‘Türkiye Tasarım Haftası’ Marka Yaratacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile 18-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye Tasarım Haftası düzenlenecek.

  04 Temmuz 2016 09:01 Pazartesi
‘Türkiye Tasarım Haftası’ Marka Yaratacak

Tasarıma yönelik faaliyet gösteren tüm paydaşları tek çatı altında toplamayı hedefleyen Türkiye Tasarım Haftası, endüstriyel tasarım, moda tasarımı ve görsel iletişim tasarımı alanlarına yönelik olarak dünyaca ünlü tasarımcılar, üniversiteler, tasarım okulları, sanayici ve akademisyenlerin katılımıyla paneller, konferanslar ve workshoplara ev sahipliği yapacak.

 

18-23 Ekim 2016 tarihleri arasında, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde bu sene ilk kez gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye Tasarım Haftası’ yıl içinde düzenlenen tasarım yarışmalarının finalistlerinin ürün ve projelerinin sergi ve defileleri, dünyanın prestijli tasarım yarışmalarında ödül kazanan Türk tasarımları ile tasarım merkezleri ve tasarım ofislerinin ulusal/uluslararası proje sergileri ile zenginleştirilecek. Etkinlik aynı zamanda Design Turkey Ödül Töreni ve sergisini de kapsayarak bütünleyici bir tasarım ekosistemi oluşturacak. Düzenlenen basın toplantısında; Design Turkey 2016’ya başvuru sürecinin başladığı duyurulurken, son başvuru tarihi ise 31 Ağustos olarak açıklandı.

“Tasarım Meşalesini Ülkemizde de Yakmak İstiyoruz”

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi etkinliğin Türkiye’nin yaratıcılıkla markalaşmasına katkı sağlamasını hedeflediklerini belirterek şu açıklamalara yer verdi; “Tasarım meşalesini ülkemizde de yakmak istiyoruz. Özellikle bugün tanıtımını yapacağımız Türkiye Tasarım Haftası’nı ihracatımızın gelişimi açısından son derece önemli görüyoruz. Etkinlikte 3 tane önemli konu var; Endüstriyel tasarım, moda tasarımı ve görsel iletişim. Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek Tasarım Haftası’nda bu 3 konuyu yoğun bir şekilde işleyeceğiz. Öğrenciler, iş adamları, sanayicilerin de aralarında olduğu on binlerce katılımın olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik sayesinde katma değerli yüksek ürün geliştirilmesini, tasarımın yaygınlaştırılmasını ve özendirilmesini hedefliyoruz.”

“Biz de Marka Yaratabiliriz”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise 2015 yılı Aralık ayında yayımlanan Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) verilerine göre Türkiye’nin marka başvuru sayısında dünyada 6. sırada, Avrupa’da ise tam 5 senedir 1. sırada olduğuna değinerek Türkiye’nin tasarım ve marka yaratarak 2023’teki 500 milyar dolar ihracat hedefine daha kolay ulaşabileceğini kaydetti. Zeybekçi, “Biz de tasarlayabiliriz, marka yaratabiliriz, uluslararası arenada uluslararası markaların olduğu caddelerde markalarımız en önemli köşelerde yerini alabilir. Paris’te, Tokyo’da veya New York’ta Türk markaları görüyoruz, gördükçe de göğsümüz kabarıyor. Yapmamız gereken en önemli şeylerden birisi Türkiye’yi marka haline getirmek. Bunu özgüvenle, birlik ve beraberlikle yapacağız.” dedi.

18-23 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Tasarım Haftası’nda konferanslar, paneller ve workshoplar’ın yanı sıra Turquality firmaları ve Design Turkey sergileri de yer alacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.