İtalyan Makinacıları ITMA'ya Hazır

İtalyan katılımcılar, ITMA fuarında yaklaşık 30.000 metrekarelik bir alan üzerinde yaklaşık 360 şirket tarafından temsil edilecek.

  07 Haziran 2019 10:54 Cuma
İtalyan Makinacıları ITMA'ya Hazır

ITMA geleneksel olarak tekstil makineleri üreticilerinin güncel yeniliklerini sergileme fırsatını buldukları bir vitrindir. İtalyan katılımcıların ITMA Barcelona'da varlığı, katılımcı sayısı ve kullanım alanı bakımından ilk ülke olması açısından dikkat çekici. İtalyan katılımcılar, ITMA fuarında yaklaşık 30.000 metrekarelik bir alan üzerinde yaklaşık 360 şirket tarafından temsil edilecek.

Barselona'da sergilenen İtalyan şirketleri aşağıdaki disiplin başlıkları arasında sıralanıyor: eğirme / sarım bölümünde % 22, dokumada % 10, örme / çorapta % 9, terbiye / baskıda % 35 ve şov için planlanan diğer işletme alanlarında % 24’ tür.

İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Derneği (ACIMIT) Başkanı Alessandro Zucchi, ITMA ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bir kez daha, İtalyan tekstil makineleri endüstrisi, tekstil makineleri için en önemli uluslararası vitrinde çok sayıda katılımcıya sahip bir lider olacak. Bu, sektörümüzün ifade edebildiğimiz kalite ve teknoloji seviyesi açısından önemini doğruluyor.” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir Teknolojiler Projesine Ödül

ACIMIT, 21 Haziran’da ITMA’da düzenleyeceği basın toplantısı sırasında Sürdürülebilir Teknolojiler projesine katılan 40 üye şirketin ikisini ödüllendirecek. İtalyan Yeşil Etiket Ödülü, geçtiğimiz yıllarda daha duyarlı olan şirketleri, makineleri tarafından yayılan karbondioksiti daha fazla azaltarak ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Hedef Pazar Büyüyor

İtalyan tekstil makinecileri için Türkiye, Çin ve Hindistan’ın referans pazarlar olarak önemini sürdürdüğüne dikkat çeken ACIMIT Başkanı Zucchi, ayrıca Bangladeş, Pakistan ve Vietnam’ın da hedef pazarlar olarak belirlendiğini kaydetti. Zucchi, bu geleneksel Asya pazarların yanı sıra, son dönemde Sahra Altı Afrika bölgesinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

İtalyan makinecilerin yılda yaklaşık 2,5 milyar Euro değerinde yüksek teknolojili makine üretimi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Zucchi, “ACIMIT endüstrinin kendi içindeki bilgi paylaşımı, sektörel sorunların çözülmesi ve endüstrinin büyümesi için ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atıyor. Uluslararası tanıtımlarda İtalyan makinelerin; yaratıcı, sürdürülebilir teknolojili, güvenilir ve kaliteli oluşlarının altı çiziliyor.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.