İsveçli Dijital Çözümler Techtextil ve Texprocess 24'te

TMAS Üyeleri, 23-26 Nisan'da Frankfurt'ta gerçekleşen Techtextil ve Texprocess 2024 fuarlarının ana dijitalleşme temasıyla tamamen uyumlu teknolojileri sergiledi.

  17 Mayıs 2024 08:40 Cuma
İsveçli Dijital Çözümler Techtextil ve Texprocess 24'te

TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson, "Sürdürülebilir kazançlar elde etmeye devam etmenin yanı sıradijitalleşmenin yeni olanaklarını benimsemeyen tekstil üreticileri, çok yakında ilerlemelerinin önünde engellerle yüzleşecek" dedi.

Otomatik İşleme

Eton Systems'in bitmiş giysiler, ev tekstili ve mobilyalarına yönelik tam otomasyonlu ve dijitalleştirilmiş işleme çözümleri, Texprocess'te Frankfurt'taki standında sergilenecek. Manuel taşımayı ortadan kaldırarak ve iş yükünü en aza indirerek üretimdeki katma değerli süreyi artırmak için tasarlanan bireysel olarak etiketlenebilir ürün taşıyıcıları, en yeni ETONingenious™ yazılımı tarafından tamamen yönetilir ve kontrol edilir. Bu web tabanlı gerçek zamanlı veri toplama ve bilgi sistemi, tüm üretim bilgilerini sürekli olarak biriktirir, işler ve denetçilerin, kalite kontrol personelinin ve yönetimin kullanımı için anında erişilebilir hale getirir.

Eton CEO'su Jerker Krabbe, "En son yazılımımız, yapım ve montajın tüm aşamalarında tam şeffaflık sağlıyor" dedi ve ekledi, “Yıllar boyunca üretim gereksinimleri, müşteri talepleri ve çalışma ortamındaki zorluklar hakkında büyük bir bilgi birikimine sahip olduk ve bireysel yazılım platformlarını daha da geliştirmelerine ve hassas ayarlar yapmalarına yardımcı olmak için birçok farklı sektördeki müşterilerimize her zaman kulak veriyoruz. ETONingenious, üretim ortamına tamamen uyarlanmış son derece güçlü bir web tabanlı grafik kullanıcı arayüzü ile takımlanmıştır.”

Ismarlama Dikişler

Ayrıca Texprocess standında Svegea, manşet ve boyun bantları ve diğer dikiş destek yüzeyleri gibi boru şeklindeki giysi bileşenlerinin üretiminde dünya çapındaki giysi üreticileri tarafından kullanılan EC 300-XS yaka teknolojisini sergileyecek.

Svegea Genel Müdürü Håkan Steene, "Otomasyondaki ilerlemeler, mühendislik çalışmasını yaptığımız özel, ısmarlama makineleri sadece daha da verimli hale getiriyor" dedi ve ekledi, "Şu anda, son aşama üretimi temel Avrupa ve ABD pazarlarına yakınlaştırmak amacıyla, müşterilerimiz tarafından operasyonların tekrar evine dönmesi konusunda büyük ilgi görüyoruz."

Frankfurt'ta sergilenen EC 300-XS yaka kesici, operatöre son derece kullanıcı dostu bir dokunmatik ekran sağlayan ve kesme işleminin tam kontrolünü sağlayan en yeni E-Drive II sistemi ile takımlanmıştır. Eşlik eden FA 350 tam otomatik rulo dilme makinesi de sergilenecek.

‘’Temel işlevlerden biri, boru şeklindeki kumaşın makinenin döner tabla platformu ile üst kesme gövdesi arasında mükemmel senkronizasyonunu sağlama yeteneğidir" diye açıkladı Steene ve ekledi, “Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun kapasitelerde geniş bir yelpazede otomatik yaka bandı kesme makineleri tedarik ediyoruz.”

Dijital Terbiye

Bu arada Baldwin Technology Co., Techtextil'de tekstil terbiyesi ve yeniden nemlendirme için son derece dijitalleştirilmiş TexCoat G4 temassız püskürtme teknolojisinin yalnızca su, kimyasal madde ve enerji tüketimini azaltmakla kalmayıp aynı zamanda müşteri gereksinimlerine uyum sağlama esnekliğini de tek ve çift taraflı terbiye uygulamaları açısından nasıl sağladığına dair tüm ayrıntıları sunacak.

