Lenzing Grubu’ndan Sürdürülebilir Orman Konseptleri

Ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı özel elyaflar üreten Lenzing Grubu Arnavutluk'ta sürdürülebilir ormancılığı teşvik etmeyi amaçlayan bir projeyi hayata geçiriyor.

  05 Mart 2020 12:11 Perşembe
Lenzing Grubu’ndan Sürdürülebilir Orman Konseptleri

İnovasyon lideri olarak global tekstil ve nonwoven üreticilerinin iş ortağı olan Lenzing, sürdürülebilirlik stratejisi “Doğal Olarak Pozitif” kapsamında, ekosistemin önemli bir parçası olarak bozulmamış bir çevre ve ormanların korunması için çalışmaya devam ediyor.

Bu bağlamda, Lenzing Arnavutluk'ta sürdürülebilir ormancılığı teşvik etmeyi ve yerel yaşam şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan bir projeyi hayata geçiriyor. En iyi uygulama örneği olarak, yerel halk ve farklı sivil toplum kuruluşları ile birlikte, 20 hektarlık bozulmuş araziye orman ve meyve ağaçları dikilecek. Ayrıca, bölgedeki okullarla sürdürülebilir orman konseptleri geliştirilecek.

Erozyondan Korunma Tedbirleri Alındı

Lenzing Grubu CCO'su Robert van de Kerkhof, “Bu proje, Lenzing'in günlük ticari faaliyetlerinin ve elyaf üretiminin ötesinde, ağaçların ve ormanların sürdürülebilirliğini ve insanlığa faydasını savunduğunu gösteriyor. Bu bölgede proje fikri Lenzing’in ağaç tedarik ekibinden geldi. Orman mühendislerimiz, özellikle bu alanda ağaçlandırmanın oynayabileceği önemli rolün altını çizdiler.” dedi.

Tarboshi Dağlarının eteklerine kurulu Shkodra ilçesinin batı tarafında, Buna ve Drni nehirlerine yakın bir bölgede 3 bin 660 adet meyve, yaprak döken ve kozalaklı ağaç dikildi. Ayrıca taş duvar ve çift çit gibi erozyondan korunma tedbirleri alındı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.