Hazır Giyim Sektörü Eylül’den Umutlu

2016’nın ilk 7 ayında 10 milyar doları bulan ihracat gerçekleştiren Türk hazır giyim firmaları, Eylül’den itibaren ihracat rakamlarının daha da yükselmesini umuyor.

  19 Ağustos 2016 09:02 Cuma
Hazır Giyim Sektörü Eylül’den Umutlu

Küresel ölçekte alım yapan hazır giyim temsilcilerini İstanbul’da ağırlayan İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği (İHKİB), uluslararası pazarlarda oluşturulmak istenen olumsuz Türkiye algısını kırmak için harekete geçti.

Türkiye’den yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık alım yapan küresel ölçekteki 20 hazır giyim devinin temsilcileri ile bir araya gelen İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hazır giyim sektörü olarak ara vermeden yatırıma, üretime ve ihracata devam ettiklerini vurguladı.

Küresel pazarlardaki sıkıntılara rağmen 2016’nın 7 aylık bölümünde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 artış ihracat artışı gerçekleştirdiklerini, yükseliş trendinin Ağustos’un ilk yarısında da devam ettiğini bildiren Tanrıverdi, 7 ayda 10 milyar doları bulan ihracatın yılsonunda 18 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini belirtti. Rakamların yüzlerini güldürdüğünü vurgulayan Başkan Tanrıverdi, özellikle İspanya, Polonya ve Danimarka’ya ihracatta kaydedilen büyük artışa dikkat çekerek, Türk hazır giyim endüstrisinin Avrupa’da güçlü konumunu sürdürdüğünün altını çizdi.

Tanrıverdi, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi; “Dünyanın ikinci büyük hazır giyim ithalatçısı konumundaki AB başta olmak üzere küresel pazarlardaki bu başarımızın ardındaki en önemli faktörler; hızlı hareket edebilme kabiliyeti, kısa sürede temin ve kaliteli işçilik.

Çevre, insan ve çalışma koşullarına gösterdiğimiz saygı ve uyumu da Türk hazır giyim sektörünü rakiplerinden ayrıştıran özellikler olarak sıralayabilirim. Diğer taraftan Türkiye her zaman, her dönemde ve bütün siparişlerde öncelikli çözüm ortağı olarak öne çıkıyor.”

“Eylül’den Sonra Düzelme Bekliyoruz”

Sektörün geleceğini planlarken çözüm ortaklarının beklenti, talep ve önerilerinin kendileri için yol gösterici olduğunu, ışık tuttuğunu vurgulayan Tanrıverdi, dönemsel geçici bir takım sıkıntılar olsa da emin adımlarla geleceğe yürüdüklerini söyledi.

Toplantıya katılan gruplardan Spring Near East Manufacturing Türkiye Müdürü Esra Ercan ise yabancı alıcıların terör olaylarını gerekçe göstererek birkaç aydır Türkiye’ye gelmek istemediğini bu nedenle kendilerinin müşterilere gittiğini belirterek, “Onlar buraya geldiklerinde üç yerine beş alabiliyorlardı. Biz kısıtlı malzeme ile gittiğimizde kısıtlı satış imkânı buluyoruz. Eylül’den sonra işlerin düzelmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.