Yünsa’dan Kârlılık Rekoru

Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, üçüncü çeyrek finansal sonuçları, yıl sonu için pozitif büyümeyi gösteriyor.

  31 Aralık 2020 09:02 Perşembe
Yünsa’dan  Kârlılık Rekoru

Yünsa’nın 2020 yılı üçüncü çeyreğine ait konsolide faaliyet sonuçları açıklandı. Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi olan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, pandeminin etkisine rağmen yılın ilk dokuz ayında brüt kâr marjını önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 7 puan artırarak yüzde 23’e çıkardı.

Pandemide Makine Parkımızı Yeniledik

Yılın ilk dokuz ayında 244 milyon TL ciro elde ettiklerini belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, Pandemiye rağmen Yünsa’nın net kârının geçen yılın aynı dönemine göre 10 kattan fazla artarak 11,2 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Sürmegöz, “Covid-19 salgını sektörde hem yurt içi hem de yurtdışı pazarlarımızı etkiledi. Ancak biz yatırımlarımıza planlandığı şekilde devam ettik. Rekabet üstünlüğümüze katkı sağlaması için makine parkımızda teknolojik odaklı yenilemeleri uygulamaya aldık. Ar-Ge çalışmalarımız, inovatif ürünlerimiz önümüze yepyeni fırsatlar çıkarıyor. Hedefimiz yılı da aynı şekilde kârlı kapatarak 2021’e güçlü bir başlangıç yapmak” dedi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.