerlikon Barmag ve Brückner Group GmbH arasında ortaklı girişim olarak kurulmuş bir Alman makine yapım şirketidir. Bugün şirket, Almanya'nın Remscheid kentindeki yerleşkesinde üyelerinin 160'tan fazla personelini istihdam etmektedir. BBE, ekstrüksiyon sistemleri, eriyik filtrasyon teknolojisi, geri dönüşüm teknolojisi (VacuFil® Visco+), kompakt eğirme teknolojisi (VarioFil®) ve hava tekstüre iplik (ATY) teknolojisi için ana şirketlerinin ayrıcalıklı tedarikçisidir. Bunun ötesinde, portföyün bütünü plastik ve tekstil endüstrisinde üçüncü şahıslara sunulmaktadır.

Kazanan Haziran Ayında Duyurulacak

Ödülün bir parçası olarak sunulan süreç, VarioFil® ile kombine VacuFil® Visco+'dır. Bu makine, tekstil endüstrisinin, tüketici sonrası polyester (PET) tekstil atıklarının kapalı devre hat içi geri dönüşümünü gerçekleştirmesini sağlar. Sağlanan geri dönüşüm teknolojisi, tekstil endüstrisi için optimize edilmiş bir termo-mekanik geri dönüşüm sürecidir. Buradaki anahtar bileşen, iç ana viskoziteyi ayarlamak için Visco+ olarak bilinen sıvı haldeki polikondenzasyon reaktörüdür. Mevcut elyaf geri dönüşüm süreçleriyle karşılaştırıldığında, daha az talepkar tekstil uygulamalarına hitap eden ve sonraki eğirme süreçlerini içermeyen, BBE'nin çözümü, hepsi bir arada bir süreçtir, tekstil endüstrisinin, tüketici sonrası PET elyaf atıklarının düşük dpf değerlerine sahip yüksek teknolojili tekstil ipliklerine bile kapalı döngü hat içi geri dönüşümünü gerçekleştirmesini sağlar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.