Hong Kong Moda Haftası İçin Geri Sayım

10- 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında kapılarını açacak olan Hong Kong Moda Haftası, uluslararası marka ve tasarımları bir araya getirerek dünya moda endüstrisine ışık tutacak.

  03 Temmuz 2017 01:00 Pazartesi
Hong Kong Moda Haftası İçin Geri Sayım

İlkbahar/ Yaz Trendleri için düzenlenen Hong Kong Moda Haftası 24. edisyonu ile 10- 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında kapılarını açıyor. Dört gün sürecek olan fuarda hazır giyim, tasarım atölyeleri, moda & hazır giyim aksesuarları, kumaş ve ilgili sektörlerden uluslararası 1,100 katılımcının yer alması bekleniyor.

Bu yılki edisyonda belirlenen ‘giyimde uyumsuzluk’ konsepti hızlı moda perakendecileri, spor perakendecileri ve lüks eşya perakendecileri tarafından ilgiyle karşılandı. Günlük giyimin hem spor hem de genel kullanımı anlamına gelen  “athleisure” terimi hazır giyim sanayinde kendine yer bularak oldukça popüler hale geldi. Morgan Stanley'in 2015 raporuna göre, spor giyimin 2020 yılına kadar 83 milyar dolarlık satışa sahip olacağı ve yüzde 30’dan daha fazla bir büyüme göstereceğini tahmin edilmektedir. Özellikle Çin’de orta sınıfın sağlıklı hayat tarzı için daha fazla farkındalığa sahip olmasıyla birlikte, spor giyim pazarı ağırlık kazandı. Bu amaçla Hong Kong Moda Haftası’nda yeni konseptler eklenerek sektörün nabzı tutulmaya devam ediyor.

Katılımcıların Son Koleksiyonları Defilelerle Tanıtılacak

Geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen Sonbahar/ Kış edisyonunun ardından, ‘Modaya Uydurulabilir Spor Giyim ve Kentin Gereklilikleri’ adlı iki yeni konsept de spor giyim ve günlük giyim içinde yer alarak İlkbahar/ Yaz edisyonunda tekrar beğeniye sunulacak.

Fuar farklı sanayi sektörlerine maksimum katkıyı sağlamak için bölümlere ayrılıyor. Aralarında en çok göze çarpanlar ise kumaş & iplik, hazır giyim aksesuarları ve erkek giyimin yanı sıra, yüksek moda ve marka etiketleri ile ön plana çıkan Fashion Gallery. Bunun yanı sıra, çanta ayakkabı, pantolon ve çorap, eldiven ve şal gibi tüm moda aksesuarlarını barındıran World of Fashion Accessories da alıcılar için kolay bir erişim sağlıyor. Katılımcılara daha çok tanıtım kanalı sağlamak için, defileler düzenlenerek son koleksiyonlar alıcıların beğenisine sunulacak.

Fuar bir yandan bölgenin ilk kaynak ve pazarlama platform olma garantisini sunarken, diğer yandan da sanayi anlamında herkes için altın değerinde bir bilgi değişim fırsatı taşıyor. Bu kapsamda Fashion Snoops gibi uluslararası ünlü trend uzmanları da son trendleri ortaya çıkarmak için etkinliğe davet edilenler arasında yer alıyor.

Hong Kong Tekstil ve Giyim Araştırma Enstitüsü (HKRITA) ile ortaklaşa düzenlenen seminerde ise moda için giyilebilir teknoloji konusu tartışılacak. Ayrıca alıcılar, katılımcılar ve temsilcilerin bir araya geleceği ve yeni iş bağlantıları oluşturabilecekleri bir ağ kurma resepsiyonu da fuar boyunca açık olacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.