İpeker Tekstil’e ‘Sürdürülebilir İş’ Ödülü

Avrupa Vejetaryen Birliği tarafından onaylı ilk kumaş üreticisi olan İpeker Tekstil, 6.’sı düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri yarışmasında, iki dalda ödüle layık görüldü.

  13 Aralık 2019 11:45 Cuma
İpeker Tekstil’e ‘Sürdürülebilir İş’ Ödülü

Doğaya ve insana saygılı, sektörün öncü kuruluşlarından olan İpeker Tekstil, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 6.’sı düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri yarışmasında Blue Balance -Vegan Tekstil Prosesleri ile Sürdürülebilir İnovasyon dalında ödüllendirildi. İpeker Tekstil, Avrupa Vejetaryen Birliği tarafından onaylı Vegan V-Label Sertifikası’nı alan ilk kumaş üreticisi konumunda bulunuyor.

Yenilikçi yapısının yanı sıra sürdürülebilirliği de iş modeline entegre etmeyi amaçlayan İpeker, Blue Balance Sustainability Program adını verdiği bu çalışmaları ödüllerle de taçlandırıyor. Her canlı için dengeyi hedefleyen program sayesinde 2017 yılında da Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde ödüle layık görülen İpeker, Vegan Tekstil Projesi çalışmasını bir adım daha öteye taşıyıp, doğal kaynakların kullanımını büyük ölçüde azaltarak bu yıl da aynı dalda ödülün sahibi oldu.

Vegan Tekstil Prosesleri, çevrenin ayrılmaz bir parçası olan canlıların bir ürün olarak kullanımı yerine, hayvanların insanlara yönelik bir mülk olmadığı ve bedenlerinin bir parçasının dahi insan konforuna yönelik kullanımına açık olmadığını savunan bir yapıda kumaş üretmeyi kapsıyor. Blue Balance VTP ile zamandan yüzde 55, su tüketiminden yüzde 31.8 ve enerjiden de yüzde 60.2 oranında tasarruf sağlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.