KTM 2019’a Ziyaretçi Akını

Yerli ve yabancı markaların en yeni teknolojilerini ve ürünlerini sergiledikleri KTM 2019, sektöre yön veren bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

  23 Ekim 2019 00:00 Çarşamba
KTM 2019’a Ziyaretçi Akını

Tekstil makinesi ve makine aksesuarları sektöründeki son teknoloji ve trendlerini fuarda sergileyen teknoloji ve inovasyon odaklı lider firmalar, ziyaretçilere en iyi fiyatta, en iyi ürünlerini sunma fırsatına sahip oldu.  Türkiye’nin tekstil makine ticaretinin nabzını tutan KTM 2019, sektörün lider markalarına yeni müşteriler kazandırarak uzun vadede işbirliklerine imza attı. Kahramanmaraş ve çevre bölgesinin ekonomisine ve iş gücüne kayda değer katkılar sunan fuar hem ziyaretçilerini hem de sektör temsilcilerini başarıyla ağırladı.

Tekstil Makineleri Sektörünün Geleneksel Buluşma Platformu

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖZKAN, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve aynı zamanda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’un katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen 5'inci Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2019, hedeflenen pazarlara ulaşmak ve müşteri portföyünü genişletmek isteyen makina üreticilerini profesyonel ziyaretçileriyle bir araya getirerek ülke ekonomisi için önem taşıyan tekstil sektörünü destekleyen bir organizasyon oldu.

ECR Fuarcılık tarafından organize edilen ve bölgenin en önemli uluslararası tekstil makineleri fuarı olarak Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, İTHİB ana sponsorluğunda ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası desteğinde gerçekleşti.

“KTM Fuarı, Kahramanmaraş sanayisi ile bütünleşmiş uluslararası bir organizasyondur.”

ECR Fuarcılık Genel Müdürü Ümit Vural bu yılki KTM Fuarı’nı şu sözlerle değerlendirdi, “Bu yıl ITMA yılıydı. ITMA’ya ve Türkiye’deki ekonomik krize rağmen KTM 2019’un başarılı bir fuar olduğunu söyleyebilirim. Bu yıl düzenlediğimiz ITMA turunda ise fuar ziyaretlerinin geçmiş yıllara göre düşük olacağını öngörmüştük. Özellikle Dolar ve Euro’daki aşırı artış birçok tekstil firmasını ITMA’ya gitme konusunda tasarrufa itti. Bu olumsuz gelişmelere rağmen şirketimiz 550 kişilik bir rekor katılımla ITMA’ya tur düzenleyebildi.” diyen Vural sözlerini KTM’nin önemi ve başarısına getirdi. “KTM, Kahramanmaraş sanayisi ile bütünleşmiş uluslararası bir organizasyondur. Kahramanmaraş ilinden ve civardaki Malatya, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Kayseri gibi illerden gelen ve yurtdışındaki fuarlara gidemeyen birçok ziyaretçi için KTM Fuarı bir buluşma noktası oldu ve olmaya devam edecek.”dedi

Sözlerini KTM Fuarı’na katılan firmalara ve ziyaret eden sektör temsilcilerine getiren Ümit Vural, “Bu yıl şimdiye kadar KTM Fuarlarına katılmamış çok sayıda yerli ve yabancı yeni firma, fuarımızda yeni teknolojilerini sergileme ve yeni müşterilerle tanışma imkanına sahip oldular. Aynı zamanda birçok firma ve temsilci de fuar bittikten sonra fuarda ziyaretlerine gelen sektör temsilcilerini fabrikalarında ağırladılar. Fuarımızda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonluğunda her yıl gerçekleştirilen UTZ buluşmaları da oldukça dikkat çekti diyebilirim. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile 2014 yılından beri gerçekleştirdiğimiz KTM Fuarı 2020 yılında da aynı tarihte KAFUM’da açılacak.” dedi.

