Çocuk Abiye İhracatına Türkiye Damgası

Çocuk abiye sektöründe tasarım açısından yarattığı farklılıkla Türkiye, üretim ve ihracatta dünya devlerini geride bıraktı.

  24 Aralık 2019 11:25 Salı
Çocuk Abiye İhracatına Türkiye Damgası

Türkiye, Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında en yüksek doğum oranına sahip ülke konumunda bulunuyor. Buna paralel olarak bebek ve çocuk giyim sektörü Türkiye’de, en yüksek büyüme potansiyeline sahip sektör olarak bir adım öne çıkıyor. Türkiye kaliteli, uygun fiyatlı ve hızlı teslimat sağlayan yerli üreticileri ile pazardaki payını ve rekabet gücünü her geçen gün arttırıyor.

İtalya’yı Geride Bıraktı

Çocuk tekstil ürünleri ihracatında  4 milyar TL’lik Pazar payına ulaşan Türkiye, çocuk abiye üretiminde ise İtalya’dan sonra dünyanın en büyük üreticisi konumunda yer aldı. İhracattaki pazar payını da dünyada yaklaşık yüzde 17‘ye yükseltti. Çocuk abiye sektöründe tasarım açısından yarattığı farklılıkla Türkiye, üretim ve ihracatta dünya devlerini geride bıraktı. Bu kulvarda büyük hedefleri bulunan, abiye ve çocuk giyiminde önde gelen üretici firmalar, dünya pazar paylarını arttırabilmek adına 38. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nda (CBME) buluşacak.

110 Ülkeden 650 Katılımcı

8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek CBME Türkiye fuarına önde gelen üretici firmaları katılacak. CBME Türkiye Fuar Direktörü Hatice Dinçer; “Türkiye son 10 yılda abiye çocuk giyiminde çok önemli yol kat etti. Katılımcı firmalarımız halihazırda Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler gibi yakın coğrafyalara ihracat yapıyorlar. 110 ülkeden 15 binin üzerinde alıcıyı, 0-16 yaş arası çocuk abiye giyim koleksiyonlarını sergileyecek 650’den fazla katılımcı markamızla buluşturacağız” dedi.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.