Sürdürülebilir ve Atletik Moda Intertextile Hazır Giyim’de Vitrinde

Çevre bilincinin küresel hazır giyim endüstrisi için temel bir endişe kaynağı olması nedeniyle, artık tüm değer zincirinde yenilikçi çözümler domine etmektedir.

  11 Mart 2024 08:48 Pazartesi
Sürdürülebilir ve Atletik Moda Intertextile Hazır Giyim’de Vitrinde

Yaklaşan Intertextile Şanghay Hazır Giyim Kumaşları – Bahar Edisyonu katılımcıları, organik pamuk elyaflarından geri dönüştürülmüş polyester fermuarlara kadar kapsamlı bir sürdürülebilir tekstil, aksesuar ve çözüm yelpazesini sergileyecek. 6- 8 Mart 2024 tarihleri için takvime alınan Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde (Şanghay) 3.000'den fazla uluslararası ve yerli katılımcı yedi salona ve 190.000 m2'ye yayılacak. Temel gösterim alanları arasında Aksesuar Vizyonu, Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey, Denimin Ötesinde, Dijital Baskı Temsil Alanı, Fonksiyonel Laboratuvar ve daha fazlası yer alıyor.

Aksesuar Vizyonu, Salon 1.2'de ve Denimin Ötesinde, Salon 7.1'de yer alırken, geriye kalan uzman gösterim alanları, Uluslararası Salon'da (5.1) diğer ürüne özel katılımcılarla birlikte sergilenecek. Bu arada yerli tedarikçiler, kadın giyim (6.2 ve 7.2); takım elbise ve gömleklik (6.1); gündelik kıyafetler, sentetik deri ve kürk (7.1) kategorilerinin yanı sıra fonksiyonel giyim, spor giyim, iç çamaşırı, çocuk ve bebek giyim (8.1) kategorilerinde ürünün son kullanımına göre kategorilerle gruplandırılacaktır. Sürdürülebilirlik unsurları, değişen tüketici talepleri ve AB Endüstriyel Emisyon Direktifi gibi yasal gereklilikler ile birlikte sergilenecek ve çevre dostu olmayı her zamankinden daha ihtiyatlı hale getirecek.

Bu odak noktası, Messe Frankfurt'un dünya çapındaki 50'den fazla tekstil ticaret fuarındaki sürdürülebilirlik faaliyetlerinin yeni şemsiyesi olan "Texpertise Econogy" ile örtüşüyor. Gelecek ayki Intertextile Hazır Giyim fuarında 25 ülke ve bölgeden tekstil tedarikçileri çeşitli çözümleri sergileyecek ve her bölge için bir temel katılımcı aşağıda vurgulanacak:

Aksesuar Vizyonu – IDEAL Fastener Asia (Hong Kong)

IDEAL Earth fermuarlarının kumaşı geri dönüştürülmüş polyester kullanılarak üretildi ve REPREVE ile iş birliği yaparak şirket 111 milyondan fazla plastik şişenin çöp konteynerlerine girmesini önledi. Fuarda IDEAL, aktif giyim, denim, lüks, dış giyim, vintaj ve diğer kategorilerde kullanılan otomatik kilitli ve yarı kilitli fermuarları yelpazesini sergileyecek.

Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey –TESTEX (İsviçre)

OEKO-TEX Pavilyonu, TESTEX AG, Shaoxing Global Chemical Fiber ve Shanghai SCM Environmental Services dâhil olmak üzere sürdürülebilirlik akreditasyon hizmetlerini kullanan ve bunları teşvik eden çeşitli katılımcıları bir araya getirmek için kuruldu. OEKOTEX®'in kurucu üyesi olan TESTEX, bağımsız bir İsviçre test ve sertifikasyon enstitüsüdür ve küresel deri ve tekstil endüstrisi için denetlenebilirlik açısından önemli bir oyuncudur.

