Her Zamankinden Daha Büyük Öncü Uluslararası Ticaret Fuarları

Techtextil ve Texprocess: 1.700 katılımcıyla güçlü bir başlangıç ve tekstil üretimi ve işlemeden geri dönüşüme kadar yapay zekâ ile yeni fırsatlar üzerine bir panel oturumu.

  25 Nisan 2024 11:56 Perşembe
Her Zamankinden Daha Büyük Öncü Uluslararası Ticaret Fuarları

53 ülkeden 1.700 katılımcının yer aldığı Techtextil ve Texprocess 2024, küresel endüstri için büyük değerinin altını çiziyor. Açılış etkinliğinde, önde gelen uluslararası ticaret fuarları son derece ilişkili bir konu olan yapay zekâya odaklandı ve böylece gelecek-odaklı izlenimler sağladı. Yapay zekâ, üretim ve işlemeden geri dönüşüme kadar tüm değer zinciri boyunca yeni fırsatlar sunuyor. Panel konuşmasında uzmanlar, yapay zekânın tekstil endüstrisine nasıl enerji verdiğini anlattı.

53 ülkeden 1.700 katılımcının yer aldığı Techtextil ve Texprocess 2024, ilerici teknolojilerden devrim niteliğindeki malzemelere kadar uluslararası tekstil endüstrisinin gelecek-odaklı inovasyonlarının merkezidir. Üstelik Techtextil 20’nci edisyonunda kendisini yeni bir boyutta sunuyor. Texprocess ayrıca tüm ürün gruplarında güçlü bir şekilde konumlanmıştır. Her iki ticaret fuarında sunulan malzemeler, ürünler, makineler ve süreçlerin yanı sıra yeni kurulan iş birlikleri de endüstrinin geleceğine doğru giden yolda öncülük ediyor. “Frankfurt bir kez daha Techtextil ve Texprocess fuarlarında ilk kez genelde halka açık gösterimlenen tekstil ve teknolojik yeniliklerin merkezi oldu. Bunlar diğer birçok sanayi dalının geleceği için önemli bir gösterge ve itici güçtür. Techtextil, 20’nci yıl dönümünde her zamankinden daha da büyüdü ve Texprocess ile birlikte çok daha hâkim” dedi Messe Frankfurt GmbH Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun konuşmasında.

Açılış etkinliğinde Techtextil ve Texprocess, "Tekstil geri dönüşümünden giyim işlemeye- yapay zekânın rolü" başlıklı bir panel konuşmasında ileriye dönük izlenimler sağladı. Tekstil üretimi ve işleme alanlarında yapay zekâ kullanmanın fırsatları hakkında fikir alışverişi yapanlar arasında CETIA Direktörü Chloé Salmon Legagneur, AMD Akademie Mode & Design / Hochschule Fresenius, IMP Consulting Kıdemli Danışmanı Prof. Dr. Ingo Rollwagen, VDMA Tekstil Bakım, Kumaş ve Deri Teknolojileri Genel Müdürü Elgar Straub, ve ve Messe Frankfurt Tekstil & Tekstil Teknolojileri Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt yer aldı.

Tekstil Endüstrisinde Yapay Zekâ

Yeni yaklaşımların belirlenmesi, potansiyelin kullanılması ve mevcut süreçlerin iyileştirilmesi- yapay zekâ, tekstil endüstrisinde ilerleme için büyük bir fırsatı temsil ediyor. Bugün yeni gelişmelerle ilgilenenler gelecek için iyi bir şekilde konumlandılar. Yapay zekâ çözümlerinin avantajları açıktır: daha fazla verimlilik, rekabet gücü, şeffaflık ve sürdürülebilirlik. Ancak yapay zekâdan en iyi şekilde yararlanmak uzmanlık, yatırım ve uygun teknolojileri gerektirir. Panel konuşmasında yapay zekanın tekstil endüstrisinde en iyi etkiyi sağlamak için nasıl kullanılabileceği çeşitli perspektiflerden ele alındı.

