Yüksek Moda Yine Paris’te Belirlenecek

Nisan ayında düzenlenecek olan Made in France by Fatex fuarında Fransa’nın önemli moda üreticileri teknik ve yaratıcı bilgilerini ve çalışmalarını sergileyecek.

  30 Kasım -0001 00:00 Pazartesi
Yüksek Moda Yine Paris’te Belirlenecek

Yüksek modanın önemli etkinliklerinden Made in France - Haute-Façon Fair, 10-11 Nisan 2013 tarihleri arasında Paris’te Carrusel du Louvre’de gerçekleştirilecek. 2003 yılından bu yana sektörde büyük bir yer edinen Fatex fuarı içinde özel bir salonda gerçekleştirilecek olan Made in France, moda üreticilerinin ve tasarımcılarının büyük ilgisini çekiyor. Moda, hazırgiyim ve tekstil alanlarında düzenlediği fuarlarla bilinen Eurovet ve Fransız tekstil ve giyim dernekleri UFIH, GFF ve UIT tarafından organize ediliyor.

Made in France by fatex fuarı, yüzde 100 yıllık Fransız bir fuar olarak, lüks ve üst düzey hazır giyim ve aksesuar sektörlerini bir araya getiriyor. Fuar, son kullanıcıya kadar giden tasarım, üretim, perakende zincirinin tümüne sesleniyor, yüksek teknik bilgi ve kreatif çalışmaları ön plana çıkarıyor. Üst düzey ve lüks moda sektörünün uzun vadeli gelişimi stratejinin bir parçası olarak düzenlenen fuar, tasarım, üretim, servis ve hızlı tedarik gibi konularda profesyonellerden oluşacak olan ziyaretçilerine yeni çözümler sunacak. Hızla gelişen hazırgiyim sektörüne dönük olarak seri üretim süreçleri, lüks üretim içinse kişiye özel, ısmarlama çözümler de bu fuarda kendisine yer bulacak.

80 Fransız katılımcı ile Carrousel duLouvre’de düzenlenecek olan fuar, B2B özelliği ile yüksek bir ticari karaktere sahip. 10. defa kapılarını açacak olan etkinlik; Talent (yeteneğini ve bilgini ilerlet), Energy (Yeni performanslarını göster), Reactivity (Mevcut ve potansiyel müşterilerine yakın olan), Together (Pazarlara yakın ol), Avenir devenir (Dağıtımı ve yarının yetenekli insanlarını önceden tahmin edin) başlıklarıyla tanıtılıyor. Ziyaretçiler bu fuarda; Cambresis nakışlarını, De la Loire koleksiyonunu, Champagne Ardenne tekniği malzemlerini ve Rhone-Alpes terbiye ve ipek işlemelerini yakından görebilecek.

10 yıl içinde yüzlerce katılımcıyı yeni pazarlar ve müşterilerle buluşturan fuarda erkek, kadın ve çocuk giyimi için yer alan ürün grupları ise şöyle sıralanıyor; haute couture, hazırgiyim, terzilik, düz ve yuvarlak örgüler- trikolar, gömlekler,  gece kıyafetleri, gelinlik, iç çamaşırı, deniz giyim, sportif giyim, ayakkabı, deri ürünleri, kravatlar, eşarplar, çoraplar, kapitone, dantel, nakış, düğme, iplik, paketleme, lojistik ve yönetim yazılımları. 2012 yılında Mart ayında gerçekleştirilen bir önceki edisyon yüzde 7 civarında ziyaretçi artışı elde ederek, 80 civarındaki katılımcıyı mutlu etmişti. Yüzde 95’i Fransa’dan yüzde 5’i de uluslararası pazardan gelen ziyaretçilerin yüzde 25’i lüks ürünler ve haute couture grubu için gelirken, yüzde 15’i hazırgiyim markaları, yüzde 23’ü tasarımcı, yüzde 2’si satın alma ofisleri için fuara ilgi gösterdi.

Fuar Fransız Giyim Sektörü İçin Önem Taşıyor

Made in France, yüksek ve lüks moda segmentinde yeni nesil tasarımcı ve girişimcilerin  Fransız ve uluslararası alıcılarla buluşması açısından büyük önem taşıyor. Alıcılar, fuarda yenilikçi tasarımları topluca bir arada görme şansı yakalıyor. Fuar, katma değeri markalar için üretim gerçekleştiren, 10 bin kalifiye işçiyi barındıran 200 Fransız küçük ve orta büyüklükte işletmeyi (KOBİ) temsil ediyor.

Fuar küresel bağlamda da tüketicilerin şık, proaktif, lüks ve moda taleplerine bir yanıt olarak tanımlanıyor. 2012 yılının başından itibaren Fransız giyim üreticilerinin ihracatı 2.977 milyon Euro’ya yükseldi. Bu rakamın 1.942 milyon Euro’su Avrupa Birliği ülkelerine dönük gerçekleşirken, 1.035 milyon Euro’da diğer ülkelere yapıldı. Yapılan araştırmalar her 10 Fransız’dan 7’sinin ‘Made in France’ etiketi taşıyan ürün almaya hazır olduğunu gösteriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.