Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi Düzenlendi

İstanbul Kültür Üniversitesi ve MHGF aracılığıyla düzenlenen İstanbul Uluslararası Hazır Giyim ve Tekstil Zirvesi gerçekleşti.

  28 Temmuz 2019 00:00 Pazar
Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi Düzenlendi

Türkiye genelinde 30 sektörel ve bölgesel dernek ve bunlara bağlı 9 bin 300 sanayiciyi temsil eden Moda ve Hazır Giyim Federasyonu MHGF, uzun yıllardır belli bir aralığa sıkışmış tekstil ve hazır giyim ihracatını bu kapandan kurtarmak amacıyla önemli bir organizasyona imza atıyor. İKÜ ile iş birliğiyle gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi'nde, sektör temsilcileri, küresel ve ulusal tedarikçiler, akademisyenler, bölgesel kanaat önderleri bir araya geldi. MHGF, 2017 yılında "Anadolu'da Yatırım ve İstihdam Seferberliği" adıyla başlattığı bölgesel çalıştayları da bu zirveye taşıyarak; Anadolu'daki üreticiyi dış pazarlarda yeni oyuncu olarak kazandırıp, ihracata yükselen bir ivme ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Öztürk, “Üretim, istihdam ve ihracat en önemli başlıklarımız”

Zirve ile ilgili bir değerlendirmede bulunan MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, üretim, istihdam ve ihracatın ülkemizin ve iş dünyamızın en önemli üç başlığı olduğuna dikkat çekerek, “Tekstil ve hazır giyim, Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 20’sini gerçekleştiren, kadın istihdamında öncü ve ekonomimiz için stratejik öneme sahip bir sektördür.” dedi. Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Hazır giyim son yıllarda doğal kümelenme ile özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimiz başta olmak üzere Anadolu’ya yayılmaya devam ediyor. İstanbul Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesi, bu üreticilerimizin kendi aralarında bir iş ağı oluşturup, birbirlerini tamamlamalarına, diğer yandan da uzun süredir belli aralıkta tıkanan ihracatımızın yeni ve etkin oyuncularla bir atılım yapmasına zemin hazırlayacak. Bu önemli organizasyon, iş dünyası, küresel gruplar ve Türkiye’nin marka değeri yüksek ve bölgede hakim olan zincir mağazalarının tedarik bölümlerinin de bir arada olduğu, üniversite-sanayi işbirliğini kapsıyor.”

Gençleri iş dünyasına hazırlayan kurumların sektörle birlikte hareket etmesi ve iç içe olması, teori ile pratiğin bir araya getirilmesi amacıyla organizasyonu özellikle bir üniversitede düzenlediklerini belirten Öztürk, zirvenin kamu, sektörel sivil toplum kuruluşları, üye sanayiciler, tedarikçiler, akademisyenler ve çözüm ortaklarını buluşturacağını ifade etti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.