Milano Unica’dan Dokunmaya Davet

Milano Unica'nın 2022 İlkbahar - Yaz trendlerinin sunumu için hazırladığı bir sonraki edisyonunun teması ‘’Milano Unica Yeniden Dokunuş’’

  17 Aralık 2020 09:25 Perşembe
Milano Unica’dan Dokunmaya Davet

İlkbahar-Yaz 2022 trend sunumlarını tanıtan temalı manifestodur. Yeniden Dokunuş endüstriyel üretimin sorumlu ve bilinçli bir şekilde yeniden yorumlanmasına ulaşmak için kumaşların ve aksesuarların yüzeylerine dokunmaya davettir. Yeniden Dokunuş Dokunma eyleminin önemini vurgulayarak yeniden kullanım, geri dönüşüm ve yeniden dijitalleştirme gibi temel kavramları özetlemektedir.

Deneysel bir bilgi eylemi olarak anlaşılan dokunuş, bu nedenle Milano Unica'nın S-S 2022 trendleri için yaptığı araştırmanın ana motifi. Hissetme, edinim, palpe ve zarif dokunuş, dokunma duygusuyla materyali anlamaya götüren fiillerdir.

Sonuçta, ağırlık, ölçü, yumuşaklık ve pürüz gibi "Made in Italy" kumaş ve aksesuarların fiziki spesifikasyonu, karakteristiğini analiz etmek, yapılarını tespit etmek ve son olarak sofistike bir şekilde içsel özelliklerini anlamak için, aktarılan bilgilerden, zamanla elde edilen çalışma tekniklerinden ve İtalyan geleneğinden gelen işleme kabiliyeti, bu basit el mimiklerini gerektirir.

«Sadece bu değil, fiziksel temasa karşı şiddetli kısıtlamalar ve yorucu bir sosyal mesafe döneminden sonra, her zaman çağdaş akımları yorumlamaya odaklanan Milano Unica, dokunma hissine insanın ilkel bir değeri olarak saygı göstermeye karar verdi. zaman ve İtalyan geleneği ile elde edilen ilişki ve bilgi tekniklerinden yararlanarak.>> diyen Milano Unica'nın sanat yönetmeni Stefano Fadda, temanın geçerliliğini vurguladı.

Dolayısıyla, İlkbahar-Yaz 2022 trendleri için Milano Unica, atkı ve çözgü, iplik kalınlıkları, ağırlıkları, örgüler ve kenarlardan, yani üç trendin hikayesini tanımlayan alfabeden yola çıkıyor: Doğa, Kentsel, Dijital, birbirine bağlı üç vizyon yeni bir yeniden doğum sezonu için.

Doğa

Bu tema, mikro çiçekler, dallar, maksi yapraklar, korolaların yakın çekimleri, botanik dokumalar yoluyla doğanın zaferini kutluyor: serigrafi baskıyı ve yatıştırıcı zarafet ve güzelliğin pitoresk dünyalarını anımsatan bitkisel bir arapsaçı. Arka planda, tasarımcı William Morris'in, doğaya karşı neredeyse Raphael öncesi duyarlılığından değil, aynı zamanda Arts & Crafts hareketinin değerini ve dolayısıyla zanaatkarlık kültürünü desteklemeye olan bağlılığından da alıntılanan estetiğini üretim zinciri boyunca anlıyorsunuz. Bununla birlikte, araştırma, soyut botanik mikro dünyalardaki yeşili çağdaş kılan 3B efektlerin ve dijital kalıpların modernliğinin ötesine geçiyor.

Kentsel

Dikey çizgiler ve bunların sonsuz işleme olanaklarına sahip trend budur. Grafik işaret, birbiri ardına gelen binaları ve gökdelenleriyle, yukarıdaki gökyüzünde hayali paralel çizgileri izleyen şehir silüetinden alınmıştır. Bununla birlikte, gerçekte, başlangıç ​​noktası, sofistike bir şekilde tasarlanmış çizgiler, bagetler, çizgiler ve dikişlerin bir çalışmasının temeli olan mükemmel maskulin kumaşlardan biri olan ince çizgilerdir.

İtalyan tarihi arşivleri, virtüözlüğün zirvelerine yeni kalıpların karmaşık ve rafine bir senteziyle ulaşıldığı bu temanın araştırmasının temellerini atıyor.

Dijital

İtalyan mimari rasyonalizminin ciltleri, Elli'nin grafikleri ve Kırk’ın resmi araştırması, dijital işlemede en büyük ifadesini bulan bu temanın kilit noktalarıdır. Her şey süssüz, dokuma malzeme ve hacimler üzerinde bir oyunla saf bir formdur. Bu tema, doğal liflerin ve karmaşık desenlerin zarif bir eklektizmini önerir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.