Bu yıl da katılımcısı ve ziyaretçisi ile ilgi odağı olan KTM Fuarı, Türkiye’nin 19 farklı şehrinden gelen sektör firmalarının ve uluslararası markaların en yeni ürünlerine ev sahipliği yaptı. 3 gün boyunca önemli teknolojilere ev sahipliği yapan KTM Fuarı, Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye, Adana, Adıyaman ve Kayseri gibi illerden toplam 9.612 ziyaretçiye kapılarını açtı.

KTM 2019’da ziyaret ederek, sektörün en yeni teknolojilerini takından deneyimleme imkanı bulan ulusal ve uluslararası davetliler görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Makine Satın Aldık”

Kahramanmaraş merkezli Tüsa Group’un İplik Ve Denim Fabrika Müdürü Cebrail Kahveci, "Benim için her sene olumlu geçiyor zaten. Çünkü yanı başımızda. Bu sene pres makinesi aldık hatta fuardan. Ayrıca kentimizin 'İpliğin merkezi' olarak algılanması arttı. Kahramanmaraş için çok olumlu bir organizasyon. Genelde böyle fuarlar Avrupa'da, İstanbul'da oluyor ve buralara sadece üst düzey yöneticiler gidiyor. Ancak KTM Fuarları'na ustalar, teknisyenler, elemanlar gidebiliyor, motive oluyorlar, bir bağ kuruyorlar, sektörü yakından takip edebiliyorlar. Tüm bunları göz önünde bulundurunca KTM Fuarlarının önemini daha iyi anlarız.”

Gaziantep merkezli Bulut Tekstil’den Mustafa Özcan, “Gayet iyi ve ilgili karşılandık. Katılımcı ve ziyaretçi sayısı bakımından oldukça yoğun bir fuardı.  Önceden görüştüğümüz firmalar da vardı.  Memnun ayrıldık diyebilirim.”

Adana’dan Atlas Denim, Dokuma İşletme Müdürü Nihat ÖCEŞ, “Fuarı son gününde ziyaret edebildim. Benim için güzel bir deneyim oldu. Ancak dokuma alanında beklediğimden düşük ekipmanla karşılaştım. Ben dokuma müdürüyüm doğal olarak dokuma alanına yöneldim. Şirketlerin bu tür fuarlara daha fazla makine ile katılmasını isteriz. Genel olarak güzel bir fuar geçirdim.”

Kahramanmaraş, Centeks’ten Fatih Portakal, “Katılım zayıf olmasına rağmen fuarın iyi geçtiğini düşünüyorum. Yeni makinalar tanıdık. Sektördeki son gelişmeleri birebir değerlendirme şansına kavuştuk.”

Malatya merkezli Ilsan Tekstil A.Ş., Ring İşletmesi Bakım Şefi, Uğur Arpacı “Makine fuarı olmasına rağmen çok az makine gördük. Bunun yerine şirketler daha çok resimlerle ve animasyonlarla bilgilendirme yaptılar. Bunun dışında güzel bir fuardı.” dedi.

“Sanayicilerimizin bu gibi fuarları desteklemeleri lazım”

Kahramanmaraş Kipaş’tan Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ali Öksüz,“KTM Fuarı’nın şehrimiz için iyi bir referans olduğunu düşünüyorum. Sanayicilerimizin bu gibi fuarları desteklemeleri lazım. Katılan şirketlere çok teşekkürler. Bazıları makine getirmese de ekranlarda animasyonlarla makinelerini tanıttılar.”

Türkhan Tekstil’den Ahmet Burtaç Kıray, “Kahramanmaraş adına güzel bir fuar ve severek katılıyoruz. Fuarda yer alan şirketlere ve fuarın gerçekleşmesini sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum.”

Sektörün ve yatırım bölgelerinin yakından takip ettiği fuara ziyaretçi ve katılım ön plandaydı. Tekstil firması yöneticilerinin yanı sıra sektör çalışanlarının da fuara ilgisi dikkat çekti. Fuarda aynı zamanda Tekstil Mühendisleri Odası’na ayırılan bir stand ile tekstil öğrencileri karşılandı. Tekstil sektöründen her kesimin bir araya geldiği KTM Fuarı, sektöre ilham veren organizasyonlar yapmaya devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.