Techtextil ve Texprocess Hazırlıklarını Tamamladı

Teknik tekstiller ve nonwoven dünyası ile tekstil ve esnek yapı yüzeylerin işlenmesini içeren ürün ve teknolojiler nihayet Techtextil ve Texprocess'te yeniden biraraya gelecek.

  20 Mayıs 2022 08:28 Cuma
Techtextil ve Texprocess Hazırlıklarını Tamamladı

Frankfurt’ta Heimtextil fuarı ile eş zamanlı olarak 21-24 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarlarda 1000'den fazla kayıtlı uluslararası katılımcı, ürün ve uygulama alanlarının tümünde geniş çapta yenilik vaat ediyor. Üç yıllık bir aradan sonra, katılımcılar ve ziyaretçiler bireysel iş bağlantılarını dört gözle bekliyorlar.

Tekstil Gücünü Yeniden Ortaya Koyuyor

Techtextil ve Texprocess çok sayıda etkinliğe vurgu yapıyor. Ziyaretçiler, sürdürülebilirlik odaklı yeni uluslararası start-up alanı olan Denim Future Factory'yi, Walk-in Forumları ve İnovasyon Ödüllerini kaçırmamalı. En güncel konular, inovatif tekstil yenilikleri ve sürdürülebilir yaklaşımlar üzerine tartışmalar ve oturumlar, önde gelen uluslararası ticaret fuarlarının odak noktasıdır.En seçkin uluslararası karar vericiler, Techtextil ve Texprocess'te 45 ülkeden 1.000'den fazla kayıtlı katılımcıyı küresel ve ilgi çekici bir ürün yelpazesi için ağırlayabilirler. Çok sayıda ortaklı stant katılımcısı ve on iki uluslararası ülke pavilyonu, vitrine çıkarılan ürün çeşitliliğini vurguluyor. Techtextil'de diğerlerinin yanı sıra inşaat, mobilite, sağlık, koruma ve ayrıca spor giyim, tıp ve fonksiyonel giyim uygulama alanlarına yönelik teklifler güçlü bir şekilde temsil edilmektedir. Texprocess, CAD/CAM, kesim, tekstil terbiyesi, dikiş ve nakış teknolojisi veya ürün hazırlık ve terbiye gibi çeşitli ürün gruplarından giysi ve tekstillerin işlenmesi için en son makine, ekipman, süreç ve hizmetleri içerecek. Önemli noktalar arasında dijitalleşme ve verimlilik iyileştirmeleri yer alıyor.

Michael Jänecke, "Techtextil ve Texprocess'in 2019'daki son edisyonundan bu yana çok sayıda katılımcı, vitine çıkaracakları ürünlerin AR-GE aşamasında yatırımlarını yoğunlaştırdı.  Artık yeni ürünlerini ve yeniliklerini nihayet müşterilere, karar vericilere ve halka sunma şansına sahipler" dedi, Michael Jänecke, Direktör Marka Yönetimi Teknik Tekstiller & Tekstil İşleme.

Sürdürülebilirliğe Odaklanın

Sustainability@Techtextil ve Sustainability@Texprocess ile sürdürülebilirlik teması Techtextil ve Texprocess'in çalışma alanlarına hakim. İlk kez, katılımcılar hem halihazırda sertifikalandırılmış sürdürülebilir ürünleri hem de henüz bağımsız bir uluslararası jüri tarafından incelenmek üzere sertifikalandırılmamış ürünleri sunabilirler. Başarılı bir analiz sürecinin ardından, ticari fuarlarda sürdürülebilir içerikli tekliflere sahip katılımcılar belirlenecek. Örneğin, yenilikçi ve sürdürülebilir elyaflar, iplikler ve kumaşların yanında sürdürülebilir süreçlerle temsil edilen Techtextil katılımcılarının veya yeni kesim teknolojileri, su-tasarruflu boyama süreçleri ve diğer gelecek-odaklı işleme teknolojilerine sahip Texprocess katılımcılarının ürünlerini ziyaretçilere beğenisine sunması bekleniyor. Buna ek olarak endüstri, Techtextil Forum ve Texprocess Forum olmak üzere her iki ticari fuarın ziyarete açık konferans formatlarında sürdürülebilir işleme teknolojileri ve tekstil inovasyonlarının üzerine oturum gerçekleştirilecek. Techtextil ve Texprocess İnovasyon Ödülü ayrıca odak konuya ilişkin ayrı bir kategoriye yer verecek.

