Premiere Vision New York’a Türk Damgası

Moda dünyasının önemli fuarları arasında yer alan Premiere Vision New York Fuarı’na Türkiye’den katılan 44 firma, büyük ilgi ile karşılaştı.

  26 Temmuz 2017 01:00 Çarşamba
Premiere Vision New York’a Türk Damgası

Bu yıl 18-19 Temmuz tarihleri arasında New York Pier 94’te gerçekleştirilen Premiere Vision New York Fuarı’na Türkler damga vurdu. 2017-2018 sonbahar/kış koleksiyonlarının sergilendiği fuara katılan 44 Türk firması, Türk tekstilinin moda ve tasarımda geldiği noktayı, yenilikçi ve inovatif ürünleriyle Amerika vitrininden dünyanın beğenisine sundu.

UTİB tarafından düzenlenen milli katılım organizasyonu ile fuarda yer alan Türk firmaları, aynı zamanda dünya çapında moda profesyonelleri ile aynı çatı altında buluşarak gelecek sezonların trendlerini yakından görme fırsatı yakaladı.

Fuar kapsamında UTİB tarafından sanal gerçeklik tekniği ile hazırlanan tekstil filmi, ilk olarak fuar ziyaretçilerine sunulurken, filmi izleyen ziyaretçiler Türk tekstilinin tarihine ve gelişimine tanıklık etti.

ABD’ye İhracatta Artış Bekleniyor

Fuara katılan yabancı alıcılar Türkiye standında yer alan trend alanı ile Türk katılımcıların en gözde kumaşlarını yakından görme ve inceleme imkanı buldu. Özel bir tasarım ile sergilenen Türk kumaşlarına yoğun ilgi gösterildiğini belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin,  gösterilen ilgiden ve başarılı organizasyondan son derece memnun olduklarını ifade ederek, ABD’nin Avrupa’dan sonra en büyük tekstil pazarı olduğunu söyledi. Pınar Taşdelen Engin, “Amerika Birleşik Devletleri, 300 milyonun üzerinde nüfusu ve satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük ekonomisi. Bu dev pazarın tekstil ithalatı 12 milyar dolar civarında, hazır giyim ithalatı ise 96 milyar dolar. 2017 yılının ilk yarısında Türkiye'nin ABD'ye tekstil ve hazır giyim ihracatı 416 milyon dolara oldu. Fuarın da etkisiyle ihracatımızda özellikle önümüzdeki yıl önemli bir artış olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Türk hazır giyim sektörünün dünyayı giydiren 6’ncı en büyük ülke olduğuna dikkat çeken Engin, “Tekstil sektörünün gelecek planlarının belirlenmesinde Premiere Vision New York Fuarı büyük önem arz ediyor. Fuar tekstilcilerimizin kendi profesyonel ağlarını güçlendirmeleri bakımından da önemli fırsatlar sunuyor. ABD pazarını çok önemsiyoruz ve 2000 yılından itibaren ABD için önemli tedarikçiler arasında yer alıyoruz.  Biz bu pazardaki potansiyeli değerlendirdik. Tasarımlarımız Amerikalı tüketiciler tarafından büyük beğeni ve ilgiyle karşılandı. Amerikan tüketiciler kısa zamanda Türk hazır giyiminde farklı kategorideki tasarım ürünlerimizi ayırt edecek ve değerini bilecek.” sözlerine yer verdi. Engin, dünyaca ünlü moda markalarının temsilcilerinin, Türk firmalarıyla önemli işbirliklerinin yolunu açacak ikili görüşmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.