Moda Sektörü Global Alıcılarla Buluştu

Global alıcılarla Türk markaları buluşturmak üzere bu yıl yedinci kez düzenlenen The Core İstanbul; Avrupa, Rusya ve Orta Doğu'dan 150 alıcıyı ağırladı.

  03 Nisan 2018 01:00 Salı
Moda Sektörü Global Alıcılarla Buluştu

İHKİB, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi tarafından (İMA) Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen The Core İstanbul, yedinci kez kapılarını açtı.  Avrupa, Rusya ve Orta Doğu'dan 150 global alıcının katıldığı The Core İstanbul'un açılışında konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dolar kurundaki artışın ihracata pozitif etkileri olacağını belirtti. İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Fashion Week İstanbul (MBFWI) ile eş zamanlı düzenlenen The Core İstanbul'un önemli bir iş platformu haline geldiğini belirterek şu sözlere yer verdi; “İHKİB'in Türk moda endüstrisine kazandırdığı MBFWI, sadece ülkemizin değil, bölgenin de en önemli uluslararası moda etkinliği oldu. MBFWI ve The Core İstanbul ile her yıl iki kez tasarımcılarımızı ve markalarımızı küresel moda endüstrisinin vitrinine taşıyoruz. Eş zamanlı aynı mekanda düzenlediğimiz The Core İstanbul'u da her geçen yıl daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Etkinliğin doların tarihi rekor kırdığı bir zamana denk gelmesi, fiyat tutturma bağlamında firmalarımıza ve tasarımcılarımıza önemli bir avantaj sağladığına inanıyorum.”

Konuşmasında dövizdeki dalgalanmaların hazır giyimcilere olan etkisine de değine Tanrıverdi, "Euro-Dolar paritesi hazır giyim ihracatçılarımız için avantajlı bir noktaya geldi. Çünkü alımlarımızı dolarla yaparken, ihracatımızın yüzde 75'ini Euro Bölgesi'ne gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle pariteyi çok iyi takip etmek zorundayız. Bugünkü 1,25’lik parite, hazır giyim ihracatımızda bize büyük avantaj sağlıyor. Paritenin bu şekilde devam etmesini arzuluyoruz. Elbette kurlardaki aşırı oynaklık da bizim için tercih edilebilecek bir durum değil. Çünkü dövizdeki hızlı dalgalanma önümüzü görmemizi engelliyor." sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.