Türk Tekstil Makinecilerinden ITMA Fuarına Rekor Katılım

Barcelona’da düzenlenen olan ITMA Fuarı’na 165 katılımcı firma ile Türk Tekstil Makine Sanayicisi hazır. TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, ITMA’yı değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

  10 Haziran 2019 00:01 Pazartesi
Türk Tekstil Makinecilerinden ITMA Fuarına Rekor Katılım

Dünyanın en prestijli fuarları arasında yer alan ve her dört yılda bir Avrupa Tekstil Makinecileri Birliği (CEMATEX) üyesi ülkeler arasında dönüşümlü olarak gerçekleştirilen ITMA Fuarı 20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında Barcelona’da kapılarını açıyor.

Dünya genelinden 1700’den fazla tekstil makine ve yan sanayi üreticisinin ürünlerini sergileyeceği fuarda 165 firma ile Türkiye rekor bir katılım gerçekleştiriyor.

Boya ve Terbiye Makineleri, İplik Makineleri ve Yan Sanayi, Baskı Makineleri ve Baskı Boyaları, Dokuma Makineleri ve Yan Sanayi, Düz ve Yuvarlak Örme Makineleri, Tekstil Kimyasalları ve Boyaları, Tekstil Yan Sanayi Ürünleri, Hazır Giyim Makineleri, Ham Mamul Elyaf ve İplik ürünlerini sergileyecek olan Türk Katılımcılar Almaya ve İtalya’nın ardından 3. büyük katılımı gerçekleştiriyor.

Türk Tekstil Makineleri ve Yan Sanayisini tek çatı altında toplayarak dünya genelinde 18 ülkede tekstil kuruluşları ile işbirliğine giderek ‘’MADE IN TURKEY ve TURKISH MACHINERY’’ markaları ile saygın bir yere sahip olan TEMSAD (Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği) öncülüğünde fuara hazırlanan Türk Katılımcılar fuarın Türkiye yılı olacağı inancında birleşmiş durumda.

ITMA Fuarı ve Türk Tekstil Makineleri hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan TEMSAD Başkanı Adil Nalbant şunları belirtti; “ITMA Fuarlarını ve başarısını anlatmaya gerek yok. Bu fuar tekstil makineleri sektörünün en önemli 3 organizasyonundan bir tanesidir ve Avrupa ayağıdır. Tüm katılımcı ülkeler ve firmalar dünyanın birçok ülkesinden gelen yüz binden fazla tekstil üreticisi ve yatırımcısı için ürünlerini en iyi şekilde sunma ve tanıtma gayreti içerisindedir. TEMSAD Derneğinin amacı bu fuarın en büyük katılımını gerçekleştiren ilk üç ülkeden birisi olarak en iyi şekilde Türk Tekstil Makinelerini tanıtmak ve Pazar paylarını artırabilmektir” dedi.

“Dünyanın En Büyük Tekstil ve Tekstil Teknoloji Üreticilerinden Birisiyiz”

Türk Tekstil Makineleri ve Yan Sanayi üreticileri bugün dünyanın en saygın firmaları arasındadır diyerek açıklamalarını sürdüren Adil Nalbant; “Ülkemiz 2018 yıl sonu itibariyle 750 milyon dolar olan Tekstil Makineleri ihracatı ve 1.9 milyar dolarlık makine ithalatıyla dünyanın en büyük tekstil ve tekstil teknoloji üreticilerinden birisidir. Yerli teknoloji alımlarıyla birlikte yıllık 2 milyar doların üzerinde yatırımların olduğu Türkiye, aynı zamanda dünyanın en önemli ve en büyük tekstil üreticisi ülkelerinden birisi konumundadır. Genel olarak baktığımızda birçok büyük tekstil markası Türkiye’de üretilmekte ve son tüketiciye ulaştırılmaktadır. Modern ve teknolojik tesislerde üretim yapan Türk firmaları, tüketici bilincinin arttığı ABD ve AB ülkelerinin tekstil ve hazır giyim ihtiyacını en iyi kalitede karşılamaktadır. Bu durum dünya tekstil üreticisi ülkeler arasında Türkiye’yi bir adım daha öteye taşırken, yine Avrupalı makine üreticileri en son teknolojilerle üretimini gerçekleştirdiği makinelerde Türk firmalarının kapısını çalmaktadır.” dedi.

