Orka Holding Online Satışta Sınır Tanımıyor

Sene sonunda dünya genelinde 430 mağaza sayısını hedeflediklerini belirten Süleyman Orakçıoğlu, “2023'te online mağazalarımızın cirodaki payı yüzde 25 olacak." dedi.

  11 Ekim 2018 01:00 Perşembe
Orka Holding Online Satışta Sınır Tanımıyor

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, bu yılın sonunda yurtiçinde 230, yurtdışında 200 mağazayla dünya genelinde 430 mağazaya ulaşacaklarını açıkladı. Online satış organizasyonlarının da oldukça genişlediğini ifade eden Orakçıoğlu, “Dünyanın her yerindeyiz. Türkçe ve İngilizce satışlarımıza; Rusça, Arapça, İtalyanca, İspanyolca ve Romence satışları da ekledik." dedi. Damat, Tween ve D'S Damat markaları ile perakende satışta dünyanın en önemli firmalarından biri olan Orka Holding’in 8'inci Yurtdışı Bayi Buluşması İstanbul'da yapıldı. Dünyanın 85 ülkesinden gelen 200 kişilik alım heyetinin ağırlandığı etkinlikte, şirket, bünyesindeki markaların 2019 ilkbahar/yaz koleksiyonları sergilendi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, beş kıtadan 85 ülkeyi ağırladıkları organizasyonun artık hem Türkiye'ye hem de Türk ürünlerine duyulan güvenin nabzını tutması açısından önemli olduğunu vurguladı.

‘Işık hızıyla büyüyoruz’

Orakçıoğlu, dünyada geldikleri noktaya değinerek, küresel pazarda ışık hızıyla büyüdüklerini vurguladı. İşlerinin ‘Türkiye için çalışmak ve değer üretmek’ olduğunu dile getiren Orakçıoğlu, "Genç ve dinamik ekibimizle 24 saat uyumuyor, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Artık dünyanın her yerindeyiz. Global yolculuğumuzda hedeflerimize ulaşma ve ülkemizin başarılarını bir nevi yurtdışına taşıma amacıyla Avustralya’dan Güney Amerika’ya dört mevsimi aynı anda yaşayarak marka bilinirliğimizi artırıyoruz. İşte bu ruh, Orka Holding olarak tüm dünyada elde ettiğimiz başarının da mimarı. Markalı ihracatta da ülkemizi temsil ederek sektörümüze öncülük ediyoruz. 75 dolara yükselen ihracat kilogram birim fiyatı ile Türkiye ortalamasının 60 katına, hazır giyim ihracat ortalamasının da 5 katına ulaşma başarısı gösterdik." ifadelerini kullandı.

‘Online satışta dünyanın her yerindeyiz’

Küresel perakende sektöründe e-ticaretin önemini ilk keşfeden firmalardan biri olduklarını belirterek, bu alanda yaptıkları yatırımın meyvelerini topladıklarını söyledi. Online satışlarda yeni nesil teknolojilere son derece hızlı uyum sağladıklarını aktaran Orakçıoğlu, "Online satışla dünyanın her yerindeyiz. Çoklu dil yapısı, çok dilli dijital alt yapımız var. Türkçe ve İngilizce satışlarımız zaten vardı. Rusça, Arapça, İtalyanca, İspanyolca ve Romence satışlara da başladık." şeklinde konuştu. Orakçıoğlu, bu girişimler sayesinde sadece Türkiye değil Avrupa'dan Uzak Doğu'ya tüm dünya ülkelerinde her geçen gün artan sadık müşteri profili oluşturduklarını bildirdi. Bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre online satışlarının gerek yurt içi gerekse yurt dışında yüzde 150 arttığını ifade eden Orakçıoğlu, "Online satışlarımızın ciroya etkisi de her geçen yıl artış gösteriyor. 2023'te online mağazaların cirodaki payı yüzde 25 olacak." dedi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.