Yeni Nesil Eltex Eye, Kaliteyi Arttıracak

İsveçli Eltex şirketinin Genel Müdürü Brian Hicks ITMA katılımını duyururken, tafting için iplik kontrolü sağlayan Eltex EYE’ın yeni neslini tanıtacaklarını söyledi.

  12 Haziran 2019 00:00 Çarşamba
Yeni Nesil Eltex Eye, Kaliteyi Arttıracak

İsveç merkezli teknolojinin geliştiricisi Eltex'in genel müdürü Brian Hicks, “Bu şirketler, sayısız desende üretilmiş çok pahalı halılar üretiyor ve hatalar önlenemezse, yeniden düzeltilmesi çok pahalı olabilir. Her şey plana uygun giderse -ve tüm test sonuçları şu ana kadar çok iyi gidiyor- 20-26 Haziran tarihlerinde Barselona'da, İspanya’daki ITMA 2019’da Eltex EYE’ın son sürümünü sunacağız.” ifadelerini kullandı.

En yeni gelişmiş tafting makineleri, iplik hata tespit sistemleri için mevcut alan üzerinde önemli kısıtlamalar koyduğunu ve Eltex EYE'ın her iplik kopuşunun % 100 tespiti için nasıl ayrı ayrı kontrolünün sağlandığını şöyle anlattı;  “Tarama denetleme sistemlerinin aksine, her bir iplik konumunu gerçek zamanlı olarak izliyoruz. Sonuç olarak, sensörlerimizin daha da küçültülmesine odaklandık. Sensörlerimiz genellikle besleme silindirleri ve iğneler arasına yerleştirilir ve kanıtlanmış piezoelektrik prensibine dayanır. Özel kompakt tasarımları zaten bir inç'in onda biri kadar yoğun olan göstergelere sahip makinelere monte edilmelerini sağlıyor."

Sensörlerden gelen tüm veriler, tespit edilen herhangi bir iplik hatasına yanıt olarak son derece kullanıcı dostu operatör terminaline durma ve uyarı lambası göstergeleri sağlayan bir ana kontrol ünitesi tarafından işlenir.

Trans-Atlantik servisi

Eltex, son yıllarda halı ve suni çim imalat sektörlerinde ilk nesil Eltex EYE ile büyük finansal kazanç sağladığını duyurdu. Hicks, “Bu sektördeki konumumuzu son birkaç yıldır güçlendiriyoruz ve ITMA 2019'da sunduğumuz sistemin, iplik hatalarının tespit edilmesinde tamamen yeni bir güvenlik ve kalite güvencesi seviyesine geleceğini düşünüyorum” dedi.

ABD, halı tafting segmentinde dünyada lider olmaya devam ediyor ve Eltex müşterileri, şirketin Güney Carolina'daki merkezinden hizmet alıyor. Ancak Batı Avrupa, özellikle Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda ve Birleşik Krallık'ta hala güçlü bir üretim tabanına sahipken, Türkiye dokuma halılarda lider konuma sahip.

Araştırma ve geliştirme çalışmaları İsveç'in Osby'de bulunan genel merkezinde gerçekleştirilen şirketin üretim tesisi, 1976'dan beri İrlanda'daki Templemore'da bulunuyor ve Atlantik'in her iki tarafındaki müşterilere yüksek esneklik ve lojistik hizmetler açısından önemli avantajlar sağlamaya devam ediyor.

Eltex, ITAS 2019’da Barselona’da önemli bir yere sahip olacak olan İsveç tekstil makineleri birliği olan TMAS’ın bir üyesi konumunda. TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson, “Eltex'in yenilikleri gerçek zamanlı olarak müşteri sorunlarını çözüyor, ve bu da  işletme maliyetlerini doğrudan etkiliyor. Eltex, İsveçli tekstil makinaları üreticilerinin güçlü müşteri odaklılığını, uzun deneyimleriyle bir araya getirip mükemmel bir şekilde yenilikçilik gösterdiğini gösteriyor. ITMA 2019'da üyelerimizden gösterilerde daha birçok yenilik olacak.” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.