5 Kıtaya İhracat

Türk Tekstil Sanayisinin gelişmesine paralel olarak Makine ve Yan Sanayisi de hızla gelişen Türkiye son yıllarda kurulan Teknoloji Üretim Ar-ge merkezleriyle dikkatleri üzerine toplamıştır diyerek açıklamalarına devam eden Adil Nalbant; “TEMSAD Derneği olarak üyelerimizi ve yapmış oldukları üretimleri yakından takip etmekteyiz. Üyelerimizin Pazar paylarını arttırmak için dünyanın birçok ülkesinde tekstil kuruluşlarıyla işbirliği anlaşması yaptık. Makine ve teknoloji üretiminde dünyada söz sahibi olan firmalarımız kendi alanlarında birer marka olmayı başarmıştır. 5 kıtaya ihracat yapma başarısı gösteren markalarımızla sadece ITMA Fuarları değil birçok fuarın en çok katılımcı ülkeleri arasında bulunmaktayız. Pazar payını ve rekabet gücünü her yıl daha da arttıran Türk Tekstil Makine Üreticileri, ITMA Fuarının da en çok ilgi gören stantlarına sahip olacağından hiç şüphe duymamaktayız. Buradan bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. ITMA Fuarında en güçlü katılımcı ülkelerden birisi olmamızın yanında en büyük alıcı gruplardan birisi de Türk Tekstil Üreticileri olacaktır. Son 25 yıl içerisinde düzenlenen ITMA Fuarlarını en çok ziyaret eden ve alım yapan Türk yatırımcılar olmuştur” dedi.

“ITM Fuarı ITMA’dan Sonra Dünyadaki En Önemli Fuardır”

Fuarlar teknoloji üreticisiyle kullanıcısını aynı alanda buluşturan en önemli pazarlama araçlarından birisidir. Tüm firmalar katılım gösterdikleri fuarları bir şov alanına dönüştürmekte ve teknoloji yarışı yapmaktadır. Bugün bu fuarlar işletmelere artı değer katarken mutlaka teknoloji üreten ve bu teknolojileri kullanan insanların fuarları ziyaret etmesinde yarar vardır. Özellikle de ITMA ve ITM İstanbul gibi fuarlar, katma değeri yüksek teknolojiler için önemli organizasyonlardır. ITM İstanbul Fuarından bahsetmişken kısa bir açıklama yapmak durumundayım. ITMA Fuarından sonra ITM Fuarı dünyada ki en önemli ve en başarılı fuarlardan birisidir. TEMSAD olarak içerisinde yer aldığımız bu büyük organizasyon 2018 yılında, 64 ülkeden tekstil teknoloji üreticisi 1150 firmanın katılımı ve 94 ülkeden 59 bin yabancı ziyaretçi ile gerçekleşmiştir. Katılımcı ve ziyaretçi memnuniyet oranı ise yapılan anketlerde oldukça yüksek olduğu görülmüştür. Aynı şekilde ITM 2020 Fuarı’nın da başarılı geçeceğini düşünmekteyiz.

Son olarak şunları belirtmek isterim ki Türk Tekstil Makineleri tüketiciye birçok avantaj sağlamaktadır. Üstün teknolojisi, kalitesi, bol yedek parça ve teknik servis hizmeti, konumu itibariyle dünyanın merkezi sayılacak bir noktada olması, birçok ülkeye hızlı teslimat imkanı sunması gibi özellikler, üreticilerimize avantaj sağlamaktadır. Yine Türk Tekstil Makine Üreticilerinin birçok ülkede kendi ofisi ya da geniş bir bayi ağı mevcuttur. Söz konusu bu avantajlar üreticilerimizi rakiplerine göre bir adım ileriye taşımaktadır.

Umuyoruz ki ITMA Fuarı tüm Türk Tekstil Makine Üreticisi firmalarımız tarafından başarılı geçecek olan bir organizasyon olur.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.