Yapay Zekâ ile Yeni Fırsatlar

Yapay Zekâ inovasyon için yeni fırsatlar sunuyor. Bir yandan, geleneksel tekstil üretim ve işleme operasyonlarını iyileştirmek ve bunları daha verimli hale getirmek için yapay zekâyı kullanan gelişmeler ortaya çıkıyor; örneğin üretim sırasında üstün zekâ hata tespiti veya optimize edilmiş malzeme hesaplamaları üretimi ve işlemeyi daha hızlı, daha iyi ve daha sürdürülebilir hale getiriyor. Öte yandan yapay zekâ tamamen yeni ürünler yaratmak için de kullanılabilir. “Yapay zekâ yeniliklerin kapsamını genişletiyor. Mevcut süreçleri hızlandırıp verimliliğini artırmanın yanı sıra ürünleri iyileştirerek katma değer yaratır. Örneğin, daha uzun yaşam döngülerine sahip döngüsel ve yeniden üretimli tekstil çözümleri şeklinde. Gelecekte yapay zekâ aynı şeyi daha hızlı yapmayı değil, aynı zamanda müşteriye daha iyi uyarlanmış ve aynı zamanda çevre için daha iyi tamamen yeni, daha iyi, daha bireysel ve daha sürdürülebilir tekstil çözümleri yaratmayı da mümkün kılacak” diye açıkladı Prof. Dr. Ingo Rollwagen anahtar sunumunda.

Tekstil Geri Dönüşümü Yapay Zekâyla Yeniden Kurgulandı

Çoğu tekstil atığı ya ikinci el moda olarak perakende ticarete geri gönderiliyor ya atık biriktirme tesislerinde toplanıyor ya da imha ediliyor. Bu nedenle, örneğin eski giysiler için geri dönüşüm çözümlerine olan talep yüksek seyrediyor. Dahası, AB Yeşil Anlaşması aynı zamanda ölçeklenebilir geri dönüşüm çözümlerini de destekliyor. Yapay zekâ entegrasyonuna sahip yeni gelişmeler, örneğin tekstil ile fermuarlar gibi tekstil olmayan malzemeleri sınıflandırarak ve bunları otomatik olarak ayırarak gelecekte bu duruma bir çözüm sunmayı vaat ediyor. Fransız inovasyon platformu CETIA, tekstilleri geri dönüşüm sürecine hazırlayan endüstriyel çözümler geliştiriyor. Panel konuşmasında Chloé Salmon Legagneur şöyle açıklıyor; "Büyük ölçekte tekstil geri dönüşümünü sağlamak için verimli, yenilikçi teknolojilere ihtiyaç var. Otomasyon, robotikler ve yapay zekâ, kârlılığı ve rekabet gücünü artırıyor. Bunu sağlamak için araştırma ve endüstri arasındaki disiplinler arası iş birliği şarttır."

Techtextil ve Texprocess Yeni Teknolojileri Yönetiyor

Yapay Zekâ artık şirketler için genel geçer bir terim değil. Gerçekten de endüstriyi hızla değiştiriyor ve giderek daha fazla uygulamada kendine yer buluyor. Bu aynı zamanda endüstrinin rekabetçi kalabilmek ve sunduğu birçok avantajdan faydalanabilmek için yapay zekâya dahil olması gerektiği anlamına da geliyor. Sektörün uluslararası buluşma yerleri olan Techtextil ve Texprocess, bilgi toplamak ve fikir alışverişinde bulunmak için ilk öncelikli duraklardır. “Sektör büyük değişimlerle karşı karşıya. Yapay zekâ birçok yeni fırsat yaratsa da şirketleri çeşitli dönüşümsel zorluklarla da karşı karşıya bırakıyor. Bu süreçte uluslararası endüstriye eşlik etmeyi ve Techtextil ile Texprocess'teki potansiyel çözümleri öne çıkarmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Birlikte geleceğe yönelik eşsiz potansiyeli güçlendirebiliriz” dedi Olaf Schmidt.