Texprocess: Denim Gelecek Fabrikası, Yenilikçi Üretim ve Süreçleri İşaret Ediyor

Bu yıl Texprocess'in öne çıkan bir vurgusu da Denim Future Factory'dir. Denim endüstrisi, tekstil ve moda endüstrisinde en hızlı büyüyen pazardır ve yakın süreçte önemli ölçüde gelişmiştir. Salon 8.0'e ayrılan özel şov, bu gelişmeler üzerinden ilerlerken tüm tekstil süreçleri boyunca  üretim ve işleme sürecindeki yenilikleri vitrine çıkarıyor ve denim üretiminde sürdürülebilir yaklaşımlara odaklanıyor. Ziyaretçiler- tasarım, kesim, dikim, örme ve nakıştan terbiye, BT ve lojistiğe kadar üretimin her adımında yenilikçi süreçleri deneyimleyebilecekler.

Dijital Uzantı: Techtextil ve Texprocess'i Yerleşkesinde ve Dijital Formatında Yaşayın

Techtextil ve Texprocess 2022 ilk kez bir Dijital Uzantı sunacak: katılımcılar ve ziyaretçiler hem Frankfurt'ta fiziksel hem de sanal olarak buluşabilecek ve birbirini tamamlayıcı formatlarda fikir alışverişinde bulunabilecekler. Bu yeni temas noktaları şunları içerir: İş Eşleştirme teklifleri, yuvarlak masa toplantıları, sohbet işlevi, 1'e 1 görüntülü aramalar, dijital zaman çizelgeleri, konferanslar, panel oturumları veya temel notlar. Çevrimiçi ağ oturumları gibi katılımcı etkinlikleri canlı akışlı veya isteğe bağlı olarak yayınlanabilir. Buna ilişkin, konferanslar gibi Messe Frankfurt'un formatları daha sonra talep üzerine yayınlanabilir. 13 Haziran'dan 8 Ağustos'a kadar dijital format tüm ziyaretçiler, gazeteciler ve katılımcılar için ulaşılabilir olacak.

Frankfurt'ta Yeni Salon Planı

Katılımcı ve ziyaretçiler büyük ve modern bir salon yapısından faydalanacak. Techtextil ve Texprocess ilk kez Messe Frankfurt'un batı kısmındaki 8, 9, 11 ve 12 numaralı salonlarda gerçekleştirilecek. Ayrıca, Texprocess'teki zemin seviyesindeki salon planı, teknoloji tedarikçileri için lojistiği kolaylaştıracak. Gelecekte, büyük ve ağır makineler ilgili standa daha kolay taşınabilir.

Her Şey Tek Bir Noktada: Ziyaretçiler İçin Bütünlükçü Tekstil Değer Zincirini Deneyimi

Buna paralel olarak Messe Frankfurt, ev ve kontrat tekstilleri için önde gelen uluslararası ticaret fuarı Heimtextil Summer Special'a ve aynı zamanda moda, sürdürülebilirlik ve yeniliği hayata geçiren ilerici bir trend platformu olan D2C Neonyt Lab’a (24.6-26.6.2022) ev sahipliği yapacak. Aynı takvimde (20.6.-26.6.2022) Frankfurt Moda Haftası gerçekleşecek. Böylece katılımcılar ve ziyaretçiler, fuar alanında ve Frankfurt am Main şehrinde tüm tekstil değer zincirinin bir temsilinden yararlanacaklar. İnovatif tekstillerden ve bunların üretiminden, işleme süreçlerinden geçerek, ev tekstili ya da moda ürünü olarak son ürüne ve geri dönüşüm süreçlerine kadar. Tek bilet ile Techtextil, Texprocess ve Heimtextil aynı anda ziyaret edilebilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.