Moda Milano Unica’da

Milano Unica 35’inci Edisyonu özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nden önemli uluslararası alıcıların ilgisi ile geçtiğimiz editasyona göre %31’lik artış ile 4052 firma oldu.

  21 Eylül 2022 08:34 Çarşamba
Moda Milano Unica’da

Milano Unica Başkanı Alessandro Barberis Canonico, 35’inci edisyonun kapanışı hakkında görüşlerini dile getirdi: “2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa liderliğindeki satıştaki güçlü büyüme,  şirketleri ticaret fuarına yatırım yapmaya teşvik etti ve 445 katılımcı ile en seçkin tekstil üreticileri tarafından sunulan teklifin yaratıcılığını ve kalitesini bir kez daha teyit etti. Dünyanın her yerinden önemli alıcıların varlığı ek konfirmasyonu sağlarken kişisel temasın paha biçilmez değerinin kanıtı ve yine yeni koleksiyonları görebilmenin ve onlara dokunabilmenin önemi vurgulandı.’’

445 Firmayı 4 Binin Üzerinde Alıcı Ziyaret Etti

Milano Unica'nın 35’inci edisyonu bugün olumlu ve cesaret verici verilerle kapandı. 324'ü İtalyan ve 65'i yurt dışından olmak üzere 389 katılımcı firma, A/W 2023/2024 erkek giyim, kadın giyim ve çocuk giyimi için üst düzey tekstil ve aksesuar koleksiyonlarını, araştırma ve inovasyon alanlarına ek olarak 445’e varan toplam katılımcı şirket sayısıyla bir araya getirdi. 12-14 Temmuz tarihleri arasında Milano Unica'yı ziyaret eden şirketlerin sayısı Temmuz 2021'de düzenlenen 33’üncü edisyona kıyasla +%31’lik oranla, 2.799'u İtalyan ve 1.253'ü diğer ülkelerden olmak üzere 4.052'ye kadar ulaştı.

ABD'den katılım gösteren ziyaretçilerin güçlü katılımıyla başlayan bir dizi çekici sürpriz de yaşandı ve tüm Avrupa ülkeleri 162 katılımcıyla özellikle son edisyonda gelişme gösterdi: Almanya 102, Fransa 77, Büyük Britanya 95, Romanya 20, İspanya 65, Portekiz 29, İsviçre 95, Hollanda 37 ve Türkiye 49. Ayrıca Japonya (51), Kore (32) ve Avustralya'dan da ilk kez ticari fuara 20 katılımcıyla olmak üzere önemli sayıda ziyaretçi katılım sağlarken  tüm bunlar Uzak Doğu pazarlarında olumlu bir trendin göstergesi oldu.

İtalyan Yöneticilerinden Tam Destek

Cumhurbaşkanı tarafından tanıtılan açılış töreni, Ekonomik Kalkınma Bakanı Giancarlo Giorgetti'nin, inovasyona doğru ilerlemenin zorluklarıyla yüzleşme ve üstesinden gelme yeteneklerinden dolayı sektör girişimcilerine şükranlarını dile getiren bir konuşma ile açıldı. Ayrıca hükümetin, tekstil ve giyim şirketlerini, sistemi destekleyerek şirketlerin gelişme ve uluslararasılaşma alanlarında gösterdikleri gelişimi teşvik ederek onları destekleme eğilimine vurgu yaptı. Ticaret, Moda ve Tasarımdan sorumlu Milano Ekonomik Kalkınma ve Çalışma Politikaları Belediye Meclisi Üyesi Alessia Cappello ve Fondazione Fiera Başkanı Enrico Pazzali'nin kurumsal selamlarının ardından Bain & Company'nin Kıdemli Ortağı Claudia D'Arpizio süreçte olan ekonomik toparlanmayı teyit eden ve önümüzdeki 3 yıl için lüks ve premium pazarının evriminin bir resmini çizen analizin yanı sıra tekstiller için bazı özel tavsiyeleri de içeren ayrıntılı bir sunum yaptı. Sunumunu Sistema Moda Italia Başkanı Sergio Tamborini, Camera Nazionale della Moda Italiana Başkanı Carlo Capasa ve İtalyan Ticaret Ajansı ITA Genel Müdürü Roberto Luongo'nun açıklamaları izledi.

“Ticari fuara güçlü katılım, tekstil şirketlerinin uluslararasılaşma açısından geri dönme kararlılığını teyit ediyor, dünya çapındaki satışlarda Made in Italy ihracatını destekleyen ve en seçkin ürün yelpazesini güçlendiren toparlanma dalgasına yön veriyor. Artan talep, ticari fuarda sunulan ürünün son müşteri tarafından ısrarlı bir şekilde talep edildiğini gösteriyor. Aynı zamanda yaratıcı ve yüksek kaliteli ve sürdürülebilir bir ürün” diye noktaladı.

2020’den Bu Yana Yüz Yüze İlk Editasyon

Eylül 2020'de, zorunlu sağlık sınırlamalarının ardından yüz yüze bir edisyon olarak düzenlenen ilk ticaret fuarı olan Milano Unica, dijital çekirdeğini çevrimiçi pazar yeri e-MilanoUnica Connect ile de doğruluyor.

Milano Unica Genel Müdürü Massimo Mosiello, “Önümüzde yeni zorluklar var ve güveninizi geri kazanmak, işinizi desteklemek ve işinizi kolaylaştırmak için çabalarımızı yeniden iki katına çıkaracağız. Pitti Immagine ile olan ortaklık sayesinde, bu sezon da katılımcılarımızın ve geniş izleyici kitlemizin hizmetine fiziki ticaret fuarının öncesi, sırasında ve sonrasında tüm yarıyıl dönemini kapsayacak e-MilanoUnica Connect platform, sanal ticari platform sunabiliyoruz’’ yorumunu yaptı. Mosiello, "En üstteki kiraz, Tendenze ve Sürdürülebilirlik alanının çarpıcı güzergahıydı," diye devam etti Mosiello,"Sürdürülebilir Yaratıcılığa olan bağlılığa ve ayrıca serginin kapsamını genişleten sayısız özel araştırma ve yenilik alanına doğru artan bir oryantasyona sahip."Açıklamalarına sürdüren Mosiello, “Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ve değerli katkılar sağlamaya devam eden, uluslararası gelenleri teşvik etme ve iletişim faaliyetlerini güçlendirmede bizi destekleyen İtalyan Ticaret Ajansı ITA ile işbirliğini konsolide etmekten gerçekten dolayı gururlu ve minnettarız”dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.