Her iki ticaret fuarında katılımcılar– ister ilerici girişimler ister birinci sınıf araştırma enstitüleri olsun şirketlerini ileriye taşıyacak ve onları geleceğe hazırlayacak yenilikçi çözümler ve ortaklar buluyor. Techtextil ve Texprocess forumlarından, örneğin 'Tekstil değer zinciri dijitalleşmesi ve veri güdümlü yapay zekâ iş modelleri' veya 'Tekstil Endüstrisinde Yapay Zekâ Tabanlı Gerçek Zamanlı Enerji Optimizasyonu' konularında uzman bilgi birikimlerine ilk elden ulaşılabildiği etkinlikte ayrıca Texprocess katılımcılarının dijitalleşme ve yapay zekâ konularına odaklandığı rehberli bir tur da yer alacak. Ayrıca Texprocess İnovasyon Ödülü sahibi iki kişi 'Dijitalleşme + Yapay Zekâ' kategorisinde onurlandırıldı.

Yapay zekâ entegrasyonunun örnekleri, giderek daha fazla katılımcının portföylerinde de bulunabilir. Ziyaretçiler, yapay zekâ kullanarak moda trendlerini analiz eden, örneğin hataları tespit etmek veya eski kıyafetleri sınıflandırmak için görüntü analizini kullanan ve aynı zamanda farklı üretim adımlarını birbirleriyle üstün zekâ desteğiyle bağlayan uzman sistemleri sabırsızlıkla bekleyebilirler. Elgar Straub, "Yapay zekâ alanındaki ilerlemeler, tekstil işleme endüstrisi için tam olarak doğru zamanda geldi. Yeni teknolojiler, iş gücü kıtlığı, büyüyen sürdürülebilirlik talebi ve kaynak kıtlığı gibi zorlukların üstesinden gelmek için gerçek fırsatlar sunuyor" diyor.

Techtextil ve Texprocess 2024: Endüstrinin Geleceği İçin Büyük Öneme Sahip Konularda İnovasyonlar ve Ağ Oluşturma

Yenilikçi malzemeler ve çığır açan teknolojiler – Techtextil ve Texprocess, teknik tekstiller, işlevsel giyim tekstilleri, nonwoven kumaşlar, üretim ve işleme teknolojilerinden oluşan en kapsamlı yelpazeyi aynı anda ve yerde sunuyor. On iki uygulama alanında –inşaattan tıbba kadar geniş bir sektör yelpazesine yönelik tekstil çözümlerinin sunduğu benzersiz yenilikçi güç yansıtılıyor. Sektör için uluslararası bir buluşma yeri olarak Techtextil ve Texprocess'teki etkinlik programı bir dizi önemli bakış açısını ortaya koyuyor.

Ziyaretçiler etkinlik takviminde uzman dersliklerin, rehberli turların, özel gösterilerin ve etkinliklerin bir listesini bulacaklar. Tematik yelpaze, denim işlemeden geri dönüşüme ve işlevsel giyim tekstillerine kadar uzanmaktadır. İşlevsel doğal elyaflara, yeni girişimlere ve kampüs & araştırmalara odaklanan alanlar, ziyaretçiler için konuya özel sunumları birleştiriyor. Sürdürülebilirliğe ilişkin ürün, süreç, çözüm ve bilgilere Econogy etiketi altında ulaşabilirsiniz. Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödülleri ziyaretçiler için bir başka ana vurguyu temsil ediyor. Uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından seçilen öncü araştırmalar, yeni ürünler, malzemeler, süreçler ve teknolojiler sektörün geleceğini temsil ediyor. Techtextil İnovasyon Ödülü için seçilen gösterimler, 26 Nisan 2024 tarihine kadar Salon 9.1'de görülebilecek. Ayrıca jüri, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde Texprocess İnovasyon Ödülünü kazananların stantlarına rehberli turlar düzenliyor.

Techtextil ve Texprocess etkinlikleri 23-26 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.