Bakan Işık’tan Ar-Ge Müjdesi

TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın konuğu olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, “Ar-Ge merkezleri faaliyetleri için gerekli araçların ithalatında artık altı ay beklemeyecek.” dedi

  07 Şubat 2016 11:28 Pazar
Bakan Işık’tan Ar-Ge Müjdesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçıları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda buluşturdu. İhracatçılara Gümrük Bakanlığı ile yeni bir uygulama için çalıştıkları müjdesini veren Bakan Fikri Işık, Ar-Ge merkezleri faaliyetleri için gerekli araçların ithalatının en hızlı şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Bakan Işık’a ihracatçıların beklentileri ile ilgili bilgi veren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, “Bakanlığınızın faaliyet alanında yer alan Ar-Ge merkezleri, teknoparklar, sanayi yatırımları, yatırım teşvikleri, sertifika kuruluşları gibi birçok konuda ihracatçılarımızın özel beklenti ve talepleri bulunuyor.” diye konuştu.

İhracatçıların talebi gerçekleşti

Büyükekşi, daha önce hükümet’in açıkladığı Eylem Planı ve Ar-Ge Reform Paketi’nde ihracatçıların 13 talebine yer verildiğini, bu gelişmenin yüksek katma değer ortaya koyabilecekleri ciddi bir dönüşüme olanak sağlayacağını söyledi. Büyükekşi konu hakkında, “Ar-Ge harcaması 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18,8 artarak 17,6 milyar dolara yükseldi. 2023 hedeflerinde Ar-Ge harcamalarının GSYİH’nın yüzde 3’üne çıkmasını öngörüyoruz. Bu noktada özel sektörün toplam Ar-Ge harcamalarının büyük kısmını üstleneceğine inanıyoruz. Keza Ar-Ge hedefleri Türkiye için bir ölüm kalım meselesi.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.