IGATEX, Tekstil Endüstrisini Büyütmeye Devam Ediyor

Bu yıl 11.si gerçekleştirilecek olan IGATEX Pakistan Uluslararası Hazır Giyim, Tekstil Makineleri ve Aksesuarları Fuarı, üreticiler ve alıcılar için tekstil sektöründe önemli bir ticari platform sunuyor.

  05 Mart 2018 01:00 Pazartesi
IGATEX, Tekstil Endüstrisini Büyütmeye Devam Ediyor

Bu yıl 26-29 Nisan 2018'de Lahore Fuar Merkezi'nde 11.si gerçekleşecek olan IGATEX Pakistan Uluslararası Hazır Giyim, Tekstil Makineleri ve Aksesuarları Fuarı, tüm dünyadan tekstil üretici ve alıcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Fuar, tekstil endüstrisinde kullanılan son trendler ve teknolojileri yakından görmek için önemli bir platform sunuyor.

Her yıl, rekor ziyaretçi sayıları ile dikkat çeken IGATEX, Pakistan’ın tekstil endüstrisindeki konumunu pekiştirmeyi sürdürüyor. Geçen yıl 35 ülkeden 550'den fazla katılımcıyı ağırlayan fuar, 50 binden fazla ziyaretçinin ilgisiyle karşılaştı. Dünyanın çeşitli bölgelerinden fuara katılan katılımcı ve ziyaretçiler, son teknolojileri yakından görme fırsatı yakaladı.

Tekstil Sektöründe Pakistan’ın Önemi

Pakistan, son birkaç yıl içinde ihracata yönelik tekstil endüstrisinin gelişiminde önemli bir ivme kaydetti. Pakistan tekstil sektörü, ülke ekonomisinde çok önemli bir role sahip. Günümüzde dünyadaki en büyük dördüncü pamuk üreticisi konumunda bulunan Pakistan, tüm Asya'daki en büyük üçüncü eğirme kapasitesi ile dikkat çekiyor.

Ülke tekstil politikası ile 2014’ten bu yana önemli yatırımları ev sahipliği yapıyor.  Günümüzde tekstil endüstrisinde çalışan 11.3 milyon iğ, 3 milyon rotor, 350 bin tezgah, 18 bin örme makinesi bulunmakta ve 5.2 milyar metrekare üretim kapasitesi bulunmaktadır. 700 bin adet endüstriyel ve ev tipi dikiş makinesine ek olarak, polyester elyaf da dahil olmak üzere 13 milyon balya pamuğu ve 600 bin ton el yapımı elyaftan oluşan güçlü bir elyaf tabanına sahiptir. 100 bin ton kapasiteli filament iplik tesislerinden 21 adet bulunmaktadır. Filament ve iplik endüstrisi, 500 bin ton kapasiteli PTA tesisi tarafından desteklenmektedir. Böylece, sadece birincil veya bitmiş baza sahip pek çok rakibin aksine, dünyada nadir bulunan eksiksiz bir tekstil değer zinciri bulunmaktadır.

Pakistan'ın tekstil ihracatı, Temmuz-Eylül 2017 döneminde yüzde 7,91 oranında arttı. Pakistan, 2012-2013 yılının Temmuz-Eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 3 milyar dolar karşılığında, 3.3 milyar dolar değerinde tekstil ürünü ihraç etti.  Pakistan İstatistik Bürosu (PBS) verilerine göre, tekstil ihracatı konusundaki dikkat çekici büyüme, 2011-2015 yılının Temmuz-Eylül döneminde toplam ihracatın, geçen yılın aynı dönemindeki 4.7 milyar dolar seviyesinden 5.2 milyar dolara yükselmesine neden oldu. PBS verileri, hazır giyim ürünlerinin ihracatı, yıllık bazda Temmuz-Eylül döneminde yüzde 15.97 artışla 608 milyon dolara yükseldiğini gösterdi. Triko ihracatı ise 2011-2013 yılının Temmuz-Eylül döneminde 9.35 adet artarak 647.7 milyon dolara çıktı.

Uluslararası katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören IGATEX, Pakistan’da ziyaret edilmesi gereken öncü tekstil ve hazır giyim makineleri fuarı olarak dikkat çekiyor. Dünya markalarının teknoloji gösterisine ev sahipliği yapacak olan fuara, Türkiye’den de birçok önemli firmanın katılım göstermesi bekleniyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.