C&A’dan Sürdürülebilir Pamuğa Destek

Sürdürülebilirliği ve organik pamuk kullanımını önemseyen C&A, Rank a Brand tarafından hazırlanan ‘Sürdürülebilir Pamuk’ raporunda ikinci sırada yer aldı.

  21 Haziran 2016 09:10 Salı
C&A’dan Sürdürülebilir Pamuğa Destek

Ürünlerinde, sürdürülebilir tarım yöntemleriyle üretilmiş pamuğu kullanan C&A, sürdürülebilir pamuk kullanım hacmini 2015 yılında yüzde 40 arttırarak, Avrupa'nın sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk alanında en büyük marka karşılaştırma sitelerinden birisi olan Rank a Brand tarafından yürütülen araştırmada, ‘kırmızı bölge’de yer almayan 8 şirket arasına girdi. C&A, maksimum 19,5 üzerinden 9 puan alarak sarı bölgeye girmeye hak kazanan ilk şirket oldu. Araştırma sonucunu değerlendiren WWF yetkilisi Richard Holland, “C&A’nın da aralarında yer aldığı grup, bir şirket için pamuk sürdürülebilirliğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ancak önde gelen şirketlerden pek çoğu bunu yapamıyor. Oysa sürdürülebilir pamuk kaynağı kullanımı, hiç bu kadar kolay olmamıştı. Şirketlerin, müşterilerine daha sorumlu ürünler sunmamak konusunda hiçbir mazereti olamaz.” dedi.

Global pamuk kaynağının yaklaşık yüzde 10-13'ü daha sürdürülebilir olarak sınıflandırılırken, bu miktarın beşte birinden daha azı ürünlerde daha sürdürülebilir pamuk olarak kullanılabiliyor. Geri kalanı ise markaların ve şirketlerin talep yetersizliği nedeniyle sıradan pamuk olarak satılıyor.

PAN UK, Solidaridad ve WWF, “Sürdürülebilirlik konusunda ciddi olan şirketler, en geç 2020 yılı itibarıyla yüzde 100 daha sürdürülebilir pamuk kaynağı kullanmalıdır.” şeklinde açıklama yaparak, şirketleri yüksek hacimlerde pamuk kullanımına davet etti.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.