Milano Unica’dan 2019-20 Sonbahar-Kış Trendleri

Milano Unica, 2019- 2020 Sonbahar Kış sezonu için belirlediği temalarda, modayı farklı ülkelerin kültürlerinden aldığı ilhamla yorumluyor.

  05 Haziran 2018 01:00 Salı
Milano Unica’dan 2019-20 Sonbahar-Kış Trendleri

Milano Unica, 2019- 2020 Sonbahar Kış sezonu için hazırladığı ‘Uluslardan Uluslara’ (Nations to Nations) konsepti ile işbirliğinin sistematik hale getirilmesinin önemini vurguluyor. Bu konsept, Milano Unica’nın ‘Eşsiz Olmak İçin Birleş’ sloganının önemini doğrulamanın yanı sıra, pozitif olmanın altını çizerek insanlar ve kültürler arasında birlik olunması, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan insanlar ve gelenekler arasında sembolik bağlantılar kurulması gerektiğini belirtiyor.

Milano Unica’nın Yaratıcı Yönetmeni Stefano Fadda konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milano Unica gibi kumaş ve aksesuar sektörüyle ilgili fuarlar düzenleyen bir işletmenin insanlar arasında kardeşliği anlatan sosyal- felsefi konularla ilgilenmesi kulağa enteresan gelebilir. Ben ise yaratıcılığın kültür ve açık fikirlilikle birbirine bağlantılı olduğuna inanıyorum. ‘Uluslardan Uluslara’, insanlığın büyümesiyle ilgili bir konsept. İnsanlık; kökleri ve özelliklerini unutmadan, cesareti ve merakı sayesinde yeni topraklar, yeni insanlar ve yeni dünyayı keşfetmiş, kendisini yabancı hissettiği tüm dünyaya karşı durmuştur. Bunun sonucunda maceralı ve zengin bir değişim yaşamıştır. Bu tema, Columbus, Magellan ve Galileo Galileo’nun hikâyesidir.”

‘Uluslardan Uluslara’ konsepti, farklı ulusların gelenekleri, zanaatları ve iş bilgisini bir araya getirerek, farklı kültürleri daha modern şekilde anlatıyor. Geçmiş ve günümüzü farklı dillerde anlatan bu kombinasyon zamansız bir bakış açısı sunuyor. Kombinasyonun fikri; daha az kimyasal ürün içerikli, su tasarrufu sağlayan ve enerji kaynaklarına zarar vermeyen, çevre dostu geleceğin kumaşlarını ön planda tutan, renk kontrastları olan, kumaş ağırlıkları, desenler, yapılar ve baskılardan oluşuyor.

Ulusları Bir Araya Getiren Temalar

Oluşturulan bu kombinasyon üç temadan oluşuyor. Bunlar; İskoçya, Türkiye ve Romanya gibi ülkeleri de içeren Organic Grunge; Güney Kore, İsviçre ve İsveç gibi ülkeleri içeren Handcrafted Essentialism ve son olarak Belçika, Azerbaycan ve Endonezya gibi ülkeleri ilgilendiren Techno Romantic.

Ulus ve temaların bir araya getirilmesi ise çok geniş bir araştırmanın sonucunda gerçekleşti. Örneğin, Organic Grunge temasında İskoçya, Türkiye ve Romanya gibi ülkeler, kültürel bağlantı ve kırsal yaşamlarının birbirine bağlı olduğu, doğa ve dış hayat özelliklerinin benzerliğine göre birleştirilmiştir.

Organic Grunge teması, doğal iplikler için güçlü bir ekolojik eğilim sunmuştur. Bu tema,  çiftlikler, halk referansları ve ahşap sanatı ile denim dünyasını etkileyerek tipik kumaşların daha çağdaş hale getirilmesi için ilham kaynağı olmuştur. Diğer taraftan, Handcrafted Essentialism teması ise tamamen ayrı dünyaların insanları olan Güney Kore, İsveç ve İsviçre gibi ülkelerin minimalist karakterlerinden ortaya çıkarıldı. Bu konseptte trendler, üretimde zarafet ve karmaşıklığın sadelik ve lüksle birleştiği tasarımlarla sunuluyor. Techno Romantic temasında ise Flaman tablolarının şiirsel özellikleri, Azerbaycan’ın duvar kilimleri ve Endonezya’nın batikleri arasında kontrastlar kurularak teknolojik ihtiyaçların tekrar yorumlanması gerçekleştirildi. Bu temada süsleme, son teknoloji dokuma ve görsel efektlerle bir araya getirildi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.