“Türkiye’nin İç Giyim İhracatı Yüzde 2 Büyüdü”

Moonlight Underwear Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Çungur Türkiye’nin iç giyim ihracatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  10 Ağustos 2020 07:26 Pazartesi
“Türkiye’nin İç Giyim İhracatı Yüzde 2 Büyüdü”

TÜİK verilerinden hareketle açıklama yapan yerli iç giyim firması Moonlight Underwear’ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Çungur  yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin örülmüş iç giyim ihracatı, yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine oranla %1,5 artarak 4,3 milyar TL’ye ulaştı. En çok iç giyim ihracatı yapılan ülke ise Almanya oldu. 2020 yılının ilk çeyreğinde Almanya’ya yapılan ihracat, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla %11,3 artış göstererek 1 milyar TL’yi aştı. Böylece Türkiye’nin iç giyim ihracatında Almanya’nın payı %24’e yaklaştı. Rusya ve Ukrayna ise artan ihracat hacimleriyle dikkat çekti. Mevcut tablonun iç giyim rotasını kuzeye çevirmesi öngörülüyor.” ifadelerini kullandı.

“Rusya’nın Payı Yüzde 15 Arttı”

Moonlight Underwear Yönetim Kurulu Başkanı Çungur, Ukrayna’ya yapılan iç giyim ihracatının yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla %24,7 artış göstererek 34 milyon TL’ye ulaştığını kaydetti. Bunun yanı sıra Çungur, Rusya’ya yapılan ihracatın ise yüzde 15,2’lik artışla 65 milyon TL’ye dayandığını; böylece Türkiye’nin toplam iç giyim ihracatında Rusya’nın payının yüzde 15 artış gösterdiğini belirtti.

“İstikrarlı Bir Büyüme Eğilimi Var”

Rusya ve Ukrayna’daki ivlemelenmeyi değerlendiren Moonlight Underwear Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Çungur, “Türkiye’de iç giyim sektörü, hem işçilik hem de ihracat hacmi bakımından potansiyelini her geçen gün artırıyor. Sektörün 2019 yılında 15,4 milyar olan toplam ihracatının, virüse rağmen 2020 yılının ilk çeyreğine 4.3 milyar TL’ye ulaşmış olması da potansiyeli kanıtlar nitelikte. Bu sürece istikrarlı bir büyüme eğiliminde olan Rusya ve Ukrayna’nın ihracat payı ise yeni hedef pazarlarla çok daha iyi yerlere geleceğimizin sinyallerini veriyor. Moonlight olarak öngörümüz, kaydedilen bu ivmelenmenin yeni normal dönemde de devam edeceği ve iç giyimde kuzey ülkelerine yöneleceğiz’’ dedi.

“Hedefimiz İhracatımızı Artırarak Devam Ettirmek”

İç giyim sektörünün zorlu geçen salgın sürecinde ülke ekonomisine önemi bir katkı sağladığını ve bu tablonun sürdürülebilirliği için hazırlıkların tamamladığını belirten Muhammet Çungur, “İç giyim sektörü, pandemi sürecinde pek çok sektörü zor durumda bırakan ekonomik dalgalanmalara karşın ihracata ara vermeyen ve büyüme kaydeden sayılı sektörlerden biri oldu. Ancak önemli olan, ekonomik belirsizliklerin tamamen ortadan kalkmadığı yeni normalde ve sonraki süreçlerde de bu tabloyu korumak. Ayışığı Tekstil olarak Moonlight Underwear markamıza bu bakış açısından yola çıkarak pandemi döneminde de sonrası için gerekli ArGe ve üretim planlaması çalışmaları yaptık ve hazırlarımızı tamamladık. Hedefimiz, Avrupa ülkeleri ve Rusya Ukrayna gibi ülkelere ihracatımız artırarak devam ettirmek’’ şeklinde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.