Karl Mayer Grubu'nun Çözümleriyle Değişimde Ustalaşın

Karl Mayer Grubu, zorlu zamanlarda müşteri başarısına yönelik çözümleri sergiledi.

  14 Mayıs 2024 08:24 Salı
Karl Mayer Grubu'nun Çözümleriyle Değişimde Ustalaşın

Karl Mayer Grubu teknik tekstil endüstrisinin önemli bir ortağıdır. 23-26 Nisan tarihleri arasında Frankfurt am Main'de Techtextil'de yeni süreçlerin, ürünlerin, uygulamaların ve pazar fırsatlarının geliştirilmesi ve verimli üretim için önemini bir kez daha gösterecek. Küresel oyuncunun Standında ki inovasyon gösterisi, sürdürülebilirlik ve maliyet kazanımlarının nasıl el ele yürüdüğünü vurguluyor.

Karl Mayer Grubu, "Değişimde Ustalaşın- Kârlı, Esnek, Sürdürülebilir" sloganı altında çözgülü örme, düz örme, kompozitler, çözgü hazırlama, dijitalleştirme ve Bakım Çözümleri alanlarında teknik tekstiller odağında çağımızın zorluklarına yönelik çözümler sunuyor.

Çözgülü Örme Sektöründe Benzersiz Esneklik

Çözgülü Örme Sektöründe, geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan HKS 3-M ON PLUS ile yeni iş potansiyelinin nasıl keşfedilebileceği gösterilecek. Yeni gelen, benzeri görülmemiş bir esneklik sunuyor ve- bu yeni- aynı zamanda petek yapıları, kare markiz kumaşlar ve sağlam ayak giyim materyalleri de dâhil olmak üzere farklı yoğunluklarda ve yapılarda açık tasarımlı kumaşlar üretiyor; bunların tümü E 14'e kadar kaba ölçümlerde de yapılıyor. Desen çeşitliliği ve verimliliğin yanı sıra üretim hızı da tam yerinde. Özellikle teknik sektördeki üreticiler hızlı tam kapsamlı ürünlerle her zaman bir adım öndedir.

HKS 3-M ON PLUS'ın üretim repertuarına dair bir bakış açısı, işlenmesi tamamen kolay olan biyo bazlı Tencel™ ipliği de dâhil olmak üzere, farklı ipliklerden yapılmış ve çeşitli ölçümlerde ızgara benzeri desenlere sahip bir dizi ürünle sunulmaktadır.

Fitness, spor ve sağlıklı yaşam endüstrisinin dijitalleşmesi aynı zamanda yeni iş fırsatları da sunuyor. Özellikle yeni interaktif çözümler oluşturmak için sensörlerin ve kıyafetlerin füzyonu, insanların egzersiz deneyimini iyileştirebilir ve hem performansı hem de hazzı artırabilir. DiMo- Digital Motion ortak projesi bunun nasıl başarılabileceğini araştırıyor. Karl Mayer projeye tekstil sektöründen ortak olarak katılıyor. Textile MakerSpace'in Textile Circuit ekibi, giyilebilir ürünler alanında oldukça deneyimli ve bunun yanında kapsamlı uzmanlığıyla çalışmalara katkıda bulunuyor. Ayrıca, Karl Mayer'in bir MJ 52/1 S'si, proje ortağı Grabher'in Lustenau'daki araştırma şirketi V-trion'da üretim görevleri için kullanılıyor. Proje ve ilk sonuçlar Techtextil'de sunulacak.

Çözgülü örme sektörünün öne çıkan bir diğer gösterimi ise yeni çift raşel makinesinin devasa çok renkli ara parçalarıdır. Yeni gelen, daha fazla renk ve yeni jakar teknikleri kullanarak son derece yaratıcı, renkli tasarımları mümkün kılıyor. Bunlar sadece ayak giyimi üreticilerini şaşırtmakla kalmamalı, moda ve ev tekstili sektöründe de ilgi uyandırmalı.

Ayrıca Karl Mayer, Bakım Çözümleri teklifleriyle, sınıfının en iyisi düzeyindeki tam kapsamlı satış sonrası hizmetinin, rekabette müşterileri nasıl etkili bir şekilde güçlendirdiğini gösterecek. Öne çıkan ana vurgulardan biri, müşterilere Karl Mayer Grubunun dijital dünyasına erişim imkânı sunan yeni Müşteri Portalıdır.

Stoll’den Numune Koleksiyonu

Stoll, Düz Örme Endüstrisi için günümüzün sürdürülebilir ve verimli üretim gereksinimlerini karşılayan geniş çeşitlilikte bir numune koleksiyonu sunacak. Spor, ortopedi ve medikal sektörlere yönelik dikişsiz kompresyon ürünleri, yeni destek dikiş kombinasyonlarına (Flex Ply) sahip ayak giyimi üst kumaşları ve şekillendirilmiş koltuk kılıfları örgüsünün yanı sıra ilgi çekici malzeme kombinasyonları da teşhirde olacak. Ürünler neredeyse tek parça halinde üretiliyor, bu da neredeyse hiç dikiş olmadığı ve dolayısıyla ilgili işlem maliyetleri ve atıkların olmadığı anlamına geliyor. Performansın yanı sıra görünüm de doğru! Stoll düz örgü teknolojisinin yenilikçi özellikleri, geniş bir desen ve yapı yelpazesine ve dolayısıyla mevsimsel trendlere esnek bir şekilde uyarlanabilen bir görünüme olanak tanır.

