Singer Hobi Pazarına Yöneldi

Bireysel dikiş makinesi söz konusu olduğunda akla ilk gelen markalardan biri olan Singer, son teknoloji ile donatılan ürünleriyle hobi pazarına yöneldi.

  08 Kasım 2018 01:00 Perşembe
Singer Hobi Pazarına Yöneldi

Dikiş makinelerinde en son teknolojiyi ve yenilikleri hanımların hizmetine sunan Singer’in Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, Tex To Wear’ın sorularını yanıtladı. Firma olarak teknolojinin her aşamasını takip edip çağa ayak uydurduklarının altını çizen Sinem Kınran, “Ürünlerimizi dijitalleştirmek adına birtakım yatırımlar yaptık ve dikiş makinelerimize eski makinelerden tamamen farklı olarak inanılmaz özellikler getirdik.” diye konuştu. Dikiş makinelerinin de dijital çağa ayak uydurduğunu vurgulayan Kınran, “Artık WiFi bağlantılı makineler var. İstediğiniz nakışı internetten indirip WiFi üzerinden makineye atabiliyor, o işlerken siz cep telefonunuza indirdiğiniz aplikasyondan dikişin ne durumda olduğunu takip edebiliyorsunuz. Makinenin üzerindeki aynı bir tablet ekranını andıran, çoklu dokunmatik ekrandan da tüm ayarları gerçekleştirebiliyorsunuz.” açıklamasında bulundu. Kınran ayrıca, geliştirdikleri stratejiler doğrultusunda şirketin verimini artırdıklarına dikkat çekerken, “Sosyal medyadaki varlığımız ve aktif kullanımımız sayesinde, daha önceden çeyiz listelerinin ilk sırasında yer alan Singer, artık kendini hobi pazarında duyurmaya ve kişileri birtakım projelere özendirmeye başladı. İnsanlar, online sitemizin var olmasıyla ve online alışveriş alışkanlıklarının artmasıyla, bazen bir dikiş iğnesini bazen de bilgisayarlı bir dikiş makinesini internetten alabilir hale geldi.” ifadelerini kullandı.

‘Dikiş Makinesi Kullanımı Artıyor’

Genel kanının aksine, Türkiye’de dikiş makinesi kullanımının arttığını belirten Kınran, “Eğitim seviyesi arttıkça kullanım da artmaya başladı. Artık hobi pazarına hitap ediyoruz. Çalışan kadınlar, üniversite öğrencileri ve meslek lisesi öğrencileri Singer’i tercih ediyor. Kendi diktiği giysileri giyen ya da hazır aldığı ürünlere ufak dokunuşlar yaparak kendi modasını yaratan tüketicilerimiz gün geçtikçe artıyor. Kişiye özel kıyafet tasarımları, şu anda trend olmuş durumda. Ayrıca hanımlar, evde pantolon paçası kısaltmak gibi basit tadilatları da kendileri yapmaya başladılar. Bu da dikiş makinelerinin kullanıcı profilinin gençleşmesine ve dolayısıyla hobi pazarının gelişmesine neden oldu.” dedi.

‘Küçük İşletmeler Faydalanabilir’

Kınran, makinelerin kullanım alanıyla ilgili ise şu ifadelere yer verdi: “Bizim makinelerimiz, seri üretim yapan firmalara ya da kişilere uygun değil, ev tipi olduğundan dinlendirerek çalıştırılmak durumundalar.  Ama dışarıya iş yapan küçük işletmeler ya da evden iş yapan kişiler, bizim ürünlerimizi rahatlıkla kullanıyorlar. Örneğin boncuk dikme işi, elde dikildiğinde çok vakit alan bir iştir ama makinelerimizde boncuk ayağını kullanarak saniyeler içinde şerit boncukları dikebiliyorsunuz. Aynı şekilde ister kullanmak istedikleri desen, yazı ve kendilerine özgü bir çizim olsun ister farklı motifler, hepsini nakış makinelerimizle dikebildikleri için tercih sebebi oluyor. Genelde ürünlerin içinde ve kendi hafızalarında da çeşitli desenler bulunuyor. Bizim ürünlerimizle diledikleri motif ya da logoyu rahatlıkla dikebiliyorlar.”

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.