Türk İç Giyim Markalarına İran’da Büyük İlgi

Tahran’ı son bir yıl içinde ikinci kez ziyaret eden Türk iç giyimciler, İranlı alıcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

  25 Ekim 2016 09:00 Salı
Türk İç Giyim Markalarına İran’da Büyük İlgi

İHKİB tarafından Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlenen Ur-Ge projesi kapsamında, 22 iç giyim firması ile ziyaret edilen İran’da Türk markalarına ilgi yoğun oldu.  İran’a hazır giyim ihracatında önemli bir sıçrama yakaladıklarını bildiren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi,  “22 iç giyim firması ile gittiğimiz Tahran’da çok büyük ilgi gördük. 2016’nın 8 ayında ihracatımızı yüzde 219 arttırarak 237 milyon dolara çıkardık. Rakamın yılsonunda 300 milyon doları aşacağını şimdiden söyleyebilirim.” açıklamalarına yer verdi.

35 yıl aradan sonra dünya ekonomisi ile yeniden entegre olmaya başlayan İran’ın Türk hazır giyim sektörü için çok önemli olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, bu pazarda kalıcı yer edinmek ve potansiyeli arttırmak için her fırsatı değerlendirdiklerini söyledi. Tanrıverdi, şu açıklamalarda bulundu; “Sınır komşumuz İran’a hazır giyim ihracatında son yıllarda çok önemli artış kaydediyoruz. 2014’te 71 milyon dolar olan ihracatımızı 2015’te 121 milyon dolara çıkardık. Bu yıl çok daha iyi durumdayız. Bu yılın Ocak –Ağustos dönemini kapsayan 8 aylık bölümünde İran’a hazır giyim ihracatımız yüzde 219 artarak 237 milyon dolar oldu. Rakamın yılsonunda 300 milyon doları aşacağını şimdiden söyleyebilirim.”

Tahran ziyaretinde yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren Tanrıverdi, iç giyim firmalarının temsilcileri Tahran, Culfa, İsfahan, Kereç, Bandar Abbas, Meşed, Tebriz, Ramsar gibi şehirlerden gelen 205 alıcı ile görüşmeler yaptığına değinerek, “Önümüzdeki dönemde karşılıklı ziyaretleri sıklaştırarak ticari ilişkilerimizi çok daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.