Yeni Trendleriyle Heimtextil 2019 Gerçekleşti

Frankfurt’ta 8-11 Ocak tarihleri arasında art arda 9. Kez gerçekleşen Heimtextil fuarının ziyaretçi sayısı artış gösterdi.

  22 Şubat 2019 00:00 Cuma
Yeni Trendleriyle Heimtextil 2019 Gerçekleşti

Heimtextil, ticaret fuarının 49. sayısını yeni bir konsept ve mimarlık, otel, sürdürülebilirlik ve uyku ile ilgili en iyi temalarla başlattı. Messe Frankfurt Detlef Braun Yönetim Kurulu Üyesi;  “Ekonomik gerilemelere rağmen, Heimtextil son derece olumlu gelişimini sürdürdü. 65 ülkeden 3.025 katılımcı ile Heimtextil, 15 yıl içinde daha güçlü ve daha uluslararası bir eğilime oldu. Bu nedenle, fuarın son edisyonunda dünyanın önde gelen ev tekstili ve otelcilikte kullanılan tekstiller fuarı olarak konumunu pekiştiriyor.” ifadesini kullandı.

Yepyeni Trendler

Londra'nın FranklinTill Stüdyosu tarafından tasarlanan ve Frankfurt stüdyosu Markgraph tarafından sahnelenen 2019/20 sezonunun tasarım gelişmelerinin ön izlemesini sunan 'Toward Utopia' başlıklı yeni 'Trend Space' alanı, fuarda öne çıktı. Yeni Heimtextil konseptinin bir parçası olarak, tasarım fuarı uluslararası tekstil tasarımcılarına, CAD / CAM yani çizim ve bilgisayar destekli tasarım tedarikçilerine ve dijital baskı makinesi üreticilerini ilgilendiriyordu. Heimtextil, trendlerin, tekstil tasarımının ve dijital baskının ilerici temalarını bu salonda bir araya getirerek, ilham ve geleceğin teknolojileriyle dolu bir alan yarattı.

Otel Tekstilleriyle İlgili Her Şey

“İç Mekan.Mimari.Ağırlama Fuarı” nın bir parçası olarak Heimtextil, akustik fonksiyonlu veya özel aşınma özelliklerine sahip tekstillerden modüler halılara kadar bireysel, sürdürülebilir ve fonksiyonel tekstil sözleşmesi için çözümler sundu. Alman Ev Tekstili Endüstrisi Birliği tarafından ortak olarak tanıtılan “Heimtex Halı” sunumu gerçekleşti. Burada ziyaretçiler, ağırlama sektörü için önde gelen tedarikçilerin yüksek kaliteli tekstil yer döşemelerini deneyimlediler. Heimtextil'de toplam yaklaşık 500 katılımcı vardı.

Büyük Yaşam Tarzı Konusu: 'Uyku'

Heimtextil, “uyku” ve  yaşam tarzı temasını çekici bir uzman programıyla birleştirdi: “Sleep!The Future Forum” alanında bilim ve, spor, otel endüstrisi ve sürdürülebilirlik konularını dört gün boyunca vurguladı ve yepyeni bir alan olan Gelecek Forum'unu sergiledi. Burada, uluslararası pazar liderleri 'Akıllı Yatak' ürün segmentinde yenilikler sundu. Dünyanın her yerinden tanınmış şirketler, özellikle Almanya, İtalya, İspanya, İskandinavya, Japonya ve Avustralya'dan katılım gerçekleştirdi.

Sürdürülebilirlik: PET ve okyanus plastiklerinden üretilen tekstiller

Tekstil endüstrisinde su tüketimi ve özellikle mikro ve okyanus plastiklerinin sorunları gittikçe öne çıkıyor, ilk kez yapılan ve Katoviçe’de gerçekleşen Dünya Anlaşması Konferansında 40 lider moda şirketine, dernek ve organizasyona ulaşıldı. Heimtextil fuarı da bu soruna bir dizi ilerici çözümler sundu. Örneğin Christian Fischbacher, kullanılmış pet şişelerden yapılmış dekoratif ve döşemelik kumaşlarını sergilerken, Erfal güneşten korunma sistemleri üretmek için geri dönüştürülmüş pet şişeler kullandığı koleksiyonunu sundu. MHZ okyanus plastiği konusunu ele alarak yenilikçi Greenscreen Sea Tex kumaşını sergiledi. Buna ek olarak, Green Village ve “Sleep!The Future Forum” ve temalı turlar, sürdürülebilirlik hakkında değerli bilgiler sağladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.