Intertextile Shanghai Rüzgarı Devam Ediyor

ECR Yayın Grubu, Intertextile Shanghai Fuarı’nı yerinde takip ediyor. Editörlerimiz sizler için çok özel röportajlar gerçekleştirdi...

  14 Mart 2019 00:00 Perşembe
Intertextile Shanghai Rüzgarı Devam Ediyor

Dünyanın önemli tekstil fuarlarından olan Intertextile Shanghai Apparel Fabric Fuarı, 23 ülkeden 3 bin katılımcıyı ağırladı. Bu sene fuar alanı altı değişik salondan oluşuyor. Messe Frankfurt tarafından organize edilen fuar; İtalya, Kore, Pakistan Tayvan, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin de katılım gösterdiği 6 ayrı pavilyonu da bünyesinde barındırıyor. Fuarda özel alanlar da mevcut. Intertextile Shanghai Apparel Fabrics, bu yıl da Trend Forum’a ev sahipliği yapıyor. Fuar ayrıca tasarım, trendler ve sürdürülebilirlik gibi birbirinden farklı seminerler ve temaları öne çıkarıyor. Öne çıkan 3 ana konu ise; Vietnam giyim endüstrisi için Trend, Keten Kumaşın Geleceği ve son olarak da teknolojik yeniliklerin geliştirilmesi... Fuarın ilk günü 35 bin kayıtlı ziyaretçi fuarı ziyaret etti. Eşzamanlı fuarlardan gelen ziyaretçiler ise katılımı güçlendirdi.

1552477875_kalabailkk.jpg

Eş Zamanlı Gerçekleşen Yarn Expo Fuarı’na 468 Katılımcı

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics ile eşzamanlı gerçekleşen Yarn Expo Fuarı’na ise çeşitli bölgelerden 468 katılımcı geldi. Bu sene fuar katılımcılarının sayısı yükseldi. Çin dışından 56 katılımcının yer aldığı fuara 82 Çinli firma katıldı. Intertextile Shanghai Apparel Fabrics’e toplamdaysa 3 binin üzerinden katılımcı yer aldı. Fuarda Pakistan ve Hindistan gibi değişik bölgelerden pavilyonlar vardı. Çin’den gelen katılımcılar, iplik, bilgisayar tabanlı sistemler ve kalite kontrol sistemleri olmak üzere 4 değişik gruba ayrıldılar. Geçen edisyona oranla katılımcıların sayısı da yüzde 7 civarında artış gösterdi. Fuarda 4 defile de yer alıyor.

1552472214_musa-bey-1.jpg

ECR Yayıncılık Fuarı Yerinde Takip Ediyor

ECR Yayın Grubu, Çin’e Intertextile Shanghai Apparel Fabrics Fuarını yerinde takip etti. Editörlerimiz firma yetkilileri ile fuarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kim, Ne Dedi?

Intertextile Shanghai Fuarı’na katılan yerli firmalarımız ile çok özel değerlendirmelerde bulunduk. Fuardan çok memnun olan da var, beklediğini bulamayan da... Fuara 2. kez katılan da var, bu fuara katılımcı olarak ilk kez gelen de... Bağlantı gerçekleştiren de var, bağlantıların fuar sonrasında olacağını ümit eden de...  Hepsi ve daha fazlası haberimizde... Bakalım kim, ne demiş?
1552477857_9.jpg

Orhan Aydın: Önümüzdeki Dönemde ‘Milli Katılım’ Olarak Gerçekleşecek

Editörlerimize değerlendirmede bulunan İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın, İTHİB olarak fuarı yakından takip ettiklerini belirtti. Türk ihracatçılarının dünyadaki tüm pazarlarda etkin bir şekilde çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirten Aydın, ihracatçılara ihtiyaç duydukları her konuda destek sağladıklarını ve bu fuarı da başarılı bir organizasyon olarak gördüklerini söyledi. Ayrıca İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın önümüzdeki dönemde bu fuarı, milli katılım ya da prestijli fuarlar listesine dahil etmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Fuara katılan Türk firmaları tek tek ziyaret eden Aydın, katılımcıları tebrik etti, fuarla ilgili görüşlerini aldı.

1552553571_ozsar-1.jpg

Ali Yasin: Beklediğim Avrupalı Müşterilere Ulaşamadık

Özsar Tekstil firma yetkilisi Ali Yasin fuarla ilgili şunları söyledi: “Bu yıl bizim bu fuara ilk katılımımız. Yoğun bir fuar oluyor. Dönüşleri değerlendirip ne kadarı potansiyel işe dönüşür diye de bakmamız ve ilerleyen süreçlerde ona göre hareket etmemiz lazım. Beklediğim Avrupalı müşterilere ulaşamadık. Ağırlıklı Çinli müşteriler… Çinli müşterileri standımızda misafir ettik.”

1552553646_soktas-1.jpg

Tolga Keskin: Yeni Müşteri Açısından Zayıf

Editörlerimize değerlendirme yapan Soktaş Tekstil firma yetkilisi Tolga Keskin, şunları söyledi: “Çin’de temsilciliğimiz var. Onlarla birlikte katılıyoruz… Müşterilerimizi 2 gruba ayırabiliriz. Terzi müşteriler diye tabir ettiğimiz daha spesifik ürünleri tercih edenler ve büyük sipariş geçen diğer müşteriler bizim 2 gurubumuzu oluşturuyor. Çin dışında büyük siparişler azaldı. Fuarda Çinlilerin standımızı, ürünlerimizi ziyareti bizi memnun etti. Yeni müşteri olarak zayıf diyebiliriz ama başarılı bir fuar geçiriyoruz. Yeni koleksiyonumuzu tanıtıyoruz.