Denimin Ötesinde – Orta Anadolu (Türkiye)

ORTA'nın sürdürülebilirlik girişimleri arasında, üretim standartlarının çevreye uyumunu artırmak için yenileyici bir denim platformunun geliştirilmesi ve geri dönüştürülmüş, biyo-boyalı viskon kullanılarak üretilen Blueskyer Denim serisi yer alıyor. Fuarda şirket, kot pantolon, ceket, elbise ve daha fazlasının üretiminde kullanılan çeşitli renkli ve tekstüre denim kumaşlarını sergileyecek.

Dijital Baskı Temsil Alanı – Rapalloto (Hong Kong)

Şirketin sürdürülebilir kumaş yelpazesi moda mayolar, yarışma mayoları, aktif giyim ve iç çamaşırlarına uygun seçenekleri kapsıyor. Kaliteyi ve eğilimleri ana odağına alan Rapalloto, Hong Kong'daki üretim üssünde çözgülü örme ve yuvarlak örme, dijital baskılı tekstil ürünleri üretmektedir.

Fonksiyonel Laboratuvar – HeiQ (İsviçre)

Hijyen, konfor, koruma ve sürdürülebilirlik sağlayan İsviçreli malzeme yenilikçisi, aktif giyim, atletik giyim, dış giyim ve spor giyim üreticileri için yaygın bir kaynak edinme noktasıdır. Şirket, MAMMUT ve SALOMON için geri dönüştürülmüş Nespresso kapsüllerinden oluşturulan ceket yalıtımından, BOSS Yeşil Koleksiyonu için mint-nane bazlı koku-kontrol infüzyonlarına kadar finisaj teknolojileri yelpazesi sağlıyor.

​Önceki Bahar Edisyonunda konuşan HeiQ Büyük Çin Pazarlama Direktörü Jeanie Hu şunları söyledi; "Alıcılar, şirketimizin gücü olan yeni teknoloji ve yeniliklere ilişkin bilgi birikimine sahip olmaya daha istekli. Standımıza ilgi duyuldu ve ziyaretçi akınına uğradı. Fuar, ülke içinde marka bilinirliğimizi artırmamıza ve hedef pazarımıza sergilememize yardımcı oldu. Aynı takvimde düzenlenen fuarların ölçeği çok büyük ve bu derecede endüstri temsilcisinin varlığı, daha fazla ziyaretçi çekmek açısından faydalı oluyor.” Intertextile Şanghay Hazır Giyim Kumaşları – Bahar Edisyonu 6 – 8 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Messe Frankfurt Hakkında Faydalı Bilgiler

Messe Frankfurt Grubu, kendi sergi alanlarına sahip dünyanın önde gelen ticaret fuarı, kongre ve etkinlik organizatörlerinden biridir. Frankfurt am Main'deki genel merkezinde ve 28 bağlı ofisiyle yaklaşık 2.300* kişilik bir iş gücü ile dünya çapında etkinlikler düzenlemektedir. 2023 mali yılında grup satışları yaklaşık 600 milyon Euro'ydu* Fuarlar & Etkinlikler, Lokasyonlar ve Hizmetler iş alanlarımız altyapısı çerçevesinde müşterilerimizin ticari çıkarlarına verimli bir şekilde hizmet ediyoruz. Messe Frankfurt'un en temel yetkinliklerinden biri, dünyanın tüm bölgelerinde yaklaşık 180 ülkeyi kapsayan güçlü ve birbirine sıkı sıkıya bağlı küresel satış ağıdır. Kapsamlı hizmet yelpazemiz- hem yerleşik hem de çevrimiçi- dünya çapındaki müşterilerin etkinliklerini planlarken, organize ederken ve yürütürken sürekli olarak yüksek kalite ve esnekliğin keyfini çıkarmasını sağlar. Yeni iş modelleri geliştirmek için dijital uzmanlığımızı kullanıyoruz. Geniş hizmet yelpazesi, sergi alanlarının kiralanması, ticaret fuarı inşası ve pazarlaması, personel ve yemek hizmetlerini içermektedir. Sürdürülebilirlik, kurumsal stratejimizin temel direklerinden biridir. Burada ekolojik ve ekonomik çıkarlar, sosyal sorumluluk ve çeşitlilik arasında sağlıklı bir denge kuruyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.