Hazır Giyim İhracatına 1 Milyar Dolarlık Akdeniz Katkısı

Türkiye’nin hazır giyim ihracatının, 1 milyar doları Akdeniz Bölgesi'nden gerçekleştiriliyor. Böylelikle Avrupa'daki her 10 kişiden biri Türkiye'de üretilen giysileri giyiyor.

  25 Kasım 2019 13:10 Pazartesi
Hazır Giyim İhracatına 1 Milyar Dolarlık Akdeniz Katkısı

Otomotiv sektöründen sonra Türkiye'nin en büyük ikinci ihracat sektörü olan tekstil ürünleri, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Yıllık 18 milyar dolarlık bir potansiyele sahip hazır giyim ihracatının önemli bir kısmı da Akdeniz bölgesinden sağlandı. Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hayri Uğur, " Türkiye hazır giyim ihracatında yıllık 18 milyar dolarlık bir potansiyele sahip. Bölgemizin bu sektöre katkısı ise yılda 1 milyar dolar. Bunun 400 milyon doları AKİB bünyesinden, 600 milyon dolarlık kısmı da Mersin Serbest Bölgesinden gerçekleşiyor" dedi. Uğur, Adana, Hatay, İskenderun, Kayseri ve Karaman'ın sektöre önemli katkı sağladığını belirtti.

AB’den Yoğun Talep Var

AKİB olarak birinci pazarlarının İspanya, daha sonra İngiltere, Almanya ve Orta Doğu ülkeleri olduğunu belirten Uğur, "Hazır giyim ihracatının yüzde 72'si Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılıyor. Avrupa'daki her 10 kişiden biri Türkiye'de üretilen giysileri tercih ediyor. Dokuma kumaştan erkek ve bayan giysileri yoğun talep görüyor. İmalatlarımıza bakış açısı oldukça olumlu. Yurt dışındaki firmalar Türkiye'den kaliteli ürün aldıklarını artık biliyorlar. Onun için Avrupa Birliğinin üçüncü en büyük tedarikçisi Türkiye" ifadelerini kullandı.

Kaliteli Ürün ve Uygun Fiyat

Türk ürünlerinin Avrupa'da çok fazla tercih edilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Uğur, "Türkiye'nin diğer ülkelere göre kumaş, aksesuar ve iş gücü alanında önemli bir avantajı var. Hız da önemli. Türkiye bu anlamda hem hızlı teslim yapıyor hem kaliteli ürün üretip, uygun fiyat verebiliyor. Onun için Avrupa Birliğinin üçüncü en büyük tedarikçisi Türkiye. Hazır giyim sektörümüz 18 milyar dolarlık ihracatımıza karşılık 2,4 milyar dolar gibi hazır giyim ithalatı yapıyor. Bu da cari açığımıza pozitif yönde çok büyük bir etki sağlıyor" şeklinde konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.