1552553673_sahsa-1.jpg

Ahmet Şahin: Fuar Bizim İçin Oldukça Yoğun Geçiyor

Sahsa Tekstil Konfeksiyon firma yetkilisi Ahmet Şahin, “Dördüncü kez katılıyoruz bu fuara. Mevcut acentemiz ile birlikte fuara katılmamız bizim açımızdan bir avantaj. Bölgeye yönelik çalışmalarımız daha önceden vardı. Bu bakımdan bölgeyi önemsiyoruz. Fuar bizim için oldukça iyi ve yoğun geçiyor. İhracat odaklı çalışma yapıyoruz” ifadesini kullandı.

1552553694_unlu-2.jpg

Canay Ünlü: Fuar Sonrası Geri Dönüşler Belirleyici Olacak

Ünlü Transfer Tekstil firma yetkilisi Canay Ünlü, “Bu, bizim fuara ilk katılımımız. Acente bulmak noktasında bir düşüncemiz var. Standımızı Avrupalı birçok firma ziyaret etti. Genel olarak iyi bir fuar oluyor bizim için. Fuar sonunda aldığımız feedbacklere göre yeniden katılımı düşünebiliriz” dedi.

1552553718_adt-1.jpg

İdris Bilginsoy: Katılım Yoğun Ama İstediğimiz Gibi Geçmiyor

Adt Tekstil Genel Direktörü İdris Bilginsoy, şunları söyledi: “Firma olarak fuara ikinci katılımımız. Fuara katılım çok yoğun. Bu kadar yoğun ziyaretçi olmasına rağmen fuar bizim istediğimiz şekilde geçmiyor. Amacımız Çin’den ürün alan firmalar… Çin’den ürün alan firmalar, bu fuarı ziyaret ediyor. Ve biz onları yakalamak hedefindeyiz. Çok enteresan… Bir fuar olmaktan uzak.”

1552553743_dogan-1.jpg

Murat Doğan: Oldukça Memnunuz, Seneye de Katılacağız

Doğan Tekstil firma yetkilisi Murat Doğan, “Üçüncü kez katılıyoruz. Fuardan oldukça memnununuz. Yoğun bir fuar oluyor. Seneye yine katılmayı şimdiden planlıyoruz. Bu bölgeye ürün satmaya da başladık. Yavaş yavaş bir acente ile çalışma içerisine girmeyi planlıyoruz” dedi.

1552553793_buyem-1.jpg

İrfan Pekayla: Ürünlerimiz Beğeni Görüyor, İlgiden Memnunuz

Fuarla ilgili editörlerimize değerlendirmede bulunan Bunyem Tekstil firma yetkilisi İrfan Pekayla, “Fuara ilk katılımımız. İlk katılım olmasına rağmen fuar, yoğun geçiyor. Ama dönüşler tabii ki burada belirleyici olacak etmendir. Dönüşleri fuar sonrasında bekliyoruz. Şu ana kadar ilgiden memnunuz. Ürünlerimiz oldukça beğeni gördü. Bu da bizi son derece sevindirdi” yorumunu kullandı.

Rahmi Yılmaz: Beklentisiz Geldik, Yoğun Bir Talep Var

Ramnur Tekstil firma yetkilisi Rahmi Yılmaz şu açıklamalarda bulundu: Fuara bu yıl ilk defa katılıyoruz. İlk katılımımız olduğu için herhangi bir beklenti içinde değildik, fuarla ilgili herhangi bir beklentimiz yoktu. Beklentisiz geldik… Buna rağmen oldukça iyi bir fuar geçiyor. Çin’de Türk mallarına büyük bir talep var. Ziyaret edenler ülkemizin ürünlerini, İtalyan kumaşlarına alternatif görüyorlar. Özellikle Avrupa’ya üretim yapan tekstil firmaları, Türk mallarına büyük talep gösteriyor.”

1552553904_koton-1.jpg

Vedat Şahin: Fuar Başarılı İstediğimiz Verimi Alıyoruz

Fuarla ilgili konuşan Kotonteks firma yetkilisi Vedat Şahin, “Fuar bizim için başarılı bir şekilde devam ediyor. İstediğimiz verimi alıyoruz. Bu da bizi son derece mutlu eden bir gelişme. Burada standımızı ziyaret edenler memnun bir şekilde ayrılıyor. Fuarın dolu dolu geçmesi bizleri son derece sevindirdi” dedi.

1552553930_ozsar-1.jpg

Ali Yasin: Ne Kadarı Potansiyel Müşteriye Dönüşür’e Bakmak Lazım

Fuara ilk katılımları olduğunu ifade eden Özsar Tekstil firma yetkilisi Ali Yasin, “Yoğun bir fuar oluyor. Ama dönüşleri değerlendirip ne kadarı potansiyel işe dönüşür asıl bu kısma bakmamız lazım. Beklediğimiz Avrupalı müşterilere ulaşamadık, ağırlıklı Çinli müşteriler… Ve standımızı ziyaret edenler de ağırlıkla Çinli misafirler oldu” dedi.


1552553967_messe-1.jpg

1552472618_turk-bayragi-1.jpg


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.