Bambu İplik İthalatına Kontenjan Getirildi

Bambu iplik ithalatında bin ton tarife kontenjanının dağıtımı, talep toplama yöntemiyle yapılacak

  27 Temmuz 2015 08:10 Pazartesi
Bambu İplik İthalatına Kontenjan Getirildi

Türkiye’de birçok firma tarafından da üretilmeye başlanan bambu iplik ithalatına dair tebliğ yürürlüğe girdi. Ekonomi Bakanlığının, Resmi Gazete'de yayımlanan İthalatta Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliği’ne göre bambu iplikleri ithalatında açılan 2 bin tonluk tarife kontenjanından bin ton için yapılacak dağıtıma ilişkin yöntem ile başvuru ve kullanım usul ve esasları düzenlendi.

İthalatta Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca, söz konusu eşyanın ithalatında, bin ton tarife kontenjanının dağıtımı talep toplama yöntemiyle yapılacak. Tarife kontenjanından faydalanmak isteyen ilgililerin, bakanlığa müracaat etmeleri gerekiyor. Tarife kontenjanı, söz konusu eşyayı üretimlerinde girdi olarak kullanan sanayicilere talep toplama yöntemiyle dağıtılacak.

Merserize Gerektirmiyor

Viskon elyafına benzer özellikler gösterse de ipek ve kaşmir tuşesi vermesi ile farklılaşan bambu elyafı, son dönemde ilgi görmeye başladı. Kolay boyanabilirliği yanında merserize işlemi gerektirmeyen bambu elyafı, taşıdığı doğal anti bakteriyel özelliği, verdiği serinlik hissi, yüksek ter emme özelliği ve ultraviyole ışınları kırma özelliği sayesinde piyasada talep gören ürünler arasında yer alıyor.

Bambu ağaçlarının dilim dilim kesilmesinden sonra hamurlaştırılarak, elyaf haline getirilmesi oluşturulan bambu elyafı, teknik işlemlerden geçirilerek iplik haline dönüştürülüyor. Sürdürülebilir yöntemlerle üretilen iplik, çok ince olmasına karşın yıpranmaya dayanıklı ve sağlam olması ile öne çıkıyor. Örme ya da dokuma işlemlerine çok uygun olan iplik, diğer iplik türleri ile karışım halinde de kullanılabiliyor. Boyandığında ışıltılı bir görünüm alan iplik, özellikle banyo havlusu ve bornoz üretiminde yaygın olarak kullanılıyor

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.