Tekstil Endüstrisi Dhaka’da Buluşuyor

2019 Dhaka Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Makineleri Fuarı (DTG), 8-11 Şubat tarihinde Bangladeş Bangabandhu Uluslararası Konferans Merkezinde (BICC) gerçekleştirilecek.

  18 Ocak 2018 01:00 Perşembe
Tekstil Endüstrisi Dhaka’da Buluşuyor

Tekstil ve hazır giyim makinelerine yönelik düzenlenen Dhaka Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Makineleri Fuarı (DTG), bu yıl 8-11 Şubat 2018 tarihlerinde Bangladeş Bangabandhu Uluslararası Konferans Merkezinde katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yılda bir kez düzenlenen bu önemli etkinlik; Bangladeş, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Kore, Malezya, Hollanda, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Singapur, İspanya, İsveç , İsviçre, Tayvan, Tayland, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, ABD ve Vietnam gibi 33 ülke ve bölgeden gelecek 1000'in üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fuarda eğirme, dokuma, örme, boyama, baskı, apreleme, test sistemleri, terbiye, nakış ve dikiş gibi tüm tekstil ve hazır giyim üretim safhalarını ilgilendiren birçok farklı ürün sergilenecek.

Türkiye’nin Önemli İhracat Pazarı: Bangladeş

Bangladeş, son birkaç yıl içinde tekstil endüstrisinin gelişiminde önemli bir ivme kaydetti. Günümüzde Çin'den sonra dünyanın en büyük 2. hazır giyim ihracatçısı konumunda yer alan Bangladeş’in,  gayri safi yurtiçi hasılasının yüzden 80'ini hazır giyim sektörü oluşturuyor. Bangladeş, ayrıcalıklı ticaret çerçevesi olan EBA (Everything but arms) kapsamında AB'ye gümrüksüz ihracat da gerçekleştiriyor ve bu nedenle küresel ticaret ortaklarından büyük destek görüyor. Sahip olduğu bu büyük avantajlar ile Bangladeş, Asya'nın yeni bir hazır giyim imalatçısı olarak yükseliyor.

Hazır giyim endüstrisindeki bu yükselen konumu ile tekstil teknoloji üreticileri için de önemli bir pazar haline gelen Bangladeş, Türk tekstil makine üreticilerinin de en önemli ihracat pazarlarından birini oluşturuyor.

2016 yılında tekstil makineleri alanında toplam 28 milyon 791 bin 907 dolarlık ihracatın gerçekleştirildiği Bangladeş tekstil sektörünün, Türk tekstil makinelerine olan ilgisi 2017 yılında daha da arttı. 2017 yılında 34 milyon 813 bin 53 dolar ihracat yapan Türk tekstil makine üreticileri, 2018 yılında bu rakamı daha da arttırmak için fuarın etkili olacağına inanıyor.

Bangladeşli tekstil üreticilerinin en çok ilgi gösterdiği Türk tekstil makineleri alanında ise dokuma ipliklerin/mensucatın yıkanması, temizlenmesi, kurutulması, ütülenmesi, sarılması, katlanması gibi işlemlere tekstil terbiye makineleri öne çıkıyor.

Türk Tekstil Teknoloji Üreticilerinde Fuara Yoğun İlgi

Uluslararası katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören DTG, Bangladeş'te ziyaret edilmesi gereken öncü tekstil ve hazır giyim makineleri fuarı olarak görülüyor. Birçok uluslararası marka, Bangladeş’teki mevcut iş fırsatlarından daha iyi bir şekilde yararlanmak amacıyla fuara katılıyor. Türkiye’nin tekstil teknolojileri alanında önemli ihracat pazarlarından biri olan Bangladeş’teki fuara Türkiye’den makine ve aksesuar üreticileri her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi göstermeyi sürdürüyor. Dünya markalarının teknoloji gösterisine ev sahipliği yapacak olan DTG’ye Türkiye’den bu yıl 15 firma katılıyor. Temsad’ın düzenlemiş olduğu milli katılım organizasyonu ile Dhaka Uluslararası Tekstil ve Hazır Giyim Makineleri Fuarı’nda yeniliklerini sergileyecek olan Türk firmalar arasında; Canlar Mekatronik San. Ve Tic. A.Ş, Cosmo Kimya Kozmetik Teks. San. Ve Tic. Ltd. Şti, Enta Muhendislik Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Effe Endüstri Otomasyon A.Ş, Beneks Taah. Müh. Müm. Ma. San. Tic. Ltd. Şti, DMS Dilmenler Makina Ve Tekstil San. Tic. A.Ş., Metod Makine San. Ve Tic. Ltd. Şti, Nit Orme Tekstil San. Ve Tic. Ltd Şti, Rota Sızdırmazlık Elemanları San. Ve Tic. Ltd. Şti, Ödesi Tekstil. Bilg. Makina İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti, Ataç Elektrik Ve Makina San. Tic. Ltd Şti, Öz Anadolu Kimya San. Ve Tic. A.Ş, Karmak Karadeniz Makina San. Ve. Tic. Ltd. Şti, Proteknik Tekstil Dış Tic. Ltd. Şti ve Zümrüt Makina Ve Tekstil San. Tic. Ltd. Şti yer alıyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.