“2016’da Nonwoven Üretimi, On Milyon Tona Ulaşacak”

Nonwoven sektörü hakkında konuştuğumuz Salteks Genel Müdürü, sektör büyümesine dikkat çekerek, “2016 Yılında dünyadaki nonwoven üretiminin on milyon tona ulaşması öngörülüyor.” dedi

  16 Şubat 2016 08:30 Salı
“2016’da Nonwoven Üretimi, On Milyon Tona Ulaşacak”

Nonwoven sektörünü Türkiye ve dünya ölçeğinde değerlendiren Salteks Genel Müdürü Dr. Levent Dandik, Türkiye’deki nonwoven üretiminin, dünyadaki nonwoven üretimi ile paralel bir büyüme gösterdiğini söyledi. Eritme ve kuru yöntemleri kullanılarak üretilen nonwovenların sektörde büyük bir paya sahip olduğunu belirten Salteks Genel Müdürü; “Avrupa’daki nonwoven üretimi yıllık yüzde beş civarındaki büyüme oranlarıyla iki milyon tonun üzerine çıkıyor. Eritilerek üretilen nonwoven ürünlerin üretimi, yıllık yaklaşık yüzde üç büyürken, kuru ve yaş yöntemlerle oluşturulan ürünlerin büyüme oranları yıllık yaklaşık yüzde altı civarında. En büyük paya sahip olan, su iğnelemesi, mekanik iğneleme, ısısal ve kimyasal bağlama yöntemleriyle elde edilen nonwoven ürünlerin üretimi, yıllık yüzde dokuz civarında büyüme gösteriyor. Islak mendil, inşaat, otomotiv ve yer kaplaması alanlarında kullanılan nonwoven üretiminin büyüme hızı ise, yüzde 12. Bu alan, en yüksek pazar büyüme hızına sahip diyebiliriz. ” diye konuştu.

1940’lardan günümüze uzanan, Türk nonwoven üreticileri arasında önemli bir yeri olan Salteks, her geçen yıl yenilenen teknolojisiyle sektörün öncü firmalarından birisi olmaya devam ediyor. Üretim çeşitliliğiyle birçok sektöre tedarik sağlayan Salteks’in Genel Müdürü Dr. Levent Dandik, ürün yelpazesine ilişkin bilgi verdi: “Nonwoven konusunda; yatak ve mobilya, konfeksiyon, ev tekstili ve dekorasyon, filtre, medikal, hijyen, ayakkabı ve terlik, otomotiv, beyaz eşya, inşaat ve izolasyon, suni deri gibi alanlarda üretim gerçekleştiriyoruz. Özellikle inşaat ve izolasyon alanında; geotekstil, bentonit kil taşıyıcı, parke altı, zemin koruyucu, ses ve ısı izolasyonu malzemeleri gibi ürünlerimiz mevcut.”

Salteks’ten 2015 Değerlendirmesi

Üretimini 40 bin metrekare kapalı alana sahip olan Çatalca tesisinde gerçekleştiren Salteks’in Genel Müdürü, 2015 sektör değerlendirmesini paylaştı. Türkiye’nin jeopolitik ve sosyopolitik konumundan dolayı, diğer sektörlerin olduğu gibi nonwoven sektörünün de olumsuz etkilendiğini söyleyen Dr. Levent Dandik, konuyla ilgili; “Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’da yaşanan ekonomik ve politik olumsuzluklar ara malzeme olarak kullanılan nonwoven ürünlerin sektörlerinde daralmalara neden oldu. Bu durum, nonwoven ürünlerin, ihracat olanaklarını azalttı. Bütün olumsuzluklara rağmen, 2015 yılında sektörde önemli kapasite artışları sağlayan yeni yatırımlar da yapıldı.” dedi.

Nonwoven Sektöründe Salteks 2016 Hedefleri

Salteks 2016 hedeflerini anlatan Genel Müdür Dr. Levent Dandik, “2015 yılı sonlarında, ısısal ve kimyasal bağlamalı elyaf vatka üretim hattının yatırımını tamamladık. Bu hattaki ürün çeşitliliğini arttırarak otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektörüne hitap edebilen akustik özellikleri geliştirilmiş yenilikçi ürünler üretmeyi hedefliyoruz. Üretim parkurumuza kattığımız yenilikçi kaplama ve son işlem teknikleriyle yer kaplaması, ev tekstili ve mobilya sektörleri için fonksiyonel ürünler üretmeyi planlıyoruz. İhracat rakamlarımızın arttırılması da, rotamızda yer alan başka bir hedef.” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.