Karl Mayer’e ITMA’da Büyük İlgi

Barselona’daki ITMA 2019'da Karl Mayer’e ziyaretçilerden yoğun ilgi vardı. Karl Mayer;ekolojik ayak izlerini en aza indiren ve jeans kumaşlar üretmek için inovatif bir teknoloji olan Greendye'ın lansmanını yaptı.

  15 Temmuz 2019 00:00 Pazartesi
Karl Mayer’e ITMA’da Büyük İlgi

Karl Mayer, bu yıl Barselona’da düzenlenen ITMA’da fuar haftasına hızlı başladı. Firmanın çeşitli fuar alanları kısa bir süre içinde endüstrinin favori buluşma noktalarından biri oldu. Fuarın ilk dört günü boyunca yaklaşık bin ziyaretçi Karl Mayer standını ziyaret etti. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirler standın modern tasarımı ve sunumun arkasındaki konseptden etkilendiklerini söylediler.

Karl Mayer CEO’su Arno Gärtner, fuarın önemli konularından biri olan dijitalleşmeyle ilgili; “Barselona’daki ITMA’da, süreç optimizasyonu ve müşteri odaklılık konusunda sektörün dijital çözümlere güvendiği açıkça ortaya çıkmıştır. İşte bu nedenle, KM.ON yazılımımızın yeni çözümlerine canlı cevap vermesi bizi oldukça mutlu etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra, yenilikçi pazar lideri, makineden tekstile ve makine uygulamalarına köprü kurarak fuara damgasını vurdu.  Arno Gärtner, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “Tekstillerin Geleceği konusu hakkındaki sergimiz de büyük ilgi görmüştür. Müşterilerimiz ve misafirlerimizle yaptığımız görüşmelerde, makine inovasyonlarımıza ek olarak yenilikçi tekstil uygulamalarına odaklanan konseptimizin de başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Tekstili tecrübe etme dünyası, yenilikçi uygulama geliştirmeleri için ilham veriyor ve böylece bu, yeni iş fırsatlarına olanak tanıyor.”

Firmanın fuardaki makine gösterisi, müşterilere uzun vadede de önemli bir rekabet avantajı sağlayacak bir üretim için yüksek verimli komple çözümler sundu. Mükemmel maliyete sahip,  esnek ve trend belirleyici makineler, çözgü örme kullanımında fayda oranları, çözgü örnekleme ve çözgü hazırlama sektörü için doğrudan çözgüdeki yenilikler, kompozit malzemeler için tamamen yeni makineler gibi birçok proje, müşteri talebine yönelik önemli alternatifler sundu.

Karl Mayer’in çevrenin korunmasına dair sorumluluk konusundaki çözümlerine de ilginin yüksek olduğuna dikkat çeken Arno Gärtner, fuarda katıldığı bir konferansta; “Stratejik temel konularımızın yerine getirilmesine özel olarak ilgi gösteriyoruz. ‘Sürdürülebilirlik ve Çevre’ konulu fuar alanlarında, enerji tasarruflu makinelerden, kaynak tasarruflu ipliklerin işlenmesi yoluyla çözgü örme kumaşlara ve uygulama konseptlerine kadar çok çeşitli konular ile birlikte yer aldık. Bu alanlarda yer alan ‘Sürdürülebilir Denim’ konusu, kesinlikle bizim öne çıkan makine yeniliklerimizden biridir.” ifadelerini kullandı.

Ekolojik, İnovatif Bir Teknoloji:  Greendye

Karl Mayer, geniş ürün yelpazesi ve Karl Mayer Rotal'daki Denim Excellence Center ile büyümeye devam ediyor. Şirketin devam eden bu başarılarının sloganı: Verimli bir indigo boyama prosesi için komple teknolojiyi tek bir kaynaktan sağlamak. Şirketin Prodye-S ünitesi, zaten moda pazarında lider konumundayken yeni Prodye-R, Orijinal Denim segmentinde giderek daha fazla kabul görmeye başladı.  ITMA 2019'da Karl Mayer, ekolojik ayak izlerini en aza indiren ve jeans kumaşlar üretmek için inovatif bir teknoloji olan Greendye'ın lansmanını yaptı. Böylece başka bir pazar sektör olan Sustainable Denim'i açtı.

Azotlu Atmosferde Boyama

Azot teknolojisi, indigo boyası sırasında daha az zararlı çevresel etki ve daha fazla verimlilik sağlıyor. Boya banyosundaki ve azot atmosferi altındaki yüksek konsantrasyon ile boya, geleneksel karşılaştırılabilir prosedürlerden daha fazla yayılır ve elyafın içine daha yoğun bir şekilde nüfus eder. İplik, bir boya kazanında üç kat daha fazla boya emebilir. Bu şekilde, kazanların sayısını ve uzunluğunu azaltmak, çevre için olumlu etkilerle mümkündür. Kimyasal tüketim önemli ölçüde azaltılabilir, hidrosülfit ve kostik soda kullanılırken % 50 azaltmak mümkündür ve ayrıca daha az iplik atıkları elde edilir. Ayrıca, boyarmaddenin elyaf üzerine iyi bir şekilde sabitlenmesi nedeniyle, yıkama prosesi sırasında önemli ölçüde daha az su kullanılır.

Tekrar Üretilebilir Parametrelerle Üretim

Karl Mayer, 2018 yılında Master'den yenilikçi indigo boyama teknolojisi için patent almıştı. Daha fazla geliştirme ve ince ayar için geniş kapsamlı çalışmalar yapılmıştı. Bu bağlamdaki dönüm noktalarından biri, bu yılın başında İtalya Mezzolombardo'daki Denim Competence Center'da pilot bir makinenin faaliyete sokulmasıydı.  Boyama sistemi, endüstriyel üretim sürecini 1:10 ölçeğinde eşler ve bu sistem halihazırda ilk çözgü levendini temin etmiştir. Bu levendler dokuma endüstrisinde yer alan bir İtalyan ortak tarafından işlendi ve sonuçta umut verici jeans örnekleri elde edildi. Karl Mayer Rotal Genel Müdürü Enzo Paoli, denim imalatçılarının inovatif Greendye teknolojisine ilgilerini kazanmak için bu kumaşları kullanmak istiyor. Deneyimli şirket patronu Paoli, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Yalnızca gerçekçi düzeltme çalıştırma parametreleri altında üretilen örneklerle piyasayı ikna edebiliriz. Sözleşme ortaklarımız bu konuyla ilgilenen tekstil üreticilerinden oluşuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.