ITMA Barselona’da Nonwoven Forumu

Dünyanın önde gelen tekstil ve giysi teknolojisi fuarı ITMA 2019’da ITMA – EDANA Nonwoven Forumu ile Tekstil Renklendirici ve Kimyasal Liderler Forumu öne çıkan ve dikkate değer forumlar arasında yer alıyor

  11 Haziran 2019 00:00 Salı
ITMA Barselona’da Nonwoven Forumu

Fira de Barcelona, ​​Gran Via'da gerçekleştirilecek olan ITMA 2019 fuarında; tüm tekstil ve hazır giyim üretimi değer zincirinin yanı sıra lifler, iplikler ve kumaşlar için en son teknolojilerini ve sürdürülebilir çözümlerini sergileyecek olan 1.600'ün üzerinde katılımcı yer alacak.

ITMA 2019, ITMA-EDANA Nonwoven Forumu ve Tekstil Renklendiriciler & Kimyasal Liderler Forumu da dahil olmak üzere birkaç önemli forumla tamamlanacak.

CEMATEX Başkanı Fritz Mayer konuyla ilgili; “Teknolojik gelişmeler son hızda devam ediyor ve iş birliği önemli derecede küresel ekonomide yer alıyor. Endüstri sektöründe meydana gelen son trendleri ve gelişmeleri takip etmeliyiz. Bu sayede ITMA fuarı, bünyesinde barındıracağı birkaç forum ile katılımcıların rekabet gücünü arttıracak. Forumlar aynı zamanda çeşitli derneklerin ve sektör profesyonellerinin birbirleriyle bağlantı kurmalarına ve doğru kişilerle işbirliği yapmalarına olanak tanıyor. Teknoloji, kimyasal ve hammadde tedarikçileri ve kullanıcılarının, araştırma- geliştirme enstitülerinden gelen kişilerle kurulan iş bağlantıları kritik iş başarısını daha da arttırıyor.” diye konuştu.

ITMA – EDANA Nonwoven Forumu

21 Haziranda düzenlenecek olan Nonwoven Forumu,  Nonwoven ve ilgili sektörlere hizmetler sunan lider global bir kurum olan EDANA ve ITMA tarafından organize ediliyor. Forumun ana teması “21. Yüzyıl Nonwoven Üretim Prosesleri: Daha Eesnek, Daha Etkili, Daha Sürdürülebilir” olarak belirlendi.

EDANA’nın Genel Müdürü Pierre Wiert; “ Nonwoven endüstrisi tekstil dünyasında öne çıkan bir segmenttir. Bu heyecan verici imkanları, nonwoven üretimi gerçekleştirmek isteyen ziyaretçilerimizle paylaşmak üzere ITMA ile işbirliği kurduğumuz için memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Nonwoven ürün grubu editörü David Allan son endüstri trendlerini sunacak. Sunumları “Ekonomik ve Sürdürülebilir Kısıtlamalar Altında Nonwoven Prosesinde Küresel Trendler” adıyla gerçekleşecek. Forum üç oturumda gerçekleşecek ve Biyolojik tabanlı ve geri dönüştürülmüş materyallerin işlenmesinde nonwoven makineciliğinde küresel ekonominin zorlukları ve fırsatları, Hybrid ve komposiztler de dahil olmak üzerine nonwoven işleme prosesinde son trendler ve yenilikler, Hybrid ve komposiztler de dahil olmak üzerine nonwoven işleme prosesinde son trendler ve yenilikler öne çıkan içerikler olacak.

Tekstil Renklendirici ve Kimyasal Liderler Forumu

23 Haziran’daki düzenlenecek olan 3. Tekstil Renklendirici ve Kimyasal Liderler Forumu, dairesel ekonomi ve kaynak sürdürülebilirliği stratejisine ve inovasyonun gelecekteki endüstri başarısını nasıl yönlendireceğine odaklanacak. ITMA 2011'de başlatılan forum, dünyanın dört bir yanından boya, renk ve kimyasal profesyonellerden canlı bir şekilde katılım gösteren bir endüstri girişimidir.

“Küresel Ekonomide Kaynak Sorunlarını Karşılamak” temalı 2019 forumu, tekstil kimyasallarının ve yenilikçi ve daha temiz teknolojilerin tekstil ve konfeksiyon endüstrisi için daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyor.

Forumdaki sunumlar Kaynak Yönetimi ve Endüstri 4.0, İnovasyonla sürdürülebilirlik zorlukları, renklendirici ve kimya endüstrisinin geleceği olmak üzere 3 ana oturumda toplanıyor.

Yenilik ve Çözümler Hakkında Bilgi Alışverişi

Forumun başkanı Dyers ve Colourists Derneği Teknik Direktörü Bay Andrew Filarowski; forumun her ITMA edisyonunda, tekstil ve hazır giyim tedarik zincirinin tüm paydaşlarından bakış açıları alan kapsayıcı bir endüstri platformu olması nedeniyle merakla beklenen bir etkinlik olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Endüstrinin düzenlediği gibi, aynı fikirde olan sektör oyuncularının en son yenilik ve çözümler hakkında bilgi alışverişinde bulunmasına, mevcut sorunları ve trendleri küresel bir bağlamda anlamasına olanak tanıyor.”

Forumda sunum yapacağı kesinleşen konuşmacılar arasında ZDHC Vakfı Küresel Uygulama Direktörü Bayan Christina Raab da, kimya, küreselleşme için kimyanın tekstil, deri ve elyaf üretiminde rolü hakkında konuşacak. Ayrıca ZDHC’nin, daha güvenli ve daha fazla küresel kimyanın geçişini ve alımını hızlandıracak yaklaşımı ve araçlarını, ayrıca mevcut durum ve sektördeki dairesel uygulama projelerinin bulgularını da inceleyecek.

Bir diğer konuşmacı, Avrupa Hazır Giyim ve Tekstil Konfederasyonu (EURATEX) Sürdürülebilirlik Görevlisi Bayan Dunja Drmač olacak. Sunumu, katılımcıları döngüsel bir ekonomiye doğru yolculukta kaynak sürdürülebilirliği ve ilgili stratejiler hakkında aydınlatacak.

Forumlara ek olarak, diğer bilgi paylaşım aktiviteleri arasında ITMA Yenilik Laboratuvarı bulunuyor. Laboratuvarın önemli bir unsuru, tüm ITMA katılımcılarının katılmaya davet edildiği ITMA Konuşmacılar Platformu. Platform bir video gösterimi ile tamamlanacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.