Kenevirden Üretilmiş Kayak Techtextil'de

Kompozit Üreticileri, sürdürülebilir kompozitler konusunun devamı ile paralarının karşılığını alacaklar. Techtextil 2022'de Karl Mayer Technische Textilien, COP MAX 4 çok eksenli çözgülü örme makinesinde keten lifleri kullanılarak üretilen, destek amaçlı kıvrımsız kumaştan yapılmış bir snowboard sundu. Kenevirden yapılmış bir Alp disiplini kayağı yaklaşan Techtextil'de sergilenecek. Doğal elyaf, COP MAX 5'te kıvrımsız kumaşlara işlenen yapıştırıcılar olarak kullanılır. Doğal elyaf bantların kullanımı, iplik veya bükülmüş iplik kullanımına kıyasla üretim zincirini etkinleştirir ve kompozit endüstrisi için yeni uygulama potansiyeli açar. Karl Mayer Technische Textilien, kompozit konusuna ek olarak, atkı girişli kumaşların, örneğin yol yapımında jeotekstil olarak, boru yenilemede beton takviyesi olarak veya çatı kaplama çözümleri için taşıyıcı malzeme olarak inşaat endüstrisinde nasıl daha fazla verimlilik ve sürdürülebilirlik sağladığını gösterecek.

Karl Mayer Grubu aynı zamanda teknik dokuma kumaşlar sektöründeki müşterilerini yenilikçi Çözgü Hazırlama Çözümleriyle güçlendiriyor. Frankfurt am Main'de PROWARP®-HT ve FILSIZE ürünlerini çeşitli medya sunumlarında tanıtacak. PROWARP®-HT kesitli çözgü makinesi, en iyi dokuma sonuçları için en yüksek kaliteyi elde etmek amacıyla ergonomik tasarımda en son teknolojiyi kullanır. Teknik, ağır ipliklerin yüksek gerilimlerde işlenmesi için ön hazırlığı yapılmıştır. FILSIZE, filament ve cam ipliğinin son derece verimli haşıllanması konusunda uzmandır ve mükemmel haşıl kalitesini garanti eder. Baskılı devre kartları gibi elektronik cam sektöründeki imalatçılar arasında özellikle iyi bir şekilde yerleşmiştir ancak aynı zamanda teknik uygulamalar için giyim ve eşya imalatçıları tarafından da kullanılmaktadır. PROWARP®-HT ve FILSIZE, Karl Mayer'in tüm çözgü hazırlama sistemleri gibi, çeşitli seçenekler ve özel ekipman özellikleri sayesinde kendi özel uygulamalarının gereksinimlerine tam olarak uyarlanabilir- müşteriler için gerçek bir rekabet avantajı! Filament iplik, teknik iplik ve cam elyaf iplik için bilgisayar kontrollü histerezis iplik gerilimi olan ACCUTENSE'in sunumu, teknik dokumacılara yönelik sergi programını tamamlıyor.

Hedef: Verimliliği Artırmak

CREATE DESIGN ve DPM çözümlerinin gösterdiği gibi, dijitalleşme, süreç verimliliğini artırmak için tamamen yeni olanaklar sunuyor.

KM.ON ve Stoll'un CREATE DESIGN yazılım çözümü, triko geliştirme ve tasarım sürecini, dolayısıyla fikir aşamasından pazar lansmanına kadar olan iş akışını hızlandırıyor. Örgü deseni ve beden setlerinin daha kolay oluşturulması için bir şekil ve derecelendirme aracı, geniş bir yaratıcı fırsatlar yelpazesiyle dijital örgü yapılarının geliştirilmesine yönelik bir araç seti, bir renk yaratıcı ve esnek iplik oluşturma seçenekleri dâhil olmak üzere bir dizi sofistike özellik bu amaca hizmet ediyor. Ayrıca veriler CREATE DESIGN'dan dışarı aktarılabilir ve herhangi bir 3D yazılıma aktarılabilir. Bu, tamamen örme giysilerin fotogerçekçi imgelerini yaratmayı kolaylaştırır.

KM.ON'un Dijital Üretim Yönetimi (DPM), çözgülü örme endüstrisinin üretim sahasını dijitalleşme yoluyla dönüştürüyor. Çözüm, üretim süreçlerinin gerçek zamanlı olarak kesintisiz izlenmesine ve kontrol edilmesine olanak tanıyarak üretim yöneticilerine daha derinlikçi bakış açıları sağlar ve operasyonları optimize eder. DPM, darboğazları ve iyileştirme süreçlerini belirleyerek verimliliği en üst düzeye çıkarır; bu yalnızca ürün kalitesini artırmakla kalmaz, aynı zamanda büyük ölçüde maliyet tasarrufu da sağlar. Üretim süreçlerini geleceğe hazırlamak isteyen tekstil şirketleri için vazgeçilmez bir çözüm!


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.