Itma Asia + CITME 2018’e Yoğun Talep

Itma Asia + CITME’nin altıncı edisyonu, yerli ve uluslararası tekstil makineleri üreticilerinden büyük bir ilgi görerek şimdiden doluluk oranına ulaştı.

  24 Mayıs 2018 01:00 Perşembe
Itma Asia + CITME 2018’e Yoğun Talep

Uluslararası tekstil teknoloji üreticilerini buluşturan Itma Asia + CITME’nin altıncı edisyonu, 15-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Şanghay'daki Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde (NECC) düzenlenecek. Bu yıl uluslararası tekstil makineleri üreticilerinden güçlü bir ilgi gören fuar, açılışına aylar varken 170 bin metrekarelik sergi alanının tamamını doldurdu. 1.600'den fazla tekstil makinesi üreticisi, fuarda son teknoloji ürünü makinelerini ve otomasyon ile enerjiden tasarruf eden özelliklere sahip ürünleri sergilemek için başvuruda bulundu.

Fuara katılan firmalar arasında en geniş alanı Çinli üreticiler aldı. Çin’i Almanya, İtalya, Japonya ve İsviçre izledi. Katılımcı firmaların sektörel yoğunluğunu ise eğirme ve iplik makineleri oluşturuyor. Bunu terbiye ve boyama, örgü, dokuma ve nonwoven’lar takip ediyor.

Çin’in Endüstri Geliştirme Politikası Fuara Olan İlgiliyi Arttırdı

Çin hükümetinin on üçüncü yıllık plan süreci (2016-2020) kapsamında, Çin tekstil sektörü ve diğer endüstriyel sektörleri geliştirmek amacıyla uyguladığı yenilikçi stratejiler, fuara olan ilginin de artmasını sağladı.

CEMATEX Başkanı Fritz P. Mayer konu ile ilgili açıklamalarında şunları dile getirdi: "Kombine fuarın bu kadar büyük bir ilgi görmesi bizi çok memnun etti.  Bu durum, düzenlediğimiz fuarın, tekstil makineleri üreticileri için geniş bir yelpazede son teknoloji çözümler sunan ve Asya'da sektör lideri bir platform olduğunu kanıtlıyor.”

Çin Tekstil Makineleri Birliği (CTMA) Başkanı Wang Shutian ise değerlendirmelerinde şunları ekledi: “Çinli tekstil makineleri üreticileri başta olmak üzere, kombine fuara gösterilen ilgi oldukça yüksek. Çin, tekstil sanayi dönüşümünü sürdürürken, yüksek teknolojiye sahip makinelere ve teknolojiye olan talep de artış gösteriyor."

Fuar, CEMATEX ve onun Çinli ortakları olan Tekstil Sanayisi Alt Konseyi, CCPIT (CCPIT-Tex), Çin Tekstil Makineleri Birliği (CTMA) ve Çin Sergi Merkezi Grup Kuruluşu (CIEC) tarafından düzenleniyor.  Fuarın özel ortağı ise Japon Tekstil Makineleri Birliği (JTMA) oldu.  2016'da gerçekleştirilen en son Itma Asia + CITME Fuarı, 28 ülkeden 1673 katılımcı ile 102 ülke ve bölgeden gelen 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamıştı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.