TexCoat G4, geleneksel dolgu uygulama işlemlerine kıyasla su tüketimini ve kimyasal kullanımını %50'ye kadar azaltabilir. Baldwin'in şu anda küresel olarak kurulu 100'den fazla sistemi var ve ayrıca Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi'nde TexCoat G4 ve ABD'deki Graniteville Specialty Fabrics'in yanı sıra Birleşik Krallık'taki Pincroft'ta da temel referans sistemleri kurulu. Şirket yakın zamanda Bangladeş'teki Fakhruddin Textile Mills'de büyük bir hattın devreye alınacağını duyurdu. Küresel İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rick Stanford, "Lansmanından bu yana, küresel tekstil terbiyecileri TexCoat'u benimsedi ve şimdi bunun avantajlarından yararlanıyor" dedi ve ekledi, "Patentli hassas püskürtme teknolojimizle hassas kontrol denemelerinin yanı sıra kârlılığı artırmayı, enerji kullanımını kesmeyi ve karbon ayak izini azaltmayı başardılar."

İplik Gerilimi

En yeni yüksek hızlı dokuma sistemlerinin otomasyonlu hassasiyetine yardımcı olmak, Techtextil'e katılan iki ayrı TMAS şirketinin daha ilgi alanıdır.

Bu yıl 60’ncı yıldönümünü kutlayan Eltex, standında çözgü leventi iplik geriliminin sürekli izlenmesi için en yeni Eltex EyETM sistemini sergileyecek.

Eltex EyETM, tüm konumlardaki iplik gerilimini gerçek zamanlı olarak izleyerek ve izin verilen minimum ve maksimum gerilim değerinin ayarlanmasını sağlayarak çözgü işlemi sırasında ve ayrıca izleyen dokuma veya tafting süreçlerindeki sorunları ortadan kaldırır. Herhangi bir ipliğin gerginliği bu değerlerin dışına çıkarsa operatör uyarılabilir veya makine durdurulabilir.

Bu arada Eltex ACT ve ACT-R üniteleri, iplik gerginliğini gerçekten kontrol etmek için iplik gerilimini izlemenin ötesine geçiyor. Bu, uygulama aralığını büyük ölçüde genişletir. Tak ve çalıştır sistemi, örneğin iplik bobinlerindeki düzensizliklerden kaynaklanan iplik gerilimi farklılıklarını otomatik olarak telafi eder.

Eltex CEO'su Brian Hicks, "Günümüzün son derece optimize edilmiş tekstil üretim ortamlarında iplik gerilimi, hataların ortadan kaldırılmasında ve her zaman premium segment kalitenin sağlanmasında önemli bir parametre haline geldi" dedi.

Artan Bilgi-Birikimi

Vandewiele Sweden AB, dokuma makinesi üreticilerinin çoğuna dokuma tezgâhları için atkı ipliği besleme ve gerilim kontrol üniteleri tedarik eden, pazar lideri Vandewiele Grubu’nun tüm sinerjilerinden ve artan bilgi birikiminden yararlanıyor. Ayrıca üretkenlik ve kontrol açısından anında fayda sağlamak için en son teknolojilerini çalışan fabrikalara göre güncelliyor.

Şirket, yeni bir standart olarak entegre aksesuar ekranlarına (TED) sahip en yeni X4 iplik besleyicilerini sunacak ve aynı zamanda kendi e-ticaret platformunu –iroonline.com– başlatacak.

TED işlevi, atkı gerginlik ayarlarının bir makineden diğerine aktarılmasını sağlayarak, aynı yüzeyin bir sonraki dokuma işleminde bir hızlı başlatma olanağı sağlar. S-Flex Gerginin konumu– güç kapalıyken ayarlama yapılsa bile dâhili bir sensör tarafından sürekli olarak izlenir.

X4 besleyiciler ayrıca isteğe bağlı olarak entegre aktif gerilim kontrolü (ATC-W) ile de mevcuttur. ATC-W aktif gerilim kontrolü ile gerekli gerginlik entegre ekran üzerinden kolayca ayarlanır ve izlenir. Sistem bir kez ayarlandıktan sonra, ATC sensör ünitesi tarafından sürekli ve doğru bir şekilde ölçülen dokuma işlemi sırasında tutarlı iplik gerginliğini sağlayarak sürekli olarak kendini regüle eder ve ATC operatör ünitesine bir sinyal göndererek gerekli seviyede sürekli olarak sabit iplik gerilimi elde edilmesini sağlar.

Tedarik Zinciri Altyapısı

"Sürdürülebilir ve döngüsel tekstillere yönelik AB stratejisi ve ilgili dijital ürün pasaportu gibi– yaklaşan yasal düzenlemeler, karşılık gelen seviyede bir dijitalleşme gerektireceğinden, üretim tedarik zincirinin her aşamasındaki şirketlerin altyapılarını iyileştirmeleri artık hayati önem taşıyor." Son olarak Premler-Andersson şunları aktardı, “Aynı zamanda dijitalleşme, örneğin tedarik zinciri şeffaflığını ve kaynak hesaplamasını iyileştirerek üreticilere, müşterilerinin ve ortaklarının sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşılamalarında yardımcı oluyor. Techtextil ve Texprocess fuarlarında TMAS üyelerinin sunduğu dijital çözümleri tartışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.