Pandemi Modası

Pandemi nedeniyle çok sayıda mağaza geçici olarak kapatınca online alışverişe güçlü bir yönelme oldu. Moda kategorisindeki satış oranı bir önceki yıl yüzde 19 iken 2020'de yüzde 55’e çıktı.

  22 Aralık 2020 09:01 Salı
Pandemi Modası

Google ve KANTAR tarafından yürütülen Smart Shopper Araştırmasına göre Türkiye’de 2019’da yüzde 19 olarak gerçekleşen online moda kategorisi satın alımları, 2020’de yüzde 55’e çıkarak yüzde 36 arttı

Dijital pazarlamaya hazırlıksız yakalanalar kaybetti

Araştırma, online alışveriş yapan tüketicilerin sayısı arttıkça, alıcıların sorun yaşadığı konuların da arttığını gösteriyor. 2019'da Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 50’si alışveriş yaparken sorunla karşılaşırken 2020’de bu oranın yüzde 55 olduğu belirtiliyor. Bu sorunların büyük kısmının ürün bilgisinin yetersizliği, ürün hakkında yeterli yorum bulunmaması veya müşteri destek hattında uzun süre beklenmesi gibi nedenlerden kaynaklandığı belirtiliyor.  Araştırma sonuçları, dijital pazarlama stratejisi bulunmayan ve tüketicilerin yoğun talibine hazırlıksız yakalanan e-ticaret sitelerinin müşteri memnuniyeti noktasında yetersiz kaldığını gözler önüne seriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.