Efsane Geri Döndü

Yeni jenerasyon Pegasus rotasyon baskı makineleri üretime başladı.

  11 Aralık 2020 09:17 Cuma
Efsane Geri Döndü

Türkiye’de çalışmakta olan yüzlerce rotasyon baskı makineleri ile on yıllardır tekstil sektörüne teknik ve üretim katkısında bulunan Stork tekniği; firmanın devamı olan yeni jenerasyonu Spg bünyesindeki Spg Stovec fabrikası tarafından imal edilmektedir. Rotasyon baskıda hassas ve ince desenlerin basımında kullanılan Stork bıçaklı rakle sisteminin tek başarılı imalatçısı olan firma; Makinelerinde magnet rakle uygulaması kombine sistemini de başarı ile kullanmaktadır. Spg Stovec Türkiye temsilciliği İteks İnter Tekstilin tecrübeli mühendislerden oluşan kadrosu ile sağlanmaktadır.

Rotasyon baskı sisteminde aşağıdaki rakle sistemleri kullanılmaktadır.

  • Bıçak (blade) rakle sistemi: Çok sofistike olan bu sistem; yarım tonlar , ince hatlar ve bölgesel uygulamalar için kullanılır .



Baskı patı tasarrufu, daha canlı renk parlaklığı ve şablon ömrünü uzatması; sistemin diğer avantajlarıdır.

  • Magnet çubuk rakle sistemi ; esas olarak kalın hatlar ve blok zemin baskıları için çok uygundur. Pat miktarı çubuk çapına ve manyetik güç oranına bağlıdır.


Stork sisteminin en büyük avantajı doğal magnet kullanmasıdır. Bu sayede magnet köprüsünde ısınma ve dolayısı ile uzama sorunu olmaz. Buda ilerleyen metrelerdeki baskı hatalarını önler.

Spg Stovec RD8 MD- RD serisi  rotasyon baskı makineleri

RD8 MD- RD serisi



RD8 MD -Rd1.png

Tekstil piyasasında yıllardır tam bir iş atı olarak tanımlanan RD4 modelinin yeni versiyonudur. Baskı blanketi ve baskı kafalarının tek bir motor ile tahrik edildiği bu mekanik model, düşük yatırım maliyeti, işletme ve bakım kolaylığı ile baskıcılar tarafından çok tercih edilmiştir ve edilmektedir. Bu modelin son versiyonu Bursa'daki WETEX firmasında 6 ay önce üretime başladı.

RD8 model serisinde, standart versiyon haricinde, blanketin ayrı bir motor ve baskı kafalarının ayrı bir motor ile tahrik edildiği bir versiyon ile her bir baskı kafasının ayrı ayrı tahrik edildiği başka bir versiyon ile beraber 3 farklı seçenek sunulmaktadır.

Hafif sentetik kumaşlardan çok ağır kumaşlara kadar geniş bir aralıkta servis veren RD8, sadece bıçak rakle sistemi ile donatıldığı gibi; bıçak ve magnet kombi sistemleri ile de donatılabilmektedir. Böylece zemin baskılar magnet ile yapılabilirken hassas ve ince desenler bıçaklı rakle ile basılabilmektedir.

Yeni Versiyon RD8 (Pegasus Evo) Bursa’da baskı fabrikasında devreye alındı

Stork tarafından geliştirilerek piyasa sunulduğu yıldan bu yana; yüksek kaliteli ve özellikle fantazi tip kumaş üretimi yapan firmaların tercihi olmaya devam eden bir modeldir. Stork - SPG STOVEC geçiş döneminde imalatına ara verilen PEGASUS EVO, yani ‘’Efsane Makine’’, yeniden baskıcılara hizmet vermeye başlamıştır. İlk makinenin Bursa’da üretime başlamasının yanı sıra sipariş edilmiş diğer makinelerin sevk ve montajları önümüzdeki aylarda yapılacaktır.

Pegasus  Evo -Evo1.jpg

Her makine, yüksek – düşük – non stop üretimin sağlandığı servo motorlu ana tahrik ve şablon kafa tahrikleri ile donatılmıştır. Basit rapor değiştirme kasetleri sayesinde bütün raporların baskısına uygundur.

Baskı ayarları – motorize enine ve diyagonal ayarlar, dokunmatik ekran üzerinden yapılmakta ve her bir pozisyon makinenin her iki yanından da ayarlanabilmektedir. Veriler hafızaya alınarak; sipariş tekrarlarının hatasız olarak hemen yapılabilmesi sağlanmaktadır. Rapor kafaları fiş modeli ile hızlı değiştirip takılabilmekte ve hemen baskı konumuna gelmektedir.

Baskı Pozisyon Ayarı Evo2.jpg

Pegasus Evo diğer avantajları ;

Blanket zamklama sistemi makine hızından bağımsız çalışır. Böylece her koşulda uygun sonuca ulaşılır.

ECO – PASTE sistemi ile raklede kalan baskı patı geri alınarak, tekrar kullanımı ve çevreye verilen kirlenmeyi azaltır.

Sürekli çekim sağlayan doğal magnet sistemi ile elektrik tüketimini azaltır, ısınma ve uzama nedeni ile oluşan hatalı baskı sonuçları oluşmaz.

Blanketin sabit kalması, şablon kafalarının aşağı – yukarı hareketi sayesinde bası kafalarda baskı yapılırken; boştaki kafalarda diğer bir baskı hazırlığı yapılır. Zaman kaybı olmadan diğer bakı başlatılabilir.

Hızlı ve kolay değişen kaset sistemi -evo3.jpg

Kumanda paneli resim3.jpg

Spg Stovec Kurutma Bölümü

Yüksek buharlaştırma kapasitesi

3 m kurutma kamaraları

Frekans inverter kontrollü hava sirkülasyon fanları

Kumaşın her yanında eşit kurutma sağlayan hava dağılımı

Buhar ya da direk gaz ısıtma sistemleri

Kurutma Bölümü.png-dryer2.png


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.